Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior business data analist (zzp)

Geplaatst 19 apr. 2024
Project ID: YIS 9155882
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 6 mei 2024
Einde: 2 mei 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 apr. 2024 12:00

Startdatum: 6 mei

Duur opdracht: 1 jaar

Aantal uren week: 32-36 uur p/w

Inschaling: 11 CAO Provincie

Voorsteltermijn: vrijdag 25 april 12.00 uur

Terugkoppeling: zsm

Gesprekken: 14 mei in de ochtend

Let op: Dit is een project van de provincie Friesland, niet van de gemeente Leeuwarden



Over de functie:

De provincie Fryslân heeft half februari de data- en datamanagementstrategie vastgesteld. Onze ambitie is om te starten met een effectieve implementatie van deze data- en datamanagementstrategie. Onderdeel van deze implementatie is het streven naar een hoger volwassenheidsniveau van onze data-organisatie. Het doel is om zowel beleidsvraagstukken als uitvoerings- en organisatievraagstukken beter te ondersteunen met datagedreven inzichten. We willen de business helpen om de juiste datavraagstukken te benoemen en de vraag helder te krijgen.

 

Om dit te bereiken, zijn we op zoek naar een ervaren Business Data Analist die een cruciale rol zal spelen in dit traject. Je bent een autoriteit op het gebied van data. Jouw allereerste opdracht is om de domeinmanagers en teammanagers te faciliteren om de opdracht voor data voor ons uitvoeringsprogramma. Digitalisering helder te krijgen. Met daarbij de vastgestelde data- en datamanagementstrategie, inclusief de voorgestelde roadmap als vertrekpunt.

 

Taken en Verantwoordelijkheden:

- Werken in nauwe samenwerking met diverse domeinen en teams om datavraagstukken te identificeren en te begrijpen en prioriteiten te stellen..

- Faciliteren van workshops en interviews met domeinexperts om de behoeften en prioriteiten te begrijpen.

- Analyseren van bestaande datastromen, -bronnen, en -structuren binnen de provincie Fryslân.

- Onderzoeken en uitdenken van een georganiseerde en toegankelijke datacatalogus, inclusief benodigde gegevensbronnen, metadata en gebruikersvereisten en beheer.

- Voorstel opstellen voor het vaststellen van kerndata van onze organisatie en bijbehorende datakwaliteit.

- Identificeren van verbeterpunten op het gebied van datakwaliteit en databeheer.

- Bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van de data- en datamanagementorganisatie.

- Rapporteren over de voortgang aan relevante belanghebbenden.



Vereiste Vaardigheden en Ervaring:

- Communicatie: Sterke communicatieve vaardigheden om effectief samen te werken met diverse teams en complexe informatie begrijpelijk te maken voor niet-technische stakeholders.

- Analytisch vermogen: Uitstekende vaardigheden in data-analyse en het vermogen om complexe datavraagstukken te ontleden en op te lossen.

- Probleemoplossend: Creatief in het vinden van oplossingen voor uitdagende vraagstukken met een proactieve aanpak.

- Projectmanagement: Goede organisatorische vaardigheden en ervaring met het projectmatig organiseren van activiteiten en interne afstemming met regiegroep data.

- Kennis van datamanagement: Diepgaand begrip van principes van datamanagement, inclusief data governance, datakwaliteit, en datamodellering.

- Opleiding: Een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau in een relevant vakgebied, zoals Data Science, Informatica, Bedrijfskunde met een specialisatie in data-analyse, of vergelijkbaar.

- Overheidservaring: Ruime ervaring in het werken voor en binnen de overheid en in een politiek-bestuurlijke omgeving.

- Technische vaardigheden: Ervaring met data-analysetools en -technieken. Ervaring met databases en programmeertalen relevant voor data-analyse is een pré.

 

Wat bieden wij?

De provincie Fryslân biedt een unieke kans om bij te dragen aan de transformatie naar een data gedreven organisatie, waarbij je direct impact hebt op het verbeteren van beleidsvorming en -uitvoering door middel van inzichten uit data.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten