Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance voorzitter bijzondere toegang (zzp)

Geplaatst 26 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153854
Plaats
Venray, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 aug. 2024
Tarief
73 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 apr. 2024 12:00
  • Startdatum: z.s.m.

  • einddatum: 30-8-2024

  • aantal uur: 24-32 uur. minder uren is niet mogelijk

  • functieschaal: 11


De regio Limburg Noord zoekt een voorzitter van de Bijzondere Toegang. In de Bijzondere Toegang beoordeelt de voorzitter samen met de gecontracteerde zorgaanbieders waar een jeugdige die door een verwijzer is aangemeld het best op z'n plek is.

Jeugdzorgaanbieders en de 14 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg bundelen sinds 1 januari hun expertise om nog beter hulp op maat te bieden aan jeugdigen en gezinnen die te maken hebben met complexe, vaak meervoudige problematiek waarbij sprake is van een dreigende behandelopname. Aanbieders en gemeenten werken nauw samen om de best passende hulp, zo thuis mogelijk, aan te bieden. Onze inzet is behandeling met verblijf waar mogelijk af te bouwen en te investeren in ambulante alternatieven. Via een gezamenlijke voordeur, ook wel de Bijzondere Toegang genoemd, kijken wij samen met de jeugdige en het gezin welke aanpak het beste aansluit bij de zorgvraag en bepalen we welke samenwerkingsverband de zorg gaat verlenen. De grenzen van de aanbieders vervagen en de beste behandeling kan heel goed een combinatie zijn van methodieken van verschillende aanbieders.

Als voorzitter van de Bijzondere Toegang heb je een belangrijke rol in het verder vormgeven van onze samenwerking en het daadwerkelijk bieden van passende hulp aan jeugdigen en gezinnen. Als voorzitter neem je een onafhankelijke positie in.


Je taken zijn:


• Het organiseren en voorzitten van de overleggen van de Bijzondere Toegang. Deze overleggen vinden 2 keer per week plaats: o Screenen en voorbereiden van de casussen;

o Creëren van een veilige omgeving voor de gesprekspartners. Zeker omdat ook de jeugdige en de ouders aan sluiten;

o Zorgen dat het goede gesprek gevoerd wordt met oog voor alle betrokken en hun expertises; o Sturen op (unanieme) besluitvorming en helder formuleren van de vervolgstappen.

• Sparren met verwijzers die op zoek zijn naar passende zorg voor de jeugdige en hun ouders waarbij sprake is van een (dreigende) behandelopname.

• Verzamelen van ervaringsgegevens van de Bijzondere Toegang en bijdragen aan de doorontwikkeling van de Bijzondere Toegang.

• Signaleren van lacunes in beschikbare behandelmethodes voor jeugdigen en gezinnen met complexe meervoudige problemen.



Functie-eisen:


• Je hebt een relevante afgeronde opleiding op HBO / WO niveau.

• Je hebt kennis van de Jeugdzorg en het zorgaanbod.

• Je kijkt en denkt out of the box en kunt meedenken en meepraten op operationeel en bestuurlijk niveau en alles wat hier tussenin zit.

• Je kunt mensen enthousiasmeren, betrekken en betrokken houden, ook als je een niet gewenste boodschap moet brengen, bent flexibel en hebt doorzettingsvermogen.

• Je kunt processen inrichten, aanjagen en verder brengen.

• Je hebt het vermogen om kritisch te reflecteren op handelen van verwijzers en samenwerkingsverbanden van jeugdhulpaanbieders en je neemt daarbij je verantwoordelijkheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten