Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO consulent met begeleidingstaken (zzp)

Geplaatst 16 mei 2022
Project ID: YIS 9114777
Plaats
Gemert
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 1 okt. 2022
Tarief
40 - 60 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 mei 2022 00:00

Startdatum: z.s.m. 

Einddatum:  01-10-2022 (grote kans op verlenging)

Uren per week: 32-36 uur

Functieschaal: 9

Tarief: indicatie passend bij werkervaring 

 

Beschrijving:

Het team Dienstverlening is op dit moment met spoed op zoek naar een WMO consulent met begeleidingstaken in Gebiedsteam Gemert-Bakel, in eerste instantie voor de komende 3 maanden. 

 

Jouw uitdaging:
 

Als consulent is het jouw taak de inwoners te informeren en adviseren over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gehele afhandelingstraject van de binnenkomende WMO-aanvragen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan aanvragen voor begeleiding, vervoersvoorzieningen en aanvragen voor huishoudelijke ondersteuning. 

 

Je werkt vanuit de kantelingsgedachte waarbij je samen met de zorgvrager (en eventuele mantelzorgers) de zorgvraag integraal bekijkt en alle leefdomeinen van de zorgvrager in beeld brengt. Je bekijkt welke mogelijkheden de zorgvrager zelf heeft, de mogelijkheden van zijn of haar netwerk en waar algemene voorzieningen hulp kunnen bieden.  

 

Als consulent ben je dus verantwoordelijk voor het proces van de melding tot en met de beschikking. Je doet zorgvuldig onderzoek. Dit betekent dat je een goed gesprek met de zorgvrager voert, je zo nodig op huisbezoek gaat en advies inwint. Alle onderzoeksresultaten leg je vast in een rapportage. Tot slot beoordeel je en motiveer je schriftelijk wat er nodig is om de zelfredzaamheid van de zorgvrager te bevorderen. Dit leg je vast in een beschikking.  

 

Je maakt deel uit van het gebiedsteam Gemert-Bakel en wordt daarnaast ook flexibel ingezet in de gebiedsteams van Asten, Deurne, Laarbeek of Someren. Elk gebied kent zijn eigen ‘couleur locale’. Wij verwachten van jou dat je het gebied waar je werkt goed leert kennen, je weet wat er ‘’te koop’’ is en je samenwerkt met collega’s op het terrein van jeugd, welzijn, zorg en participatie. Dat je daar waar nodig de regie neemt én actief meewerkt en deelneemt aan de doorontwikkeling van het gebiedsgericht werken.  

 

Daarnaast behoort het tot jouw taken om mogelijke knelpunten in de praktische uitvoering te signaleren en hier op een proactieve manier oplossingen voor aandraagt.  

 

Jouw profiel:

  • Een relevante HBO opleiding; 
  • Kennis van de WMO 2015 (nieuwe en reguliere taken). Kennis van inkomensondersteunende regelingen is een pré; 
  • Ervaring met begeleiding is een absolute must!
  • Goede redactionele, communicatieve en onderhandelingsvaardigheden; 
  • Een zakelijke, kritische en collegiale werkhouding; 
  • Empathisch vermogen, co-creatief, daadkracht, onbevooroordeeld, verbindend vermogen. 


 

Onze kernwaarden:

  • Betrouwbaar/eerlijk; 
  • Betrokken; 
  • Resultaatgericht, met oog voor de mens achter de functie; 
  • Eigen verantwoordelijkheid met maatwerk als uitgangspunt; 
  • Ruimte gevend en ruimte nemend; ontwikkeling biedend, maar binnen heldere kaders. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten