Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Woordvoerder (zzp)

Geplaatst 31 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131462
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 10 apr. 2023
Einde: 3 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 apr. 2023 14:00
  • Startdatum: 10.04.2023 (Z.s.m.)

  • Einddatum: 03.07.2023

  • Richttarief: Schaal 12

  • Duur van de opdracht: 3 maanden

  • Uren per week: 32

  • Niet voor Maatschap en VOF geregistreerde freelancers



FUNCTIEOMSCHRIJVING:

Werken aan het waarmaken van de dromen en initiatieven van de inwoners van Almere!

Almere is met circa 220.000 inwoners de achtste stad van Nederland en ontwikkelt zich naar een stad van circa 350.000 inwoners. Deze opgave is uniek voor Nederland. Samen met inwoners en partners bouwen we aan Almere. De behoeftes van inwoners, partners en de maatschappelijke vraagstukken in de stad zijn leidend in wat we doen. De verantwoordelijkheid van de afdeling Communicatie en Dienstverlening is om de organisatie in deze complexe verantwoordelijkheid maximaal te ondersteunen en collega’s en bestuurders in staat te stellen om actief in contact te staan met elkaar en de mensen in onze omgeving.


WAT GA JE DOEN? 

Als woordvoerder ben je werkzaam voor een aantal inhoudelijke domeinen en ben je het eerste aanspreekpunt van een van onze wethouders. Je neemt de regie op complexe mediavraagstukken en adviseert over de beste strategie, kundig en krachtig, gevraagd en ongevraagd. Je bent het eerste aanspreekpunt voor persvragen op een aantal domeinen. Je begeleidt de wethouder in mediaoptredens en je beschikt over een vlotte en foutloze pen. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het team woordvoering, met communicatieadviseurs en contentspecialisten en je neemt deel aan het perspiket. Je zoekt altijd de samenwerking op en je begrijpt dat een flexibele opstelling daarvoor noodzakelijk is.

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je ervaren bent op het gebied van woordvoering, dat je consistent en zorgvuldig te werk gaat, dat je een goede kijk hebt op de verschillende verantwoordelijkheden in het openbaar bestuur en dat je een brede interesse hebt. 



SIMONE MAHN (WOORDVOERDER BURGEMEESTER ALMERE)

"Almere is de achtste stad van Nederland en telt mee! We zijn een grote stad, met alle uitdagingen die daarbij horen. Almere is ambitieus en verveelt nooit. Als woordvoerder sta je in direct contact met je bestuurder en kun je het verschil maken. Eén van de redenen waarom ik elke dag met veel plezier naar m’n werk ga." 

Je bent een ervaren woordvoerder die weet hoe je de buitenwereld naar binnen haalt. Jouw talent is je brede, strategische blik in combinatie met je inlevingsvermogen in de bestuurder en in het proces tussen college van burgemeester en wethouders, gemeenteraad en stad. Je bent evenwichtig en zelfbewust, je bent kritisch en niet bang voor weerstand. Je hebt een goed taalgevoel, bent inhoudelijk betrokken en straalt rust uit wanneer de druk oploopt. Het spreekt je aan om het belang van de stad voorop te stellen. Je zoekt de samenwerking, vooral in de organisatie, en begrijpt dat een flexibele opstelling onontbeerlijk is. Er gebeurt veel in Almere en dat maakt de functie extra spannend en aantrekkelijk voor je. 


WAT NEEM JE MEE?

  • Ruime ervaring als woordvoerder in een complexe bestuurlijke omgeving. Bij voorkeur in het publieke domein

  • Positief en oplossingsgericht

  • Een lenige geest met een goed gevoel voor humor 

  • Een hands-on mentaliteit, geen negen tot vijf mentaliteit

  • Stressbestendigheid, je blijft effectief werken ook onder hoge werkdruk.

  • Een goed inzicht in complexe maatschappelijke vraagstukken

  • Een pro-actieve stijl van adviseren

  • Je bent op de hoogte van actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten