Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker cultuur, vastgoed en ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 13 jul. 2023
Project ID: YIS 9136730
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 13 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2023 14:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 13-01-2024

Uren per week: 16



Wil jij een steentje bijdrage dragen aan het realiseren van een divers en inclusief cultureel uitdagend aanbod voor de korte en langere termijn in Gouda? Solliciteer dan als beleidsmedewerker cultuur bij de gemeente Gouda. Lees snel verder voor meer informatie over de functie.



Zoek jij een baan waarin je veel kan leren, jezelf kan ontwikkelen en kan tonen wat je in je mars hebt? Waar jouw mening telt en men luistert naar jouw ideeën en voorstellen? Waar hard wordt gewerkt, maar ook tijd is voor gezelligheid en plezier? Solliciteer dan bij de gemeente Gouda.



Met wie ga je werken?


Je wordt onderdeel van een van de meest dynamische afdelingen binnen de gemeente Gouda: Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (CVO). In deze afdeling werken circa 22 medewerkers verdeeld over drie teams die zich bezighouden met o.a. de thema’s onderwijshuisvesting, gebieds- en vastgoedontwikkeling, het beheer en de exploitatie van gemeentelijke gebouwen en gronden en beleid op het gebied van cultuur en sport. Het team SCOOP (Sport, Cultuur, Onderwijshuisvesting en Ontwikkelprojecten) is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van allerlei projecten en vraagstukken op deze scoop-thema’s in Gouda.

Cultuur heeft natuurlijk raakvlakken met veel andere beleidsterreinen, zoals Toerisme, Maatschappelijk Beleid en Beheer Openbare Ruimte. Daardoor heb je in deze baan veel contacten binnen de gemeentelijke organisatie en met de (culturele) partners in de stad. Gouda kent een bruisend cultureel leven met een toonaangevende schouwburg, een van de beste bibliotheken van Nederland, en een museum en cultuurhuis die steeds de vernieuwing en maatschappelijke relevantie opzoeken. Naast deze grotere instellingen kent Gouda een levendig palet aan kleinere culturele organisaties in alle kunstdisciplines, van beeldende kunst tot filmhuis en poppodia.


Je werkt intensief samen met de senior beleidsmedewerker Cultuur. Samen vormen jullie een tandem om onder andere de net vastgestelde Cultuurnota handen en voeten te geven. De onderlinge taakverdeling stemmen jullie samen verder af.


Wat ga je doen?


Als beleidsmedewerker Cultuur werk je aan het vertalen van de Cultuurnota “Gouda Sterker met Cultuur – 2023- 2027” naar de praktijk, denk aan:

 

  • Het mede vormgeven en uitvoeren van het Cultuur Innovatiefonds; 

  • Het oppakken en verbeteren van het collectiebeheer Kunst in Openbare Ruimte (onder andere uit laten voeren van een nulmeting en het opstellen van een beheerplan samen met relevante partners in Gouda);

  • Het bijdragen aan het versterken van het Goudse culturele netwerk, waarbij ook specifiek aandacht is voor jeugd en inclusie/diversiteit;

  • Het samen met de senior medewerker cultuur invulling geven aan het accounthouderschap van de Goudse culturele organisaties (zowel de amateurverenigingen en initiatiefnemers als de C4, dit zijn de vier grote professionele organisaties te weten de Schouwburg, het Museum Gouda, de Bibliotheek Gouda en het Cultuurhuis De Garenspinnerij ). Daarbij hoort ook het toezien op uitvoering van prestatieafspraken, bewaken van voortgang, budget, kwaliteit, communicatie en informatievoorziening rond de subsidierelaties met deze organisaties;

  • Het samen met de senior medewerker cultuur inspelen op actuele ontwikkelingen en vraagstukken die gevolgen hebben voor het culturele veld, denk bijvoorbeeld aan de stijging van de energielasten en coronagerelateerde opgaven.



Werkzaamheden bestaan onder andere uit:


  • het fungeren als gesprekspartner voor (de directie van) culturele organisaties;

  • het intern en extern afstemmen en creëren van draagvlak voor beleid;

  • het organiseren van goede participatie met stakeholders en belanghebbenden;

  • het (proactief) informeren en adviseren, zowel mondeling als schriftelijk van het college en de gemeenteraad;

  • het (mede) zorgdragen voor het subsidieproces met een aantal organisaties;

  • het zorgdragen voor de administratieve organisatie en procesbewaking;

  • het zorgen voor kennisoverdracht naar andere medewerkers binnen en buiten de afdeling, onder meer door deelname aan de verschillende overlegstructuren.



Waarom is dit misschien de baan voor jou?


Gouda is met een inwoneraantal van ruim 75.000 ideaal van omvang. Gelet op zijn schaal is de van oorsprong oud-Hollandse stad compact en overzichtelijk. Tegelijk kent Gouda ook stadse uitdagingen door zijn regiofunctie en de centrale ligging in de Randstad, dicht bij steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De Goudse organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en informele sfeer. Dit alles maakt Gouda een geweldige stad om voor en in te werken.



Wat zegt je collega?


‘Gouda is als stad midden in het Groene Hart een bijzondere mix tussen historisch en modern, en tussen stadse uitdagingen en dorpse gezelligheid. Er is veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, een heerlijke stad om voor te werken’.


Wat heb jij in huis?


Als eerste een goede portie enthousiasme en energie om jezelf verder te ontwikkelen. Je hebt (minimaal) een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur werkervaring maar tenminste affiniteit met kunst en cultuur in brede zin. Je herkent jezelf in de onderstaande competenties:


  • flexibel (bereid tot het af en toe deelnemen aan bijeenkomsten buiten kantooruren);

  • initiatiefrijk en proactief;

  • (politiek)bestuurlijk sensitief;

  • nauwkeurig;

  • een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.



Gemeentelijke ervaring is een pre, net als kennis van en/of ervaring met collectiebeheer Kunst in de Openbare Ruimte. Je werkt zelfstandig en vindt het leuk om contacten te leggen en te onderhouden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten