Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmedewerker arbeidsmarktregio Noord-Limburg (zzp)

Geplaatst 28 sep. 2023
Project ID: YIS 9140131
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
60 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 okt. 2023 14:00

Start 1 oktober 2023

Einddatum 31 maart 2024

Schaal 10

24 uur per week

Uurtarief ligt tussen de 60 (junior) en 83 (medior/senior). CV moet passend zijn bij het tarief

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wij zoeken een energieke, ervaren en betrokken professional met sterke communicatieve vaardigheden. De persoon die we zoeken heeft affiniteit met de onderwerpen arbeid en participatie en het werken binnen een arbeidsmarktregio. Specifieke kennis van de arbeidsmarktregio Noord-Limburg is een pré maar niet noodzakelijk. Daarnaast verwachten we van de kandidaat dat deze financiële affiniteit en kennis heeft. Vooral omdat het beheer van de regionale arbeidsmarktmiddelen een belangrijk onderdeel is van het werk. Aantoonbare ervaring als projectmedewerker, financieel adviseur of beleidsmedewerker binnen een gemeentelijke organisatie is een pré.


Wat ga je doen?

Op taak- en activiteitenniveau zien we in de rol van projectmedewerker -naast kandidaat omschrijving- tenminste onderstaande activiteiten: Organiseren en faciliteren van (regionale) bestuurlijke en ambtelijke overleggen binnen onze arbeidsmarktregio en het daarbij vervullen van de inhoudelijke secretaris rol. Borgen van transparantie en inzicht in de financiële stromen van de arbeidsmarktregio, het door ontwikkelen van financieel beheer en het concretiseren hiervan. Oppakken van beheersmatige aspecten op de openliggende vraagstukken. Op orde houden (beheer) van de huidige werkvoorraad binnen de arbeidsmarktregio. Bijhouden van voor regio relevante wet- en regelgeving en bijeenkomsten. 


Competenties

Belangrijke competenties die we graag zien:

1. Zelfstandig en in opdracht van kunnen werken

2. Accuraat

3. Proactief

4. Zichtbaar en bereikbaar in en voor de organisatie

5. Communiceren op verschillende niveaus

6. Sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie

Eisen

  • Tenminste 1 jaar aantoonbare ervaring als projectmedewerker, financieel adviseur of beleidsmedewerker in het maatschappelijk domein.

  • Op cv aantoonbaar afgeronde HBO opleiding.

  • 24 uur per week beschikbaar.

  • Duur opdracht: 6 maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten