Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelanceprojectleider on-line communicatie / websites (vanaf 16 upw)

Geplaatst 8 nov. 2021
Project ID: YIS 9104109
Plaats
Heeze
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 15 nov. 2021
Einde: 30 jun. 2022
Tarief
55 - 82 €/uur

Sollicitatie deadline: 15-11 10:00

Projectleider "vervanging websites"

minimaal 16 uur per week, meer kan ook

start zsm, duur opdracht: voorlopig verwacht 30 juni 2022

schaal 10 of 11 (afh van kennis en ervaring)

 

Aanleiding

Om onze dienstverlening te verbeteren moeten we voldoen aan de landelijke richtlijnen van digitale toegankelijkheid. De huidige websites missen functionaliteit en integratiemogelijkheden om aan de landelijke richtlijnen te kunnen voldoen.

 

De samenwerkende A2-gemeenten willen graag een oplossing waardoor, (toekomstbestendige) websites beschikbaar blijven ten behoeve van communicatie en (burger)dienstverlening. Deze moeten voldoen aan de landelijke richtlijnen t.a.v. digitale toegankelijkheid, aansluiten op bestaande informatieprocessen en koppelvlakken, en voldoen aan de eisen qua veiligheid en privacy.  

 

Daarnaast moeten de websites makkelijk te beheren zijn t.a.v. contentbeheer en webredactie, veilig zijn voor de omgeving en minimale onderhoudskosten met zich meebrengen. Daarvoor is een beheersplan noodzakelijk, dat richting geeft aan de rollen en capaciteit ten aanzien van het beheer en gebruiksondersteuning van de moderne websites. 

 

Hiervoor wordt een project uitgevoerd met de volgende resultaten:

-             Er zal een nieuwe overeenkomst worden afgesloten voor de maximale duur van drie jaar met leverancier SIM.

-             De websites worden vernieuwd:

·                    De techniek voor de websites van de gemeentes en de GRSA2 is geschikt voor digitale toegankelijkheid richtlijnen en op basis van  Drupal.

·                    Er worden functionaliteiten geleverd en ingericht op basis van een Need to Have overzicht.

·                    Bestaande websites en subsites worden opnieuw ingericht en vervangen.

-             Er wordt een advies beheerplan opgeleverd dat richting geeft aan de rollen en capaciteit ten aanzien van het beheer en gebruiksondersteuning van de moderne websites. 

-             Er wordt een Plan van aanpak opgeleverd voor de te nemen stappen ten aanzien van Digitale Toegankelijkheid in zijn geheel.

 

Opdracht voor de projectleider gedurende het implementatietraject

  • Samen met projectleider en consultant vanuit de leverancier Sim begeleidt de projectleider de implementatie van alle websites en subsites met als doel volledig functionerende en geaccepteerde websites op te leveren.
  • De projectleider geeft sturing aan het project en draagt zorg voor de opleving van de nieuwe websites en bijhorende beheerplan.
  • De projectleider levert een plan van aanpak op ten aanzien van digitale toegankelijkheid in zijn geheel.
  • De implementatie binnen de drie gemeenten moet gelijk oplopen en harmonisatie is een basis uitgangspunt.

 

 

We geven de voorkeur aan een ervaren projectleider op het snijvlak van internet, communicatie en overheid. 16 uur per week beschikbaarheid is een vereiste. Meer uren beschikbaar is een pré, We verwachten dat het project pieken en dalen kan hebben qua uren; je bepaalt zelf mede de agenda.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten