Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance hoofd functioneel beheer SLR (zzp)

Geplaatst 11 feb. 2022
Project ID: YIS 9109418
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 15 feb. 2022
Einde: 14 feb. 2023
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 15-02-22 13:00

Datum inzet: zsm

Periode inzet: een jaar

Uren per week: 36

Schaal 12, CAO Gemeenten

Zet jij graag je tanden in het verder ontwikkelen van Functioneel Beheer? Denk jij leiding te kunnen geven aan medewerkers in een dynamische en complexe omgeving? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou!

 

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:

De afdeling Functioneel Beheer Sociaal domein, Leefomgeving & Ruimte (SLR) zorgt voor een goede aansluiting van de informatievoorziening op de organisatieonderdelen van de gemeente Groningen binnen het Sociaal domein en het domein Leefomgeving & Ruimte. 

Als Hoofd van de afdeling zie jij erop toe dat de afdeling kwalitatief goede dienstverlening levert aan de primaire processen van de organisatie. Dit doe je aan de hand van de afgesproken resultaten en werkwijzen. Hiervoor is het belangrijk dat je gevoel hebt voor verhoudingen, oog hebt voor de verschillende belangen, maar ook dat je op een enthousiaste manier de teamgeest en belang van gezamenlijk resultaat kan versterken. Daarnaast zorg jij ervoor dat de afdeling continu verbetert en draag je bij aan het ontwikkelen en vormgeven van visie op jouw directie. Om dit te kunnen realiseren vragen wij dat je besluitvaardig standpunten kan innemen, knopen kunt doorhakken en dat je gericht kan sturen op resultaten én dat je altijd op zoek gaat naar de best mogelijke manier om de afdelingsdoelen te behalen. Uiteraard is één van jouw hoofdtaken zorgen voor een goede bedrijfsvoering van de afdeling.

Andere belangrijke verantwoordelijkheden in deze functie zijn:

  • verantwoordelijk zijn voor een optimale samenwerking van de eigen afdeling met de andere afdelingen binnen de directie Informatie & Services (I&S);
  • sturen op de realisatie van grote ontwikkelprocessen binnen de totale informatiseringsorganisatie.
  • zorgdragen voor de inzet en hoger niveau van capaciteitsplanning van de medewerkers;
  • bijdrage leveren aan de (verdere) uitwerking en ontwikkeling van de sourcingstrategie voor de specifieke domeinen.

 

Waar kom je te werken:

De afdeling Functioneel Beheer SLR valt onder de directie I&S en bestaat uit twee clusters, te weten: de regieorganisatie en de klantorganisatie. De afdeling SLR werkt nauw samen met functioneel beheerders van twee andere afdelingen. Als Hoofd van de afdeling val je direct onder de directeur I&S, ben je lid van het MT en geef je op een coachende en inspirerende manier leiding aan jouw team bestaande uit 17 (senior) functioneel beheerders.

De directie I&S is onderdeel van het Shared Service Center en is één van de 16 directies binnen de gemeente Groningen. De gemeente Groningen heeft een groot deel van haar ICT uitbesteed aan een externe leverancier en zit in een transitie van deze diensten.

 

Jij neemt mee: 

  • academisch werk- en denkniveau;
  • minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende op het gebied van ICT;
  • ervaring met het implementeren van en uitvoering geven aan strategische ontwikkeltrajecten en bedrijfsbrede ICT-vernieuwingsprocessen;
  • ervaring met het werken volgens de principes van Lean.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten