Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance vergunningverlener natuurtaken (24-32 uur, zzp)

Geplaatst 28 jun. 2024
Project ID: YIS 9160952
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 28 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2024 10:00

Startdatum: augustus 2024

Duur opdracht: tm 31-12-2024

Aantal uren week: 24-32 uur p/w

Inschaling: 11 CAO Provincie


Vergunningverlener natuurtaken

 

Wij werken samen aan een mooi en sterk Fryslân

Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân en natuur

Provinsje Fryslân en natuer

De provincie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de natuurtaken onder de Omgevingswet. Team groene regelgeving verricht taken op het gebied van houtopstanden, flora- en fauna-activiteiten en Natura 2000-activiteiten. Onder vergunningverlening voor Natura 2000-activiteiten vallen activiteiten met mogelijke gevolgen voor Natura 2000-gebieden, bijvoorbeeld door de uitstoot van stikstof. Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een enthousiaste vergunningverlener met interesse in het stikstofdossier die zich wil inzetten voor het beschermen van Natura 2000-gebieden.


Een functie met impact

In funksje mei impact

Als vergunningverlener draag je bij aan het beschermen van Friese natuurgebieden, maar probeer je ook ruimte te bieden aan ontwikkelingen binnen de onze provincie.Je waarborgt ecologische waarden door vergunningen te beoordelen en flexibel om te gaan met veranderend stikstofbeleid. Daarnaast ben je betrokken bij het dossier legalisatie PAS-melders. Als adviseur voor collega's, management en de gedeputeerde speel je een belangrijke rol voor weloverwogen beslissingen en lokale natuurbescherming. Kortom, een uitdagende functie en een mooie opdracht waarbij we jouw expertise goed kunnen gebruiken!


Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Als vergunningverlener behandel je vanuit zowel inhoudelijk als juridisch oogpunt vergunningsaanvragen in het kader van de Wet natuurbescherming. Als vergunningverlener begeleid je een aanvraag van het begin tot het einde van de procedure. Daarbij beoordeel je de aanvraag en de bijbehorende onderzoeksrapporten, je wint de nodige adviezen in bij andere onderdelen van de organisatie en weet de inbreng van andere disciplines op juiste waarde te schatten. Je stemt af met collega’s en bewaakt de integraliteit van vergunningen/ontheffingen en de samenhang met het provinciale beleid. Uiteindelijk stel je aan het einde van de procedure een weloverwogen besluit op.  Daarnaast spelen ook de politiek-bestuurlijke aspecten een rol in deze functie. De werkzaamheden zullen met name plaatsvinden binnen het team stikstof. Echter worden er ook zaken interprovinciaal afgestemd en is een overleg of werkgroep met collega’s van andere provincies niet ongewoon. Afspraken over stikstofbeleid kunnen snel veranderen. Kaders moeten hierdoor steeds opnieuw gesteld worden, waardoor een aanvraag over het algemeen meer tijd kost dan voorheen en iedere aanvraag is uniek.

 

Verder kom je te werken in een enthousiast, jong en gedreven team. Samen met collega vergunningverleners, juristen en beleidsmedewerkers werk je aan de uitvoering van het stikstofdossier. Je bent inhoudelijk sparring-partner van de overige vergunningverleners binnen team Groende Regelgeving en collega’s die betrokken zijn bij de uitvoering van de Wet natuurbescherming. Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke onderwerpen/kwesties.

Wie ben jij?

Wa bist do?

De vergunningverlener die wij graag willen toevoegen aan ons team heeft technisch inzicht, analytisch vermogen en je hebt een open houding gericht op samenwerking. Je beschikt over overtuigingskracht, besluitvaardigheid en bestuurlijke sensitiviteit. Ook kun je goed in teamverband werken, heb je oog voor kwaliteit en steek je graag je handen uit de mouwen. Naast dat je een fijne collega bent, beschik je over:

·      Een afgeronde relevante hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van milieukunde, planologie of landbouw;

·      Aantoonbare kennis van milieu en natuur;

·      Kennis van de wet- en regelgeving en ervaring op het gebied van gebiedsbescherming;

·      Mocht je ervaring hebben met de PAS, dan is dat mooi meegenomen;

·      Ervaring met AERIUS.

En beschik je bij voorkeur over:

·      3-5 jaar relevante werkervaring;

·      Ervaring in een bestuurlijke omgeving. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten