Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance vergunningverlener APV en markten (zzp)

Geplaatst 7 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129822
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 20 mrt. 2023
Einde: 24 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mrt. 2023 12:00

Startdatum: 20-03-2023 eerder is ook mogelijk.

Open posities: 1

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uren week: 16-24 uur

Inschaling: schaal 9

Sollicitatiegesprekken: Gesprekken gaan via MS teams op 14 maart

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Vergunningverlener APV en Markten

Wil jij een directe bijdrage leveren aan een veilige en leefbare stad? En wil je daarmee bijdragen aan het realiseren van de plannen van de gemeente en de wensen en dromen van onze bedrijven en burgers? Heb jij kennis van de APV en andere relevante wet- en regelgeving? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wat ga je doen

Is er een demonstratie aangekondigd, staat er een evenement op de planning of komt er een nieuw restaurant in de wijk? Jij gaat aan de slag en zorgt ervoor dat het proces van vergunningverlening snel en juist verloopt. Je informeert aanvragers over de vergunningprocedure en de voorwaarden. Je neemt aanvragen in behandeling, vraagt adviezen, toetst de haalbaarheid, signaleert knelpunten en risico's, en draagt zo nodig oplossingen aan. Je stelt beschikkingen op en verzorgt de administratieve en procedurele afhandeling. Ook komt het in toenemende mate voor dat je memo’s schrijft om de portefeuillehouder te informeren.

Binnen het team APV & Markten worden de taken rondom de vergunningaanvragen verdeeld over de taakvelden horeca, evenementen en openbare ruimte. Het team toetst vergunningsaanvragen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening en bijzondere wetgeving zoals de Alcoholwet, de Wet Bibob, de Wet op de kansspelen en de Wegenverkeerswet. Het betreft aanvragen op meerdere aandachtsgebieden en met een specialistisch karakter. Daarnaast voert het team het beheer over de weekmarkten.

Je komt te werken bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Je levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een veilige en leefbare stad. Je denkt mee en bent betrokken bij het realiseren van plannen van de gemeente, bedrijven en burgers. Dienstverlening, deskundigheid, flexibiliteit en samenwerking zijn binnen de afdeling belangrijke sleutelwoorden.


Wie ben jij

Jij bent enthousiast en energiek. Je bent flexibel en kunt zelfstandig prioriteiten stellen. Actiegericht werken, snel schakelen, samenwerken en je verantwoordelijkheid durven nemen; helemaal de omgeving waar jij op je best bent. Je bent in staat om snel te wisselen tussen werkzaamheden en uit ervaring weet je hoe je met mensen moet omgaan. Je bent accuraat en vasthoudend maar tegelijkertijd sta je open voor feedback. We zoeken een collega met een klantgerichte instelling die praktisch en resultaatgericht is en een bijdrage levert aan de verbetering van de kwaliteit van ons werk. Je hebt een HBO-werk– en denkniveau. Verder beschik je over kennis van en bij voorkeur enkele jaren ervaring met de Algemene wet bestuursrecht, APV en de bijzondere wetten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten