Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance organisatie-adviseur/kwartiermaker datagedreven werken (zzp)

Geplaatst 16 dec. 2022
Project ID: YIS 9125623
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 30 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 dec. 2022 16:00

Startdatum inzet: 1-2-2023

Einddatum inzet: 30-4-2023

24u/week

3 maanden, eventueel: 3x3 maanden te verlengen

Gesprekken vinden bij voorkeur plaats op 9 januari tussen 13:00-17:00

Schaal 12



Organisatie-adviseur/kwartiermaker Datagedreven werken


Omschrijving opdracht:

In Capelle aan den IJssel zijn er op diverse afdelingen kleinere en grotere initiatieven op het gebied van datagestuurd werken ontstaan. Hoewel datagedreven werken in de nabijheid van de vakexperts waardevol is, blijkt dat dit ook versnippering van beschikbaarheid van de ondersteuning veroorzaakt. Door de kleinschalige aanpak lukt het ook onvoldoende om expertise op te bouwen, is er geen standaardisatie in tooling, aanpak, procedures en borging. We denken kansen te missen en zijn onvoldoende in staat om kansen (zowel binnen al buiten onze organisatie te herkennen.

Unit Informatie heeft de opdracht gekregen om te onderzoeken wat nodig is om datagedreven werken in Capelle aan den IJssel op een hoger niveau te krijgen. Hierbij denken wij aan het vormen van een datateam, waarmee borging van de genoemde elementen een plek krijgen.

De opdracht bestaat uit 2 delen. Te beginnen met het opstellen van een visie op werken met data voor Capelle aan den IJssel. Onderdelen van de opdracht zijn het visiedocument an sich en een advies/voorstel over eventuele organisatie wijziging (denk aan toevoegen van een datateam).

Het tweede deel, na akkoord op de datavisie en gewenste organisatie-aanpassing, is het opstarten/opbouwen van het beoogde datateam.

Voor deze opdracht werk je nauw samen met de manager en de informatiemanager van de unit Informatie, onderdeel van de afdeling Dienstverlening. Wij zoeken een netwerker, iemand die echt de behoefte van afdelingen boven tafel krijgt en de vertaalslag kan maken naar wat de organisatie als geheel verder helpt.


Wie zoeken we:

· Ervaring met organisatie-advies, liefst mbt data-ontwikkelingen

· Ervaring met implementeren van datagedreven werken bij gemeentelijk organisaties

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten