Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker financiën/ maatschappelijk domein (zzp)

Geplaatst 18 sep. 2024
Project ID: YIS 9165798
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 sep. 2024 17:00

Startdatum: 1-10-2024

Einddatum: 31-12-2024

Aantal uur: 36 (of 2 x 16 uur)

Functieschaal: 10

Tariefindicatie: €75-88 afhankelijk van ervaring


Voor de gemeente Venlo zoeken we een beleidsmedewerker voor twee opdrachten op het snijvlak van beleid maatschappelijk domein en financiën:

1. Ter ondersteuning van rapportage over voortgang van het beleidsprogramma gemeenschapsaccommodaties het onderzoeken van de bestaande budgetstructuur in de begroting en de realisatie hiervan. 

Naar aanleiding van onderzoek met aanbeveling corrigeren van realisatie en komen van aanbeveling voor verbeterde budgetstructuur. In 2025 starten we met een nieuw financieel systeem. Een van de doelen is het komen tot een voorstel voor al dan niet gewijzigde budgetstructuur of begrotingsstructuur. 

2. Daarnaast de opdracht om tijdelijk onze SPUK regelingen te coördineren. Er is een grote verscheidenheid tussen de regelingen. De ene regeling start met een beschikking voor een bedrag, waarbij dat bedrag gedurende het jaar gelijkmatig wordt besteed en de verantwoording simpel is. Andere regelingen gaan over meerdere jaren, waarbij er gedurende de looptijd wijzigingen doorgevoerd worden bijvoorbeeld Inburgering. Je werkzaamheden bestaan uit het inrichten van een Teams omgeving per SPUK of verzameling SPUKS. Je werkt aan een financiële opzet, een globaal beeld van de regeling inhoudelijk, een termijnbewaking en de schakel tussen beleid, financiën en Sisa. Je werkzaamheden zijn ook het onderzoeken van de bestaande SPUK inburgering waarbij contact met ministerie over voortgang SPUK een belangrijke taak is. Verder het onderzoeken van de bestaande financiële relatie met de huidige aanbieder van inburgering voor gemeente Venlo. Hierbij is van belang dat er aansluiting is tussen statushouders en de administratie bij de aanbieder inburgering.


We zijn op zoek naar een praktisch ingesteld persoon, die beide opdrachten gaat vervullen. Of twee personen, die ieder voor 16 uur per week 1 opdracht gaan vervullen.

Geef in je motivatie duidelijk aan voor welke van de twee opdrachten (of beide) je gaat.


Functie-eisen:

  • Kennis van administratie en boekhouding is gevraagd, als wel kennis van gemeentefinanciën en ook inzicht in werk van de gemeente als geheel.

  • Goed kunnen schakelen tussen beleid en rapportage op realisatie op uitvoering van dat beleid.

  • Antwoord kunnen geven op de vraag van beleidsmedewerker, hoe staat de uitwerking van het beleid er financieel voor. 

  • Ook belangrijk is goede communicatie over voortgang van deze opdracht en over de realisatie van de doelen die we bij de start afspreken.



Verder vragen wij:

·       Een afgeronde financiële HBO/WO opleiding;

·       Minimaal 2 jaar werkervaring op het werkgebied van financiële advisering;

·       Affiniteit met het sociaal domein

·       Kennis en ervaring binnen lokale overheidsfinanciën

·       Interesse in een politiek-bestuurlijke omgeving met bestuurlijke procedures/verhoudingen;

·       Goede communicatieve en adviesvaardigheden;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten