Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Vergunningverlener APV en Bijzondere Wetten (ZZP)

Geplaatst 26 nov. 2021
Project ID: YIS 9105267
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 dec. 2021
Einde: 31 mrt. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 3-12 12:00

CAR UWO Schaal 9

32-36 uur

 

Resultaatgebied 1: beleidsuitvoering, behandeling bezwaarschriften en beroepszaken

-         Juridisch adviseren van het management en collega’s inzake (de toepassing van) de APV, veiligheid, bijzondere wetten en ondermijning voor wat betreft minder complexe zaken.

-         Stelt besluiten op namens het college of de burgemeester en verzorgt de opvolging en afhandeling.

-         Bereidt de juridisch juiste besluitvormingsprocedure conform de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en APV voor (denk aan behandeltermijnen, wel/geen voor bezwaar vatbaar besluit, wel/geen uniformere openbare voorbereidingsprocedure, wel/geen publicatie etc.) en draagt zorg voor een correcte toepassing van de Mandaatregeling Lansingerland.

-         Het leveren van juridische input voor beleidsstukken, mede n.a.v. signalen uit de uitvoeringspraktijk (denk aan 4:3 lid 9 APV, kermis, standplaatsen etc.).

-         Het opstellen van een maatwerk juridische motivering indien nodig bij niet-standaard brieven/besluiten/vergunningen/ontheffingen etc. 

-         Heeft een bijdrage in de evaluatie en in de doorontwikkeling van de juridische functie binnen Lansingerland in samenwerking met het juridische stafteam.

-         Behandelt informatieverzoeken.

-         Neemt (indien nodig) deel aan het periodiek juridisch vakberaad voor alle medewerkers die zich bezighouden met juridisch werk in samenwerking met het juridische stafteam.

-         Signaleert relevante juridische ontwikkelingen op de werkgebieden van APV en Bijzondere wetten.

 

Resultaatgebied 2: beleidsuitvoering vergunningverlening

-         Behandelt aanvragen en stelt vergunningen of ontheffingen op voor wat betreft de APV en bijzondere wetten (bijvoorbeeld Zondagswet en de Wet op de Kansspelen, Drank en Horecawet) zoals een aanvraag voor een evenementenvergunning of horecavergunning. Neemt aanvragen voor een markt- of standplaatsvergunning alsmede alle overige APV gerelateerde vergunningen in behandeling.

-         Voert het intakegesprek met de aanvrager en adviseert de aanvrager in het proces van vergunningverlening. Voert overleggen en wint adviezen in bij de veiligheidsregio, politie, wijkmanagers of andere adviseurs.

-         Beoordeelt of aanvragen volledig zijn, komt tot het integraal toetsen en onder welke voorwaarden de vergunningen of ontheffingen verleend kunnen worden.

-         Voert het vergunningaanvraagtraject uit, waaronder de administratie, het bewaken van termijnen en deadlines en het voeren van vooroverleggen met aanvragers.

-         Voert als Bibob-toetser zelfstandig onderzoek uit aan de hand van de wet Bibob. Voert hiervoor het intakegesprek in samenwerking met de Bibob-coördinator. Stelt indien nodig het afwijzingsbesluit op.

-         Behandelt informatieverzoeken van inwoners/ondernemers op bovenstaande gebieden.

-         Fungeert als vraagbaak voor collega’s en levert een bijdrage aan verbetering van de kwaliteit van werkwijzen en producten van het team op het gebied van vergunningverlening APV en bijzondere wetten.

-         Neemt zelfstandig uitvoeringsbesluiten over hersteltermijnen, opschortingen, ontheffingsbesluiten en vergunningen.

-         Informeert en stemt af met interne en externe betrokkenen.

-         HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en ervaring en specifieke kennis van het vakgebied. Kennis van relevante wet- en regelgeving.

-         Essentiële competenties: analytische vermogen, oordeelsvorming, overtuigingskracht, flexibiliteit, mondelinge communicatie en schriftelijke communicatie.

 

Functie vereisten:

·        Ervaring met het vergunningverleningstraject inzake APV en Bijzondere wetten en horeca/de Alcoholwet

·        Taken: m.n. behandelen aanvragen evenementenvergunningen, ontheffingen geluidhinder, horecavergunningen, standplaatsenvergunningen, ontheffingen Winkeltijdenwet en informatieverzoeken. 

·        Bij voorkeur ervaring met Corsa en het Zaaksysteem.

·        Bekend met coronamaatregelen die toegepast moeten worden bij de vergunningverlening en informatieverzoeken daarover.

·        Weinig inwerktijd nodig heeft/proactieve houding. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten