Gemeenteprojecten

Iregisseur

Geplaatst 20 okt. 2020
Project ID: YIS000216
Plaats
Geldrop
Duur
2 maanden
(2 nov. 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
20 hrs/week
Tarief
0 - 70 €/hr

Dienst Dommelvallei

Dienst Dommelvallei is een samenwerkingsverband van de gemeenten Nuenen, Son en Breugel en Geldrop-Mierlo. Met ruim 170 medewerkers opereert Dienst Dommelvallei vanuit haar uitvalbasis in Mierlo.

Voor haar medewerkers biedt zij volop mogelijkheden tot persoonlijke groei in een omgeving die continu in beweging is. Onze “golden circle” kernwaarden zijn: innovatief, resultaatgericht, flexibel en klantgericht.


Cluster Informatie DienstVerlening

Het cluster Informatie DienstVerlening (IDV) ondersteunt de gemeenten in het beheer van de digitale en analoge informatie. Naast de postregistratie en de digitale en analoge archivering is het cluster verantwoordelijk voor het ondersteunen van medewerkers bij het zaakgericht werken, kwaliteitszorg, beleidsontwikkeling en –advisering op het gebied van archief- en informatiebeheer.


Wat ga jij doen?

Je werkt, afhankelijk van de taken en de geldende landelijke regels rondom het coronavirus, wisselend op vier locaties: de gemeentehuizen van Son en Breugel, Nuenen en Geldrop-Mierlo en Dienst Dommelvallei in Mierlo.

·        Je voert samen met de onze andere iRegisseur regie over vraagstukken met betrekking tot beleidsontwikkeling en –advisering op het gebied van archief- en informatiebeheer op tactisch en strategisch niveau en pakt bijbehorende taken zelfstandig op.

·        Je levert een bijdrage aan het vertalen van relevante wetgeving naar kaders voor een efficiënte bedrijfsvoering.

·        Je neemt deel aan projecten op het vakgebied.

·        Je stelt documenten op ten behoeve van de bestuurlijke besluitvorming volgens bestaande procedures.

·        Je doorloopt jaarlijks de KPI-cyclus archief- en informatiebeheer.


Wie ben jij?

  • Je hebt bij voorkeur enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie en bent in het bezit van een relevant HBO-diploma.
  • Je bent een open en enthousiaste persoonlijkheid.
  • Je hebt een sterk ontwikkelde gespreksvaardigheid.
  • Je onderhoudt de contacten met bestuursleden, externen en collega’s en bent gedreven om het best mogelijke resultaat te bereiken.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met analoge- en digitale archivering, postregistratie en van digitaal zaakgericht werken.
  • Je kunt snel schakelen, werkt gestructureerd en systematisch.


Let op: de sollicitatie deadline is vrijdag 23 oktober om 15.00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten