Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelanec WMO consulent (zzp)

Posted Jul 20, 2022
Project ID: YIS 9118250
Location
Gemeente Almere , Flevoland
Duration
5 maanden
(Aug 8, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 25, 2022 9:00 AM

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-12-2022 met optie tot verlengen

Aantal uren week: 36 uur

Inschaling: schaal 8 

Sollicitatiegesprekken gepland: 28-7 in de ochtend,  bij voorkeur fysiek  plaatsvinden.

 

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

 

Ben jij die gedreven WMO consulent die graag het verschil voor onze cliënten wil maken? Een professional die het spanningsveld tussen cliënt en de mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving goed weet te hanteren?

 

Wat ga je doen

Als Wmo consulent werk je aan vraagstukken van bewoners rond woningaanpassingen, mobiliteit, begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke hulp. Het gaat hier om de klassieke WMO en enkelvoudige voorzieningen. Jouw doel is om tot een passende voorziening voor de bewoner te komen. Daarbij hou je rekening met het gedachtegoed van de kanteling rond eigen kracht en het inzetten van het eigen netwerk. Voor het voeren van het brede gesprek is het belangrijk dat je met de bewoners op voet van vertrouwen kunt communiceren. Bij het vinden van oplossingen gaat het om maatwerk dat past bij de specifieke situatie van de bewoner. Je inventariseert de vragen en gezamenlijk wordt gekomen tot oplossingen die ertoe bijdragen dat de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de bewoner kan voortduren. Uitgangspunt hierbij is de inzet van informele zorg (eigen netwerk en vrijwilligers), alvorens overgegaan wordt naar maatwerkvoorzieningen.

 

Naast kennis van de sociale kaart van de wijk vraagt dit om creativiteit. Het repertoire van mogelijke oplossingen is breder dan een beperkte lijst van WMO-voorzieningen. 

Je moet in staat zijn om ook buiten de gebaande paden te kunnen werken en bereid zijn om nieuwe oplossingen te bedenken. Zelfstandig neem je hierbij beslissingen over de individuele aanvragen. Bij het verstrekken van WMO maatwerkvoorzieningen ligt het zwaartepunt bij accuratesse en kennis van wetten en regels. Het gaat om een objectieve beoordeling of iemand al dan niet een bepaalde voorziening toegewezen krijgt. De regels weet je toe te passen en de informele aanpak is jou niet vreemd. Wmo consulenten zijn werkzaam binnen één van de negen wijkteams of hebben hun standplaats op het stadhuis

 

Jij brengt mee: 

  • Je hebt een algemene vooropleiding op HBO werk- en denkniveau bij voorkeur in de richting zorg of sociaal-agogisch. 
  • Je hebt aantoonbare kennis van het vakgebied en de relevante regelgeving en goede kennis van en inzicht in de producten (voorzieningen en hulpmiddelen), processen en systemen op het vakgebied van de Wmo. 
  • Je bent continu alert op nieuwe informatie en blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen. 
  • Daarnaast heb je (para)medische kennis om dossiers te kunnen inschatten en beslissingen te kunnen nemen. 
  • Voor een deel van de in te vullen vacatures is het relevant dat je kennis hebt van PGB processen en ervaring hebt met het voeren van PGB vaardigheidsgesprekken.

 

Klanten mogen vertrouwen op jouw deskundigheid en correctheid. Je bezit de vaardigheid om snel tot de kern van de vraag van de klant te komen. Je werkt secuur en je kunt je bij diverse processen geen fouten veroorloven. 

Je bent zelfsturend op processen, waarin planning en oplossend vermogen een belangrijk onderdeel zijn. Je kunt omgaan met agressie en bent stressbestendig, vooral in gevallen waar de klant teleurgesteld is. 

Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.

Similar projects

+ Search all projects