Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Participatie (zzp)

Geplaatst 2 feb. 2022
Project ID: YIS 9108761
Plaats
Brielle
Uren
16 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 14 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 9-2 12:00

Startdatum inzet: 14-2-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 16,00

Vaste werkdagen gewenst/vereist? In overleg 

Mogelijkheid tot thuiswerken? ja

 

Tariefstelling

Schaal CAR UWO? Schaal 11/12

 

Projectleider Participatie

Aanleiding

 

Op 15 april 2020 namen de gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne het principebesluit om met elkaar vanaf 1 januari 2023 een nieuwe gemeente te gaan vormen. Binnen Voorne is het minimabeleid en uitvoering van de Participatiewet verschillend georganiseerd. De gemeenten Brielle en Nissewaard hebben een dienstverleningsovereenkomst waarin de uitvoering is geregeld. Het college van Brielle heeft op 22 december 2020 de overeenkomst pro forma opgezegd om de weg vrij te maken voor keuzes op welke wijze bovenstaande wetten uitgevoerd kunnen worden.

In mei 2021 hebben wij Berenschot opdracht gegeven om een verkennend onderzoek te doen naar de toekomstmogelijkheden van de inrichting van de Participatiewet, minimabeleid en inburgering van de gemeente Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne (hierna: de Voorne aan Zee gemeenten). Op 29 juni heeft Berenschot het rapport van de verkenning opgeleverd. Door de uitkomsten van het rapport is besloten dat we de uitvoering van de Participatiewet, minimabeleid en inburgering in de toekomst gaan uitvoeren op Voorne aan Zee.

In december 2021 hebben we Berenschot gevraagd verdiepend onderzoek te doen naar de arbeidsmarkt en innovatie en naar het proces van transitie (dossier overdragen van Nissewaard naar Voorne aan Zee. Berenschot maakt een plan van aanpak op hoofdlijnen voor het overdragen van de dossiers van de Participatiewet, minimabeleid en inburgering. Deze wordt het eerste kwartaal 2022 opgeleverd.

 

Voor het overdragen van dossiers van de inwoners die gebruik maken van bijstand, inburgering of minimaregelingen van Nissewaard naar Voorne aan Zee zijn er diverse acties nodig. Dit zijn acties gericht op overdracht van dossiers, maar ook gericht op het harmoniseren van beleid op Voorne aan Zee. Voor het uitvoeren van de acties zal een inhoudelijk extern adviseur/projectleider worden aangesteld van 16 uur per week gedurende 6 maanden. De acties die moeten worden uitgevoerd zijn toegevoegd als bijlage aan dit document. Voor het uitvoeren van deze acties zal nauw worden samengewerkt met de beleidsmedewerkers op Voorne-Putten.

Opdrachtformulering:

Een extern adviseur die zorgt voor een overdracht van de dossiers en een planning van de taken die moeten worden uitgevoerd om een goede overdracht van dossier te bewerkstelligen. Daarnaast ondersteunt de externe adviseur de drie gemeenten op Voorne in het harmoniseren van de beleidsvelden Participatiewet, minimabeleid en de inburgering. Aan de opdrachtnemer wordt gevraagd een realistische aanpak en planning op te nemen in de uitvoering van haar opdracht.

Beoogd resultaat

Een goede overdracht van de dossiers van de Participatiewet, minimabeleid en inburgering van Nissewaard naar Voorne aan Zee. Het ondersteunen van de harmonisatie voor deze beleidsvelden van de beleidsmedewerkers op Voorne.

 

Inhoudelijk

 Integratie met de andere visies en bouwstenen binnen het Fusiespoor bij het

harmoniseren van beleid.

 Betrekken van belangrijke stakeholders bij het uitvoeren van de acties en harmonisatie van beleid, te denken valt aan de raden, adviesraden, partners e.d, maar ook intern zoals de verschillende afdelingen binnen de drie gemeenten.

 Een externe adviseur met veel kennis en kunde van het sociaal domein, met name de participatiewet, die in staat is uitvoering te geven aan het plan van aanpak van

Berenschot en de openstaande acties.

 De externe adviseur is creatief en proactief en heeft ervaring met het leiden van

projecten.

 

Participanten

Bestuurlijk opdrachtgever:

De drie vakwethouders sociaal domein middels het bestuurlijk overleg Voorne

 

Ambtelijk opdrachtgever:

Het MT Voorne Sociaal Domein

 

Kernprojectgroep

Werkgroepen:

Medewerkers uit de verschillende afdelingen vanuit de drie gemeenten, te denken valt aan afdelingen zoals beleid, uitvoering e.d.

Tijds- en capaciteitsplanning (o.a. doorlooptijd, eigen beheer/uitbesteden)

 

Planning

Per 1 september 2022 moet er gestart worden met het overdragen van dossiers en de

organisaties hiervoor op Voorne zijn ingericht.

Inschatting interne capaciteit:

Vanuit elke gemeente wordt één adviseur vier uur per week vrijgespeeld om samen met de externe adviseur een projectgroep te vormen. Dit vormt twaalf uur ambtelijke capaciteit per week. Naast de projectgroep vormen zich mogelijk ook werkgroepen uit de verschillende afdelingen vanuit de drie gemeenten.

Tussentijdse terugkoppeling

 Elk maands een terugkoppeling in het MT en Bestuurlijk Overleg Voorne

 Wekelijkse afstemming met de projectgroep

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).
 


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten