Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider arbeidsmarktregio Flevoland (zzp)

Geplaatst 22 mei 2025
Project ID: YIS 9183416
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 jun. 2025 12:00

Uren: 36 per week

Startdatum: z.s.m. vanaf 10-06

Einddatum: 31-12-2025

Schaal: 11a

Gemeente Almere

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.



Ben jij die nieuwe collega die bekend is met informatievoorziening voor EU arbeidsmigranten, of hiermee affiniteit heeft? Dan zoeken wij jou!

Voor het opzetten van een WIN-punt in de arbeidsmarktregio Flevoland zoeken we een verbinder die bekend is met de informatieverstrekking aan inwoners en zo mogelijk arbeidsmigranten over wonen, werken en leven en resultaatgericht werkt met aantoonbare werkervaring in het leiden van projecten. Voel jij je al aangesproken én krijg jij energie van samenwerken met veel partijen? Dan nodigen we je uit om te reageren op deze vacature. Kennis van de arbeidsmarktregio Flevoland en eerdere werkervaring in deze regio is een pré. Lees vooral verder voor de details.

Wat is een WIN-punt?

Met het regionale WIN-punt (Work in NL) wil de arbeidsmarktregio Flevoland arbeidsmigranten informeren over wonen, werken en leven in Flevoland. Dit kan een vast of een mobiel punt zijn of een combinatie van beide. Arbeidsmigranten weten hun weg niet altijd te vinden in de dienstverlening van gemeenten, zorgaanbieders, woningmarkt en dergelijke.

Opdracht

Concreet bestaat de opdracht van de projectleider uit vier stappen:

Stap 1:

Inventarisatie van de huidige en gewenste informatieverstrekking en dienstverlening aan arbeidsmigranten ten aanzien van wonen, werken en leven in de arbeidsmarktregio Flevoland en de partijen die betrokken moeten zijn bij het WIN-punt.

Stap 2:

Opstellen van een plan van aanpak voor een digitaal en/of fysiek WIN-punt waar arbeidsmigranten informatie kunnen verkrijgen over wonen, werken en leven, inclusief de uitgangspunten voor een WIN-punt.

Stap 3:

Een inrichtingsplan opstellen voor de realisatie van een digitaal en/of fysiek WIN-punt, inclusief scenario's voor vorm, dienstverlening, samenwerking, financiering en verantwoordelijkheden van de partners. In dit plan zal nadrukkelijk de samenwerking worden gezocht met het Werkcentrum Flevoland dat naar verwachting eveneens per 1 januari 2026 haar deuren opent.

Stap 4:

Het komen tot de realisatie van een digitaal en/of fysiek WIN-punt.

Eindresultaat:

Vanaf 1 januari 2026 een operationeel WIN-punt (digitaal en/of fysiek) in de arbeidsmarkregio Flevoland te hebben, waarbij de uitvoering, verantwoordelijkheden, organisatie en  de bezetting van een fysiek WIN-punt goed geregeld is.

Periode

Voor de periode 1 juni tot en met 31 december 2025 gaat het om een inzet van 36 uur per week. Voor de periode vanaf 1 januari 2026, wanneer het WIN-punt operationeel is, wordt opnieuw een inschatting gemaakt van de benodigde uren van de projectleider op basis van de gewenste activiteiten in 2026.

Taken en verantwoordelijkheden

Uitvoering van de stappen zoals hierboven beschreven, waarbij je werkt vanuit de ambities en contouren zoals opgenomen in de aanvraag WIN-punt arbeidsmarktregio Flevoland.

•      Optreden als actieve verbinder tussen de verschillende samenwerkende partners in de regio met in het bijzonder de gemeenten, woningaanbieders en zorgaanbieders.

•      Plannen en voorbereiden van de werkzaamheden die nodig zijn voor een WIN-punt dat op 1 januari 2026 kan starten.

•      Samen met de partners uitvoering geven aan activiteiten en het ontsluiten van de informatie en de dienstverlening voor arbeidsmigranten via het WIN-punt.

•      Actief verbinding leggen met het in oprichting zijnde Regionaal Werk Centrum (RWC) waarvoor je samenwerkt met de kwartiermaker van het RWC.

•       Je informeert het SKT regelmatig over de voortgang. 


Je neemt mee:

•      Aantoonbare ervaring met projectleiderschap (minimaal twee jaar) .

•      Vaardig in het zelfstandig voorstellen schrijven.

•      Analytisch vermogen, omgevingsbewustzijn, samenwerking, relatiebeheer, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht zijn belangrijke competenties.

•      Verbinden, bijeenbrengen en samenwerken met verschillende partners op het gebied van arbeidsmigranten. Ervaring met de doelgroep arbeidsmigranten; relevante kennis.

•      Kan goed handelen vanuit tactisch perspectief en werken in een werkveld met een verschillende belangen.

•      Kan vanuit een onafhankelijke positie binnen het dynamisch werkveld op veel borden tegelijk schaken en dit met partners vertalen naar goede en vooral werkbare afspraken.

•      Passend bij de regio: daadkrachtig, resultaatgericht, creatief, besluitvaardig, communicatief, samenwerkingsgericht en verbindend.

•      Kennis van en ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijk omgeving, bij voorkeur bij een overheidsinstelling.

•      Minimaal HBO werk- en denkniveau.

•      Kennis van de arbeidsmarktregio Flevoland en eerdere werkervaring in deze regio is een pré.