Gemeenteprojecten

Senior medewerker burgerzaken

Geplaatst 14 jan. 2021
Project ID: YIS000371
Plaats
Gemert
Duur
3 maanden
(17 jan. 2021 - 30 apr. 2021)
Tarief
0 - 70 €/hr

In deze afwisselende functie voer je diverse werkzaamheden uit op het gebied van Burgerzaken. Je bent een allround medewerker burgerzaken en ambtenaar van de burgerlijke stand.

Ook zijn het beoordelen van buitenlandse documenten, het in behandeling nemen van (eerste) inschrijvingen ,het voeren van adresonderzoeken en het afhandelen van bezwaren voor jou gesneden koek. De juridische aspecten verlies je hierbij niet uit het oog.

Je bent vraagbaak voor de klantadviseurs die werken binnen het klantcontactcentrum en/of balie burgerzaken. De ontwikkelingen op het gebied van burgerzaken volg je op de voet en je weet deze te vertalen naar beleidsregels, verordeningen, juridische consequenties, de werkpraktijk en invulling van digitale processen. Je vervult hierin een actieve rol.


Je werkomgeving:

Je komt te werken binnen het cluster Burgerzaken van het team Klantcontacten en Informatievoorziening. Dit cluster bestaat naast jou uit 2 medewerkers. Juist door deze omvang kun je in jouw dagelijkse werkzaamheden makkelijk schakelen met jouw collega’s. Iedere medewerker binnen het cluster is in staat de algemene taken uit te voeren.

 Naast je collega’s uit het cluster Burgerzaken heb je contact met de klantadviseurs binnen het team en ook met collega’s daarbuiten, zoals met de collega’s van het sociaal domein en toezicht.

 Ontwikkeling Burgerzaken staat oog in oog met ingrijpende veranderingen.

Eén van de belangrijkste is de toenemende digitalisering: deze daagt overheden uit om hun dienstverlening anders in te richten en om de menselijke factor -die altijd nodig blijft- naar een hoger plan te tillen.

 Het face-to-face contact met klanten wordt minder, maar de complexiteit neemt toe. Hierin moet gezocht worden naar een goede balans in het spanningsveld van optimale dienstverlening, kwaliteit van persoonsgegevens, privacy, beveiliging en fraudebestrijding. Verbinding met je directe collega’s burgerzaken, collega’s binnen de gemeente maar ook met externe partijen zijn belangrijk.

En jij hebt daar een rol in.


Jouw profile:

· Je hebt goede contactuele en sociale vaardigheden. Je stemt je eigen rol, aanpak af op jouw multiculturele gesprekspartner(s) om jouw doel te kunnen bereiken.

· Dienstverlening staat bij jou centraal. Je ziet het als een uitdaging om klanten en collega’s met een open houding te woord te staan en ze te helpen.

 · Je gaat voor resultaten en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

 · Je checkt afspraken, procedures en spelregels. Je verwoord afspraken zorgvuldig.

 · Je ziet het werk dat gedaan moet worden en handelt daarnaar. Je wacht bij problemen niet af. Je stelt je onafhankelijk op, verzamelt informatie en onderneemt actie om het probleem op te lossen.

 · Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en leren. Je staat open voor nieuwe technologieën en werkwijzen en ziet dit als een kans voor jezelf en de gemeente.


Functie-eisen:

· Voor de functie van senior medewerker burgerzaken is een afgeronde hbo-opleiding vereist, bijvoorbeeld SJD, Rechten of Bestuurskunde;

 · Je hebt relevante opleidingen op het vakgebied gevolgd, bijv. MLO/BZ en je wilt graag jouw kennis verder uitbreiden.

· Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante werkervaring als medewerker burgerzaken


Sollicitatie deadline is woensdag 20 jan om 15:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten