Gemeenteprojecten

Freelance vergunningverlener WABO (ZZP - Freelance)

Geplaatst 7 sep. 2021
Project ID: YIS 9100730
Plaats
Papendrecht
Duur
6 maanden
(3 sep. 2021 - 3 mrt. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
55 - 80 €/hr

Sollicitatie deadline: 12-09 13:00

 

Vergunningverlener WABO

Ben jij die vergunningverlener die toe is aan nieuwe uitdaging binnen een team waarin je de ruimte krijgt om samen met de collega's het team verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Waar kom je te werken?

De gemeente Papendrecht telt ruim 32.000 inwoners die prettig wonen, werken en recreëren dankzij een gevarieerd woningaanbod, een eigen winkelcentrum en voldoende werkgelegenheid. Midden in het centrum staat ons moderne gemeentehuis waarin het fijn werken is. Uiteraard behoort gedeeltelijk thuiswerken ook tot de mogelijkheden.  De gemeente kenmerkt zich door relatief veel groen terwijl de gemeente grenst aan stedelijk gebied. De gemeente Papendrecht is onderdeel van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: ‘Samen stad aan het water’.

 

Wie zijn wij?

Samen met 21 enthousiaste collega's vorm je het team Veiligheid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VVTH ). Het team bestaat uit verschillende disciplines met ieder hun eigen expertise.

De gemeentelijke organisatie kent een platte organisatiestructuur. Onder leiding van de directie zijn er 9 teams. Elk team wordt direct aangestuurd door een teamleider. Dit betekent een open informele cultuur, korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatieven. We zijn een team in opbouw en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in wet-en regelgeving. Voor jou en je collega's is er ruimte om richting te geven aan de daarbij benodigde processen.

 

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener WABO ben je samen met de initiatiefnemer van begin tot eind verantwoordelijk voor de binnenkomende aanvraag voor een omgevingsvergunning. Door de inwerkingtreding van de omgevingswet en wet kwaliteitsborging zal jouw rol steeds meer verschuiven van een toetsende naar een adviserende rol. Je zal dus (nog) meer aan de voorkant mogen en moeten meedenken met initiatiefnemers. Dit betekent dat je beschikt over een dienstverlenende instelling en goede contactuele eigenschappen. Je denkt in mogelijkheden en duurzame oplossingen. Bij ons ga je dus aan de slag met:

 

 • Be- en afhandelen (in rol van casemanager) van omgevingsvergunningen op het gebied van de WABO (inclusief bouwbesluit-, bestemmingsplan,- en welstandstoets);
 • Zelfstandig regie voeren op het hele proces en delen daarvan ook zelf uitvoeren zoals:
 • Onderhouden van contact met de aanvrager over de voortgang;
 • Onderzoeken, herkennen en de dwarsverbanden begrijpen van vergunningsaanvragen,  die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels en wet- en regelgeving;
 • Beoordelen van vergunningaanvragen op ontvankelijkheid, het toetsen van aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en regelingen;
 • Afwegen van verschillende adviezen ten behoeve van het besluit.

 

Maar je bent ook verantwoordelijk voor:

 

 • Overleggen en afstemmen met zowel interne collega's uit andere disciplines als externe partners zoals de Omgevingsdienst en /of Veiligheidsregio;
 • Het uiteindelijke verlenen van de beschikking;
 • Het adviseren bij de technische afhandeling van bezwaar- en beroepzaken, die te maken hebben met je eigen dossier.

 

Wat bieden wij jou?

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Er is alle ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken en zo je profiel te verbreden. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen! En we geven je de kans om ook te ervaren hoe leuk het werken binnen onze gemeente is.

 

Wat neem je mee?

 • Minimaal een afgeronde HBO –opleiding bouwkunde of relevante MBO opleiding aangevuld met ABW 1&2;
 • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het vakgebied zoals de omgevingswet en wet kwaliteitsborging;
 • Je hebt ervaring als WABO-vergunningverlener;
 • Je bent flexibel, klantgericht en daarbij communicatief vaardig;
 • Je hebt een ' hands-on mentaliteit en kun je goed samenwerken;
 • Tenslotte ben je pro-actief in je handelen en denken. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor dit project inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten