Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance toezichthouder bouw (zzp)

Geplaatst 5 okt. 2023
Project ID: YIS 9140618
Plaats
Velsen
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
55 - 72 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 okt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 1-11-2023

Einddatum inzet: 30-4-2024

Uren per week: 32,00

Standplaats: Velsen

Max tarief: € 65,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Het domein Fysieke Leefomgeving richt zich op het behouden en versterken van onze leefomgeving. Hierbij werken wij aan integrale en tijdige advisering aan het bestuur en in goed contact en samenwerking met de samenleving. Onderdeel van dit domein is het team Vergunningen, toezicht en handhaving, waarbinnen onder andere het toezicht op de ruimtelijke- en bouwregelgeving plaatsvindt.

Wat ga je doen

Als toezichthouder bij de gemeente Velsen heb je een brede en veelzijdige functie, waarbij de nadruk van jouw functie ligt op handhaving. Je controleert en toetst enerzijds het gebruik aan de hand van het bestemmingsplan en gemeentegrond en anderzijds op illegale (ver)bouw. Samen met de handhavingsjurist behandel je handhavingsverzoeken en meldingen en je signaleert en rapporteert overtredingen. Ook het afschouwen van omgevingsvergunningen behoort tot je takenpakket.


Je bent de ogen en oren op straat en bent in staat om signalen van ondermijning op te vangen. Daarbij ga je grotendeels zelfstandig op pad, waarbij je het interessant vindt om in de wijk een netwerk op te bouwen en te onderhouden.


Tevens richt je je op het toezicht op bouwactiviteiten en rapporteer je jouw bevindingen aan de handhavingsjurist.

 

Je stelt planningen op en bewaakt acties en doorlooptijd. Daarnaast informeer je het bestuur, heb je plezier in het uitvoeren van handhavingstaken en kun je projectmatig werken.


Naar aanleiding van je bevindingen stel je handhavingsverslagen en -rapporten op. Je bent in staat om deze rapporten en de uitkomsten te delen en uit te leggen aan overtreders. In deze afwisselende buitendienstfunctie trek je regelmatig op met directe collega's, medewerkers van politie, belastingdienst, brandweer en andere handhavingsdisciplines. Verder ben je bereid om in noodsituaties buiten de normale werktijden te werken.

 

Als toezichthouder speel jij een belangrijke rol in de gemeente Velsen. Je voert zelfstandig inspecties uit, adviseert over handhavingszaken en levert een bijdrage aan het verbeteren van werkprocessen en het opstellen van beleid, waaronder het jaarlijks op te stellen VTH jaarverslag en uitvoeringsprogramma.

 

Wat wij vragen

  • Je beschikt over HBO denk- en werkniveau en een opleiding in een relevante richting en bent in het bezit van ABW 1.

  • Je bent in staat om op een nauwkeurige, transparante en klantgerichte manier controles uit te voeren en staat stevig in je schoenen. Je houdt ervan geregeld 'buiten' te zijn en je houdt het hoofd koel als de spanning bij jouw gesprekspartner(s) oploopt.

  • Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en heb je gevoel voor het politieke speelveld.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten