Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker minimavoorzieningen (zzp)

Geplaatst 15 sep. 2022
Project ID: YIS 9120854
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 sep. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 sep. 2022 12:00

Startdatum inzet: ZSM

Einddatum inzet: 31-3-2023

Werklocatie: Gemeentehuis

Inzet 32-36 uur per week, na inwerken is hybride werken mogelijk

Schaal: 8

Tarief: €55,00 - €65,00 .

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

 

Gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas werken op het gebied van Sociale Zaken met elkaar samen in een Gemeenschappelijke Regeling: IJsselgemeenten. Voor Capelle en Krimpen doen we dat ook voor de ICT. 

 

Het werkveld

Inwoners uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kunnen terecht bij de afdeling Sociale Zaken van IJsselgemeenten als ze een uitkering willen aanvragen, werk zoeken, schulden hebben of ondersteuning nodig hebben. De unit Inkomen zorgt dat bijstandsuitkeringen en bijzondere bijstand op tijd worden beoordeeld en betaald.

 

De unit Inkomen

De unit Inkomen bestaat 2 teams: team Casemanagers en team Ondersteuning. De medewerkers handelen allerlei aanvragen van uitkeringen af, zorgen voor een tijdige en rechtmatige betaling van de uitkeringen, zijn belast met de afhandeling van administratieve taken en rapporteren over het recht op- en de hoogte van de uitkering.

Daarnaast zorgen zij ervoor dat alle informatie die binnenkomt zoveel als mogelijk zelfstandig wordt afgehandeld. Indien nodig wordt teruggekoppeld aan, doorverwezen naar en/of samengewerkt met collega’s van de (overige) unit(s), ketenpartners of andere hulpverleningsinstanties.

 

De functie op hoofdlijnen

Als medewerker Minimavoorzieningen behandel je de aanvragen Bijzondere Bijstand en overige regelingen voor personen met een laag inkomen, de minimavoorzieningen. Je rapporteert en beslist binnen de gestelde termijnen op deze aanvragen . Je bent verantwoordelijk voor de invoer van deze gegevens en mutaties in de geautomatiseerde administratie, het betaalbaar stellen van deze voorzieningen en het afhandelen van declaraties.  Indien de situatie er om vraagt, nodig je klanten uit voor een gesprek, onderhoud  je contacten met relevante derden, vorder je teveel betaalde vergoedingen terug en in voorkomende gevallen ga je met één van de collega’s op huisbezoek.

 

Wij vragen

  • MBO-werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.;
  • Relevante kennis van sociale zekerheidswetgeving en een gedegen kennis van de Participatiewet en aanverwante regelingen;
  • Goede contactuele vaardigheden en geen 9 tot 5 mentaliteit;
  • Stressbestendige, flexibele en creatieve houding,
  • Kerncompetenties: klantgerichtheid, kwaliteitsbewustzijn, resultaatgerichtheid en besluitvaardigheid;
  • Iemand met zelfreflectie en een lerende houding gecombineerd met een positieve benadering en methodisch werken;

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten