Gemeenteprojecten

Senior beleidsadviseur Jeugd (Flexforward)

Geplaatst 8 okt. 2020
Project ID: YIS000197
Plaats
Valkenswaard
Duur
5 maanden
(1 dec. 2020 - 1 mei 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
0 - 78 €/hr

Gemeente Valkenswaard zoekt: Een echte senior adviseur met oog voor de maatschappelijke opgaven van Valkenswaard, politiek-bestuurlijk sensitief en oplossingsgericht.


Dit is Valkenswaard

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, met 31.000 inwoners en een rijke natuur die in de top 10 van Europa schittert. Een enorm groene gemeente met kwaliteit voor leven, waarin het geweldig wonen, werken en recreëren is. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers. Zeker voor jongeren en jonge gezinnen. Het Valkenswaard van nu staat krachtig door een rijk verleden. Ooit Europese hoofdstad van de Valkerij en nu bakermat van onder meer de innovatieve brainportindustrie: Valkenswaard bewijst al eeuwen vanuit niets, iets te kunnen maken. Een Valkenswaardenaar stroopt dan ook graag de mouwen op, en als het kan het liefst met elkaar. Zelfs op internationaal niveau, waar het bloemcorso en de paardensportevents op de kalender staan. Dit DNA voel je terug in onze gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Samenwerken en samen iets maken, daar houden we van! Zo hebben we onze inwoners betrokken bij het opstellen van de Toekomstvisie 2030, die inmiddels al jaren ons richtsnoer is.


De aansluitende kernwaarden

Empathisch, Gelijkwaardig, Oplossingsgericht en Daadkrachtig bepalen hoe we te werk gaan. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?


Dit is jouw nieuwe baan. Een functie met meerdere gezichten.

Je werkt aan de maatschappelijke opgaven in het sociaal domein van Valkenswaard zoals recentelijk vastgelegd in het beleidskader Sociaal Domein 2019-2022:

Groeien, meedoen en thuiskomen. Je neemt hierin het voortouw voor wat betreft het beleidsveld Jeugd.

Samen met collega's geef je vorm aan de transformatie van maatwerkvoorzieningen naar meer inzet vanuit het preventieve veld. Je hebt hierin, indien nodig, een coachende rol naar jouw collega's. Als senior heb je dan ook een visie op een integrale aanpak van deze opgaven. Je ontwikkelt in lijn hiermee beleid, samen met onze partners in het maatschappelijk veld alsook met ons eigen uitvoeringsteam.

Ook zorg je dat jouw beleid integraal is en samenhang vertoont met de andere beleidsontwikkelingen binnen de gemeente. Daarvoor werk je nauw samen met andere beleidsadviseurs. Complexere, strategische dossiers zoals inkoop jeugdhulp pak je zelf mede op. Jouw advies is belangrijk, voor de uitvoering, maar ook voor het bestuur en management. Je bent sparringpartner voor jouw teammanager voor strategische vraagstukken op het gebied van jeugdbeleid. Je beantwoordt raadsvragen, ondersteunt de wethouder in bestuurlijke overleggen en levert input voor de P&C-cyclus. In projecten ben je ook uitvoerend.

Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn voor ons om als gemeente Valkenswaard klaar te zijn voor de toekomst.


Dit ben jij

  • Een relevante HBO/WO-opleiding en ervaring in een soortgelijke functie, liefst bij een gemeente of overheidsorganisatie, is jouw fundering.
  • Je hebt een brede kennis van het sociaal domein en beschikt over kennis en ervaring met betrekking tot het jeugdbeleid.
  • Je opereert op tactisch/strategisch niveau. Daarnaast heb je een portie politieke sensitiviteit en gevoel voor werken in een team.
  • De wereld om ons heen verandert razendsnel. Je vindt het een uitdaging om hierop proactief te anticiperen. We zijn gewend aan altijd aan, altijd open. En als gemeente bewegen wij mee. We kiezen daarbij bewust voor mensen die daarbij passen.
  • Je bent daarom ook iemand met een portie lef in de broekzak. Een deskundig baken dat advies weet te verpakken in een prettig gesprek. Die de vraag achter de vraag herkent en op zoek gaat naar wat er wél mogelijk is. En die het heft in handen neemt binnen de functie, maar ook in de eigen ontwikkeling.
  • Bij voorkeur ben je iemand die vanuit de studie op een beleidsfunctie is gestart. Iemand die vanuit een uitvoerende rol is doorgegroeid verdient niet de voorkeur.
  • Je bent een echte verbinder, met een bepaald abstractieniveau, die kan schakelen op verschillende niveaus, die visie kan ontwikkelen.


Sollicitatie deadline, donderdag 15 oktober om 11.00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter!