Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur participatiewet (zzp)

Geplaatst 14 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110954
Plaats
Geldrop
Uren
20 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 11 apr. 2022
Einde: 8 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 18-03 12:00 uur

Start: begin april

Duur: 4 maanden

Uren: 20 uur per week

Schaal 10: Richttarief 67,50/uur

 

We zoeken voor de afdeling Samenleving een beleidsadviseur Samenleving- Participatiewet.

Speel jij graag een rol die past bij een middelgrote gemeente en laat je zien dat wij graag een ambitieus aandeel leveren in onze regionale agenda? Zie jij kansen en draag je bij aan een gedegen opdrachtgeverrol vanuit onze strategie in de regio en ben jij een geziene partner die oog heeft voor alle belangen en de positie van onze gemeente? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als beleidsadviseur ontwikkel je beleid op het terrein van de Participatiewet en zoek je naar de verbinding tussen de drie decentralisaties (Wmo, Jeugdwet, participatiewet) en ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de implementatie hiervan.

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met ambitie en we werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen een fijne woon, werk- en leefomgeving te creëren. We anticiperen op de vraag van de samenleving en de maatschappij. Daarom blijven we onze interne organisatie door ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht en hebben we focus op de toekomst. Dit doen we in een informele organisatie waarbij de kernwaarden verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap centraal staan.

 

Team Strategie en beleid

Het team Strategie en Beleid bestaat uit een teammanager, beleidsadviseurs, vier gebiedsregisseurs en uitvoerend medewerkers in het maatschappelijke domein.

Het team zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de visie en strategie op het gebied van het sociaal domein, welzijn, cultuur en sport. Onze gezamenlijke missie is het vergroten van veerkracht van onze inwoners.

 

Jouw functie

Je ontwikkelt, adviseert en implementeert beleid op het terrein van de Participatiewet en de daarmee samenhangende beleidsterreinen. Je werkt veel samen met de beleidsmedewerker Schulden en Minima. Je zoekt naar kansen op het snijvlak van Participatiewet / Wmo / jeugdwet en zoekt hierover connectie in de regio.

Eén van de grote ketenpartners is de GR Senzer, zij zijn het werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel en voeren de Participatiewet uit voor 7 omliggende gemeenten waaronder Geldrop-Mierlo. Jij bent adviseur inzake Senzer en verbinder tussen Senzer en de interne organisatie.

 

Je werkt met een grote mate van zelfstandigheid en helpt mee om Geldrop-Mierlo op de kaart te zetten. Je kunt terugvallen op je team en schakelt daarin proactief. Je oriënteert je op relevante strategische ontwikkelingen en vertaalt deze in concrete beleidsadviezen. Je adviseert je ambtelijk opdrachtgever en het bestuur over te nemen besluiten en stappen. Daarnaast rapporteer je aan de raad. Thema’s waar je mee aan de slag gaat zijn o.a.: de uitwerking naar aanleiding van de evaluatie van Senzer en de verbinding tussen Economie, Onderwijs en de regionale arbeidsmarkt, zowel in de arbeidsmarktregio Eindhoven als Helmond.

 

Ook richting de regio Eindhoven willen we de komende jaren stappen in zetten. Als adviseur speel je daar een belangrijke rol in. Verder lever je een bijdrage aan het programma van de Taskforce sociaal domein. Dit is een programma waarin wij werken aan een financiële taakstelling van onze gemeente.

 

Je bent in staat projecten te leiden en strategisch te adviseren. Je zorgt ook voor communicatie en voorlichting richting, netwerken, burgers, bedrijfsleven, instellingen, bestuurders en collega’s. En ook ben je belast met de uitvoering van de Planning & Control – cyclus. Dit betekent dat je door middel van rapportages financieel en inhoudelijk verantwoording af legt aan het bestuur. Tot slot borg je de relatie met Senzer en andere organisaties met betrekking tot de Participatiewet.

 

Onze wensen

  • Wij zijn op zoek naar een zelfstandige collega met een open en zakelijke mind. Een netwerker en een initiator met ervaring binnen het beleidsterrein Werk en Inkomen. Integraal werken is voor jou vanzelfsprekend en klantgerichtheid staat bij jou hoog in het vaandel. De Participatiewet is voor jou bekend terrein en je bent in staat deze om te zetten naar beleid dat is afgestemd met belangrijke ketenpartners.
  • Je bent een adviseur met overwicht die meningen en informatie kan ophalen en duidelijk kan weergeven, co-creatieve processen vorm geeft, innovatieve oplossingen genereert en overtuigend optreedt. Ook ben je financieel onderlegd en in stevig staat op de begroting te adviseren in samenspraak met de businesscontroller sociaal domein. Verder zoeken we iemand die omgevingsbewust en inspirerend is.
  • Naast een Wo werk- en denkniveau beschik je over een goed analytisch vermogen en uitstekende en sensitieve communicatie vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
  • Je hebt een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne en je weet om te gaan met de verschillende belangen in de regio.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten