Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur diversiteit en inclusie (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2024
Project ID: YIS 9168000
Plaats
Almere, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 nov. 2024
Einde: 3 mei 2025
Tarief
90 - 103 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 okt. 2024 09:00
  • Uren: 28-32

  • Thuiswerken: In overleg.

  • Startdatum: 4-11-2024

  • Einddatum: 6 maanden met optie tot verlenging

  • Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Om een stad te zijn waarin we in gelijkwaardigheid en in alle eigenheid ons bij elkaar thuis kunnen voelen, is waar wij naar streven. De afdeling Zorg en Welzijn bevindt zich in een dynamische fase van ontwikkeling, gericht op het effectief aanpakken van maatschappelijk relevante en complexe vraagstukken binnen het sociaal domein. De afdeling staat voor een aantal grote afdelingsoverstijgende opgaven, waar Diversiteit en Inclusie er één van is.

Wat ga jij doen?

Als Beleidsadviseur sociaal domein ben jij breed inzetbaar op sociaal maatschappelijke opgaven. In deze functie ligt de nadruk op het bijdragen aan een divers en inclusief Almere. Jij gaat aan de slag met het meerjarige en brede actieprogramma ‘Almere Divers en Inclusief 2023-2026'.

Het Actieprogramma helpt de gemeente, de inwoners en organisaties in de stad om diversiteit te omarmen en om uitsluiting en ongelijke behandeling te bestrijden. Om een stad te zijn waarin wij in gelijkwaardigheid en in alle eigenheid ons bij elkaar thuis kunnen voelen. Met een volwaardig burgerschap voor ons allemaal, ongeacht onze leeftijd, huidskleur, afkomst, sekse, beperking, religie en seksuele geaardheid. Het actieprogramma bestaat uit een Diversiteitsagenda, een Antidiscriminatieagenda, een Regenboogagenda en een Inclusieagenda met concrete maatregelen en acties.


Jij werkt in teamverband met de manager diversiteit en ondersteuners aan het uitvoeringsprogramma 2024. Het Regenboogbeleid, de diversiteitsagenda en Anti discriminatiebeleid worden jouw belangrijkste aandachtsvelden. Hiervoor ontwikkel jij het beleid, diverse projecten en activiteiten. Ook neem jij deel aan landelijke netwerkbijeenkomsten. Jij bent het aanspreekpunt voor een aantal partners en platforms in de stad en stuurt door middel van subsidie op hun inzet voor diverse projecten en activiteiten. Daarbij beoordeel jij aanvragen voor projecten en activiteiten van andere initiatiefnemers (inwoners, stichtingen).

Jij zorgt voor de advisering richting het gemeentebestuur en het management, vanuit een integrale blik.

Jij bent verantwoordelijk voor de bewaking van het uitvoeringsprogramma op voortgang.

Daarnaast ben jij de beheerder van diverse budgetten en neemt verantwoordelijkheid binnen de planning en control cyclus voor begrotingsaanvragen en -verantwoording.


Naast al deze taken en verantwoordelijkheden, vragen wij jou een bijdrage te leveren aan andere beleidsvelden binnen Zorg en Welzijn. Jij denkt o.a. mee over de sociale infrastructuur in de stad en anticipeert op ontwikkelingen binnen de stad.



Wie ben jij?

  • Jij staat stevig in jouw schoenen en kunt zowel collega’s als externe partijen aanzetten tot acties. Dit geef jij vorm door jouw goede adviesvaardigheden in te zetten en deze helder te onderbouwen.

  • Jij blinkt uit in het structuren van werkzaamheden en bent een kei in plannen en organiseren.

  • Je krijgt veel voor elkaar door jouw energie, daadkracht, intelligentie en kennis.

  • Jij vindt het prettig om met anderen in gesprek te zijn, durft kritische vragen te stellen en geeft gevraagd en ongevraagd feedback.

  • Jij kan jouw gedachten en voorstellen goed op papier zetten en weet anderen te overtuigen. Daarbij beschik jij over voldoende sensitiviteit om goed om te kunnen gaan met verschillende belangen en perspectieven en weet wanneer ruimte te geven en te nemen.

  • In een snel veranderende politiek bestuurlijke omgeving vinden wij flexibiliteit in de werkinzet heel belangrijk.

  • Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij ervaring hebt opgedaan in een adviserende functie, dit vanwege het karakter en complexiteit van de werkzaamheden in deze rol.

Meer over jouw werkomgeving

Bij de afdeling Zorg en Welzijn werken 180 toegewijde professionals en komen beleid en uitvoering samen op terreinen zoals jeugd, Wmo, beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Het team ondersteuning en welzijn bestaat uit 25 collega’s die zich bezig houden met

beleid op het gebied van gezondheid, welzijn, de Wet maatschappelijke ondersteuning, ouderen en mantelzorg. Onze centrale focus ligt op het leveren van hoogwaardige dienstverlening aan onze inwoners. Bovendien zijn de sociale wijkteams geïntegreerd in onze afdeling, waardoor we een integrale aanpak kunnen waarborgen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten