Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider de toekomst van financiële systemen (zzp)

Geplaatst 4 jul. 2023
Project ID: YIS 9136097
Plaats
Assen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 sep. 2023
Einde: 29 feb. 2024
Tarief
85 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 jul. 2023 12:00

Start: 01.09.2023

Duur: 6 maanden (29.02.2024)

Uren: 32-36 uur per week

Schaal: 11a

Niveau: senior

Richttarief: € 88-98

Afhankelijk van je werkzaamheden werk je op het stadhuis in Assen of vanuit huis.


Geef jij richting aan onze toekomstige inrichting van de financiële systemen, P&C applicaties en gerelateerde sturingsapplicaties? De gemeente Assen is voornemens het gehele (financiële) i-landschap ter herzien. Hiermee wil de gemeente Assen ervoor zorgen dat de financiële applicaties weer up-to-date zijn, data gedreven en informatie gestuurd werken mogelijk maken én de benodigde wendbaarheid in zich bergen om toekomstige wijzigingen van de raad, het college en de ambtelijke organisatie te kunnen faciliteren.

Vanuit onze externe dienstverlening streven we ernaar om mensgericht, toegankelijk, eenvoudig en duidelijk te zijn. Deze begrippen zijn ook van toepassing op onze interne dienstverlening en zijn dan ook leidend voor dit project.


Ben jij de ervaren projectleider die ons gaat helpen om dit project een succes te maken?

Wat ga je doen?

Op dit moment werken wij met verscheidene leveranciers voor onze P&C producten en financiële inzichten. Over de jaren hebben wij steeds meer applicaties tegen het financiële systeem aangebouwd. Wij willen het financiële systeem en alle gerelateerde applicaties in één keer heroverwegen. Daarmee ontstaat voor jou de uitdagende opdracht om in eerste instantie een business case op stellen voor de toekomst voor het gehele financiële i-landschap. We zijn op zoek naar de beste uitkomst, waarmee dus geen enkele applicatie per se behouden hoeft te blijven.


Je maakt onderdeel uit van een project dat in de opstartfase zit, maar wel direct op tempo van start kan. Er zullen mensen aanwezig zijn om mee te denken over wat passend is in de organisatie en de manier van werken die wij als organisatie voor ogen hebben. Voor het opstellen van de business case verwachten wij dat 4 tot 6 maanden nodig is. Afhankelijk van de uitkomsten van de business case, expertise en functioneren bij het opstellen van de business case is een vervolg (de implementatie van de business case) bespreekbaar.


Als projectleider zorg je voor het behalen van het gewenste resultaat. Je voert de projecten in overeenstemming met de planning en het budget uit en je creëert draagvlak. Verder heb je intensief contact met de opdrachtgever en weet je op het juiste moment te escaleren of beslissingen op te halen. Aangezien de VNG en andere gemeenten veel nuttige informatie hebben met vergelijkbare projecten, wordt er van de projectleider verwacht veel samen te werken met deze partijen zodat we als gemeente Assen niet het wiel opnieuw gaan uitvinden.

Ben jij een gedreven en verbindende projectleider met affiniteit met het implementeren van financiële software? Dan zoeken we jou!


Wat bieden wij?

De gemeente Assen werkt met een bevlogen team aan dit project.

Je krijgt een tijdelijke opdracht voor de duur van 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging. We zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor 32-36 uur per week. Afhankelijk van je werkzaamheden werk je op het stadhuis in Assen of vanuit huis.

Jij..

®   bent gericht op het behalen van resultaat en in staat om dat resultaat te behalen met behulp van een projectgroep.

®   werkt zelfstandig, gestructureerd en je houdt het overzicht.

®   weet een goede business case op te stellen.

®   weet een opdracht te vertalen in een helder plan van aanpak

®   bent een verbinder (intern tussen verschillende groepen collega's, maar ook extern)

Daarnaast beschik je over:

·       Kennis en ervaring met projectmatig werken (Prince2, PMW, PMBOK of vergelijkbaar)

·       Ervaring met software selectie / aanbesteding en implementatie

·       Ervaring met proces gedreven werken

·       Affiniteit met GEMMA

·       Affiniteit met financiële processen

·       Denken vanuit een dienstverleningsperspectief

·       Aantoonbare ervaring als projectleider, bij voorkeur binnen een gemeente.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten