Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur communicatie (zzp)

Geplaatst 12 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152627
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
12 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
65 - 89 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 mrt. 2024 13:00

Start 12 maart

Einddatum 1 oktober

Aantal uur 12 per week

Schaal 10

Max tarief is 80 euro

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Mobiliteit overstijgt gemeentegrenzen en zelfs regio’s. Vandaar ook dat we impact willen maken vanuit Trendsportal, Mobiliteit en Logistiek voor Noord-Limburg. Trendsportal is een organisaties die voor en met gemeenten aan de slag zijn. Daarnaast werken we samen met ketenorganisaties, inwoners en bedrijven en brede communities. De opgaven op gebied van Mobiliteit zijn omvangrijk en hebben impact. Dit vraagt om anders denken en doen. Tegelijk daag Trendsportal uit om mee te doen. Van visieontwikkeling met een lange termijn scope tot concrete uitvoeringsresultaten op korte termijn. Communicatie is daarbij de duurzame brandstof die bijdraagt in het bereiken van resultaat en opwekken van betrokkenheid. Als communicatiespecialist ontwikkel jij hierbinnen je rol.

Concreet krijg je alvast een aantal taken/ verantwoordelijkheden: je inventariseert, onderzoekt, ontwikkelt en organiseert de communicatie in het verlengde van de regionale opdrachten op gebied van Mobiliteit en Logistiek; houdt relaties op de hoogte en aangehaakt zodat ze verbonden raken en mee willen werken aan de transitie (hierbinnen valt ook participatie); om dit te bereiken ontwikkelen je kernboodschappen en content, je onderhoudt en verbetert de online communicatiekanalen op basis van analyses; en je stuurt externe partijen zoals vormgevers/ webbouwers of campagneteams aan.


Hier een kijkje van hoe een werkdag eruit kan zien:

’s Ochtends begin je vanuit huis de ‘dagstart’ met je team, vervolgens werk je aan een adviesstuk voor je programmamanager Mobiliteit en Logistiek en besluit je naar het Stadskantoor te gaan. Waar je een werkoverleg hebt met je collega’s van het programmateam om samen de nieuwe gedragscampagne voor een project te beoordelen. Na de lunch in het bedrijfsrestaurant ga je op pad voor een interview, dat je vervolgens in concept uitwerkt. Je loopt nog even je mails door en past je planning voor morgen aan en sluit af met het voorbereiden van de agenda voor het regionale communicatieoverleg van die week, waar jij de voorzittersrol hebt. 



Wat neem je mee?

Aan de schaalgrootte kun je wellicht al ‘aflezen’ dat deze functie vraagt om samenwerken en het leggen van verbindingen. Zowel intern met de deelnemende gemeenten, de regionale werkgroepen en projectleiders als extern met concullega’s en samenwerkingsverbanden vanuit het bedrijfsleven. Relaties bouwen en onderhouden is dan ook jouw eerste natuur. Je begrijpt de politieke context waarbinnen je werkt. Verder kijk jij als communicatiespecialist waar kansen en ontwikkelingen liggen en adviseer je hier proactief in. Je pakt makkelijk het voortouw en zet adviezen om in resultaten.


Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat jij beschikt over:

• Minimaal hbo werk- en denkniveau;

• Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van verschillende soorten content;

• Ervaring bij het werken bij overheidsorganisatie;

• Ervaring met het aansturen van externe partijen;

• Expert in de Nederlandse taal. Competenties die van belang zijn voor deze functie:

• Creativiteit: Originele of nieuwe ideeën en oplossingen kunnen bedenken; invalshoeken vinden die afwijken van de gevestigde denkpatronen.

• Plannen en organiseren: Doelen, resultaten en prioriteiten bepalen en benodigde acties, tijd en middelen aangeven om deze doelen te verwezenlijken. Zo nodig procedures ontwikkelen voor de uitvoering daarvan.

• Politieke sensitiviteit: Zich kunnen verplaatsen in het politieke speelveld; de complexe belangen onderkennen waar stakeholders mee geconfronteerd worden; de politieke haalbaarheid van voorstellen kunnen inschatten. Politieke en bestuurlijke standpunten met het organisatiebelang kunnen verbinden.

• Flexibiliteit: Het veranderen van gedragsstijl en / of invalshoek om een gesteld doel te bereiken.

• Omgevingsbewustzijn: Op de hoogte zijn van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en deze kennis benutten ten behoeve van de eigen organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten