Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance toekomstmakelaar (zzp)

Geplaatst 26 feb. 2024
Project ID: YIS 9151319
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 4 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 mrt. 2024 09:30

Tarief Schaal 9

Uren 36 uur voorkeur (32 minimaal)

Opdracht duur 6 maanden

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Dordrecht zet in op groei van de economie én een gezonde arbeidsmarkt. Een gezonde arbeidsmarkt betekent dat we willen groeien door oog te hebben voor wat onze inwoners en bedrijven nodig hebben. Niet meer banen, maar betere banen, passend bij onze inwoners met kansen voor groei en ontwikkeling. Werkgevers die goed voor onze beroepsbevolking zorgen en een stad die deze werkgevers faciliteert door het talent beschikbaar te maken en geschikte bedrijfslocaties te bieden.

Dordrecht kan het zich niet veroorloven dat zowel talent van inwoners, als kansen die ‘goed werkgevers’ bieden on(der)benut blijven.

Toekomstmakelaar

Max. 36 uur per week

Voldoende beschikbaar en gekwalificeerd personeel is een belangrijke voorwaarde om de ambities in onze stad waar te maken. Tegen de achtergrond van een historisch krappe arbeidsmarkt ligt hier een directe relatie naar het realiseren van opgaven als verduurzaming, bouwen, leefbaarheid en veiligheid. Dit vraagt om het integraal benaderen van deze vraagstukken en om creatieve aanpakken.

Een vorm hiervan is dat we in Dordrecht de verduurzaming van de wijken willen volbrengen samen met inwoners uit de wijk. De verduurzamingswerkzaamheden in de wijken in Dordrecht zijn in volle gang en dat zal nog vele jaren het geval zijn. In Dordrecht willen we als gemeente en woningcorporaties samen met de aannemers en de bewoners in de wijk, werk maken van het werk in de wijk. Zo beogen we de brede welvaart te vergroten.

De werkzaamheden in de wijk bieden kansen op werk, laagdrempelig en dichtbij voor de mensen die in de wijk (of omliggende wijken) wonen. Met de betrokken aannemers creëren we instapbanen door in-staptaken in kaart te brengen en leerwerktrajecten met de Beroepentuin op het Leerpark te organiseren.


Mensen worden benaderd als inwoner van de wijk, niet als werkloze, uitkeringsgerechtigde of voortijdig schoolverlater. Via een methodiek van informeren, activeren en participeren worden inwoners betrok-ken bij de energietransitie en waar “haakjes” zijn, worden zij gemotiveerd om de stap te zetten richting werk via een leerwerktraject. Een duurzame baan met perspectief, waarbij je laagdrempelig en vertrouwd in de eigen wijk begint. Zo verbinden we toekomstperspectief voor inwoners aan de energie-transitie en vergroten we de arbeidsparticipatie.

Met deze aanpak maken we de verbinding met de Dordtse opgaven door de bestaanszekerheid van inwoners te versterken, te werken aan perspectief voor inwoners, de arbeidsparticipatie te vergroten en bij te dragen aan realisatie van de energietransitie. Door deze aanpak in de meest kwetsbare wijken van Dordrecht te starten maken we een verbinding naar het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veilig-heid en succesvolle initiatieven zoals de Energiehulpen.

Wat ga je bij ons doen?

Als toekomstmakelaar ben je dagelijks actief in Dordt-West en aanspreekpunt voor energiehulpen, me-dewerkers van de corporaties en andere ‘verkenners’ voor kansen in toeleiding naar werk. Je kent de leerwerkmogelijkheden, verbindt naar het Werkgeversservicepunt (WSP), houdt grip op de voortgang van casuïstiek en zet in op informeren, activeren en participeren. Je kan goed luisteren en goed inschat-ten wat er nodig is. Je zet in op het bereiken van zoveel mogelijk zelfredzaamheid van inwoners. Een duurzame baan bij een bedrijf is het perspectief.

Als toekomstmakelaar ben je onafhankelijk en ben je er écht voor de inwoners. Je werkt vanuit oprechte interesse voor inwoners en hun talenten, bouwt vertrouwen op en maakt dat vertrouwen samen met de partners waar.

Als toekomstmakelaar sluit je aan op de bestaande structuur in de wijk en versterk je deze op het onderdeel toeleiding naar werk. Voor toeleiding naar werk is er een nauwe samenwerking met partijen als de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD), Dordrecht Sociaal, de Beroepentuin, UWV, KICKSTART, Werkshop en het WSP.

Als er belemmeringen spelen om deel te nemen aan arbeid verbindt de toekomstmakelaar naar de sociaal wijkteammedewerker, sociaal makelaar, jongerenwerker en/of SDD. Dit is een nauw samenspel om de inwoner verder te helpen in de stappen naar werk. Voor de toekomstmakelaar moet “het zetten van stappen naar werk” de focus blijven.

De toekomstmakelaar is dus gericht op werk, heeft verstand van de arbeidsmarkt, de Participatiewet en heeft het netwerk om een ontwikkeltraject in te zetten naar een duurzame baan. De toekomstmakelaar blijft betrokken tot het resultaat voor de inwoner is bereikt.

Hoe zit het verder?

Gemeente Dordrecht en woningcorporaties zijn samen eigenaar van deze wijkaanpak die in het najaar van 2023 van start is gegaan. De projectleider houdt namens en met de eigenaren van deze wijkaanpak de regie op de aanpak (het grote plaatje), op de samenwerking(safspraken) met de partners in de wijk en op de voortgang. De projectleider zorgt ervoor dat de aanpak ingebed raakt in de bestaande sociale en ondersteunende structuur van Dordt-West met een stevige verbinding de Beroepentuin, naar het Nationaal Programma Leefbaarheid & veiligheid en initiatieven gericht op het verminderen van energie-armoede. De projectleider vervult tevens de rol van toekomstmakelaar en is coachend leidinggevende voor jou als nieuwe toekomstmakelaar. De rol van toekomstmakelaar zal zich nog moeten ontwikkelen en zetten naar wat nodig is in de wijken van Dordt-West om toeleiding naar het werken in de energie-transitie te stimuleren. Samen met de projectleider speel jij hier dus zelf een belangrijke rol in.

Wat neem je mee?

o Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.

o Je hebt een brede gecombineerde kennis van talentontwikkeling i.r.t. kennis van de Participatiewet, arbeidsmarktvraagstukken en duurzame groei uit achterstand.

o Je weet de verbinding te maken tussen de leefwereld en systeemwereld, bent creatief en ondernemend in het ontwikkelen van een lerende en werkende aanpak voor arbeidsmarktvraag-stukken.

o Je hebt ruime ervaring met re-integratie van mensen naar werk en het herkennen van talent.

o Je wordt enthousiast van een wijkgerichte aanpak, bent op je gemak buiten in de wijk en bij de mensen thuis.

o Je bent een ontwikkelaar die gaat voor samenwerking en resultaat.

o Je bent een teamspeler die kan coachen en overzicht houden

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten