Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker toegang (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131244
Plaats
Boxtel
Uren
28 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 apr. 2023 12:00

Startdatum: 1-5-2023

Einddatum: 31-8-2023

Uren: 28

Vaste werkdagen: woensdag en vrijdag

Functieschaal: 9

Tarief: passend bij kennis en werkervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Medewerker Toegang Sociaal Domein: Expertise Jeugd, Expertise Inkomen Sociale Zekerheid en Expertise Wmo 

Vanuit overtuiging van de veerkracht van mens en samenleving leg jij graag contact met partners om oplossingen mogelijk te maken. 

Onze organisatie

MGD heeft veel ambitie en we werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen te zorgen voor een fijne woon, werk en leefomgeving. We spelen voortvarend in op vragen van de samenleving en zijn deze vragen voor. Daarom ontwikkelen we onze interne organisatie door. Zo proberen we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht te werken. We vinden het belangrijk dat onze gemeenten organisaties zijn waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.

Team Toegang

Wij werken vanuit 4 teams Wegwijs wijkgericht. Bij de toegang Wegwijs kan iedereen terecht voor informatie, advies of ondersteuning. Een eerste contact voor een inwoner start bij team Toegang of bij een van onze inloopspreekuren. Onze inzet is gericht op het versterken van het oplossend vermogen van mensen zelf.

Team Toegang stimuleert de inwoner om zelf met zijn netwerk tot oplossingen te komen. We zoeken hierbij de samenwerking met onze maatschappelijke partners.

Ons uitgangspunt is dat we vanuit team Toegang met de inwoner samen komen tot een passend advies. 

Is er meer nodig dan dit passend advies dan wordt de vraag doorgeleid naar een van de vier wijkteams.


Er is tijd en deskundigheid nodig om onze inwoners vanuit team Toegang de juiste informatie en een goed advies te geven. We kiezen bewust voor een hoogwaardige toegang met voldoende tijd omdat dit past in onze visie waarin veerkracht voorop staat. Dit levert op dat meer inwoners gebruik maken van bestaand aanbod in de wijk en hun eigen kracht. En waar mogelijk denken we mee over welk aanbod daaraan ontbreekt en hoe we dat realiseren. Kortom, hoe helpen we mensen weer op weg. 

Werkzaamheden

  • Als medewerker Toegang heb je het eerste contact met inwoners. Je zet jouw brede vakinhoudelijke kennis in om de klant te informeren en advies te geven over hoe hij of zij zelf met de vraag vooruit komt. Je hebt brede kennis en vaardigheden om de klantvraag in breed perspectief te analyseren met behulp van een quickscan. Daarnaast beschik je over specialistische kennis op een van de aandachtsgebieden Jeugd, Zorg of Inkomen.

  • Je fungeert als vraagbaak binnen het totale Sociaal en maatschappelijk Domein. Je geeft informatie en advies op o.a. het gebied van jeugdzorg, inkomensvoorzieningen, schuldhulpverlening en Wmo. 

  • Je denkt op termijn ook mee over onze wijze van communiceren via social media en de gemeentelijke websites en je draagt onze boodschap extern uit. Hierbij maak je gebruik van jouw kennis van de lokale sociale kaart en de contacten die je opbouwt in het voorliggend veld. Je kent de voorliggende voorzieningen en de aanpalende wetten en regelingen en je weet de samenwerking te stimuleren.

  • De klant staat voor jou centraal. Je bent begaan met mensen en zoekt contact vanuit vertrouwen, je kunt goed luisteren en bent doortastend. Je weet de vraag goed te analyseren en daarop door te vragen. Door het stellen van de juiste vragen zoek je ingangen waarmee je inwoners perspectief biedt om zelf tot oplossingen te komen.

  • Je denkt creatief mee naar de juiste oplossingsrichting en zoekt daarin actief de verbinding met het voorliggend veld. Je hebt een open mind, hebt oog voor mogelijkheden en hanteert een vriendelijke en daadkrachtige werkwijze.

  • Je bent een vraagbaak voor partners in het voorliggend veld als het aankomt op de hulpvragen van inwoners en je verbindt hen onderling waar mogelijk zodat zij samen met de gemeente een sluitend netwerk vormen voor onze inwoners. Vanuit die rol ben je er trots op het visitekaartje van de gemeentes te zijn! Op beleidsniveau en heb je daarin steun van de beleidsmedewerker kwaliteitsmedewerker op jouw vakgebied. Jullie zoeken elkaar op in jullie gezamenlijke taak.



Functie-eisen:

  • Naast een hbo werk en denkniveau beschikt je over creativiteit en een goed analytisch vermogen.

  • Je bent een echte verbinder. 

  • Je bent bekend met het werk en hebt aantoonbare ervaring in een van de vakgebieden.

  • Je bent leergierig om je kennis van andere vakgebieden te ontwikkelen.

Ons aanbod

Je komt te werken in een positief ingestelde organisatie met korte lijnen en een hoog ambitieniveau. De sfeer is informeel en collegiaal. Een goede werk privébalans vinden wij belangrijk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten