Gemeenteprojecten

Senior Vergunningverlener WABO

Geplaatst 5 mrt. 2021
Project ID: YIS000502
Plaats
Oud-Beijerland
Duur
9 maanden
(21 mrt. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
65 - 75 €/hr

Organisatie: Gemeente Hoeksche Waard

Locatie: Oud-Beijerland

Vakgebied: Omgevingsvergunningen - WABO

Team: Vergunningen WABO

Werk- en denkniveau:  minimaal HBO

Uren: 36

Uren minimaal 24

Starten z.s.m.

Duur 9 maanden

 

Het team Vergunningen WABO is op zoek naar een bevlogen Senior vergunningverlener WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht). In deze rol fungeer je als “eigenaar” van (complexe) vergunningaanvragen en lever je samen met je collega's een bijdrage aan de ontwikkeling van de gemeente Hoeksche Waard. Je maakt onderdeel uit van een nieuw team, dat op weg is naar zelforganisatie. Je gedijt goed in een jonge organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams gaandeweg worden ingevuld. Lever jij met jouw expertise als Senior vergunningsverlener WABO een cruciale bijdrage aan een veilige en gezonde leefomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je o.a. doen?

Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen (in rol casemanager) van o.a. meervoudige en complexe omgevingsvergunningen op het gebied van de WABO (inclusief bouwbesluit-, bestemmingsplan,- en welstandstoets) en coördinerende werkzaamheden (waaronder verdeling aanvragen).

Je voert zelfstandig de regie op het hele proces en voert delen daarvan ook zelf uit. Je onderhoudt ook contact met de aanvrager over de voortgang. Je onderzoekt, herkent en begrijpt de dwarsverbanden van complexe vergunningsaanvragen, die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels en wet- en regelgeving. Je beoordeelt complexe vergunningaanvragen op ontvankelijkheid, je toetst aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en regelingen. Je weegt verschillende adviezen ten behoeve van het besluit. Je verzorgt de uiteindelijke beschikking (verlening of weigering van de vergunning). Je adviseert bij de technische afhandeling van bezwaar- en beroepzaken, die te maken hebben met je eigen dossier. Je bent dus als vergunningverlener van A tot Z verantwoordelijk voor het vergunningenproces.

 

Gezien de aard van de aanvragen (complexiteit, politieke/maatschappelijke impact en risico's) zal afstemming met interne en/of externe vakspecialisten en andere relevante partijen meer regel dan uitzondering zijn.

Vanuit dit team wordt ook een rol bij de frontoffice (aan de balie of in een servicepunt dienstverlening) vervuld.

 

Werkomgeving?

De nieuwe gemeente Hoeksche Waard heeft als missie ontwikkeld dat zij 100% dienstverlenend, kerngericht en extern gericht wil zijn. Kernwaarden daarbij zijn vakmanschap, persoonlijk, ambitieus, nieuwsgierig, flexibel en durf.

Als Senior vergunningsverlener WABO werk je binnen het team Vergunningen WABO. Het team zorgt voor de vergunningverlening op het gebied van WABO (inclusief bouwbesluit-, bestemmingsplan- en welstandstoets) inclusief casemanagement.

 

Wie ben jij?

Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding, aangevuld met de opleiding ABW 1 en 2. Je hebt een ruime ervaring met de technische en juridische aspecten van vergunningverlening/WABO en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent een flexibel, klantgericht en daarbij communicatief vaardig.

Natuurlijk weet je ‘van aanpakken’ en kun je goed samenwerken. Je bent niet bang om je professionele mening te geven, hebt overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.


Deadline 6-4 10:00

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten