Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Interim projectmanager E-diensten - kwartiermaker

Geplaatst 1 jul. 2021
Project ID: YIS 9097833
Plaats
Dordrecht
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 aug. 2021
Einde: 16 feb. 2022
Tarief
70 - 88 €/month

Locatie: Dordrecht

Sollicitatie deadline: 07-7 om 10:00 uur


Interim senior projectmanager – kwartiermaker

Dienstverlening Drechtsteden, 24 uur per week

Startdatum is tussen 1 augustus en 1 september 2021 tot minimaal het einde van het jaar.



Wat ga je doen?

Als Dienstverlening Drechtsteden werken we samen met onze leverancier Centric voor het implementeren van hun SAAS-oplossing eDiensten. Na de eerste ervaringen hiermee zien we de noodzaak om een stevige implementatie werkwijze neer te zetten die de basis legt voor een succesvol vervolg. De opdracht van de kwartiermaker is om deze werkwijze te ontwikkelen, vast te leggen en te organiseren, zodat de staande organisatie het stokje kan overnemen. In deze aanpak hoort ook het opstellen van een businesscase en de implementatie van minimaal één eDienst.


Wat neem je mee?

Het opzetten van een succesvolle projectorganisatie kent voor jou geen geheimen. Je kunt op basis van de opdracht snel inschatten wie je daarbij nodig hebt en hoe de planning er uit moet zien. Hierbij schakel je makkelijk in een complexe omgeving van diverse partijen van leveranciers, de interne ICT-organisatie en de lijnorganisatie. Je hebt stevig de touwtje in handen en weet mensen te motiveren om hun bijdrage te leveren.


Daarnaast vragen we:

  • Affiniteit en ervaring met online dienstverlening en het is een pré als je bekend met burgerzakenprocessen;
  • Kennis van en ervaring met een IT-omgeving, met de nadruk op complexe koppelingen van systemen;
  • Ruime kennis en ervaring met projectmanagement en agile/scrum werken;
  • Je bent een teamspeler, maar neemt wel duidelijk de leiding in handen;
  • Je weet partijen en belangen te verbinden in het gemeenschappelijke doel;
  • Afgeronde relevante hbo+/ wo opleiding.

 

Waar kom je te werken?

Dienstverlening Drechtsteden voert de publieksdienstverlening uit voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht. Je werkt samen met gedreven collega's aan het leveren van de beste dienstverlening telefonisch, aan de balie en online) aan inwoners, ondernemers en instellingen van die gemeenten. We bundelen de krachten om een toekomstbestendige, innovatieve en efficiënte dienstverlening te behouden en te realiseren.

 

We zetten fors in op digitalisering en houden tegelijkertijd ruimte voor maatwerk en persoonlijk contact. Als adviseur maak je deel uit van het team Ontwikkeling & Ondersteuning, wat bestaat uit 15 innovatieve en deskundige collega's. Dit team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de dienstverlening en het beleid en ondersteunt de uitvoeringsteams op een aantal taken (o.a. applicatiebeheer en planning & control).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten