Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager sociaal domein (zzp)

Geplaatst 4 aug. 2022
Project ID: YIS 9119083
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 okt. 2022
Einde: 1 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 aug. 2022 14:00

Startdatum: Per 01-10-2022 (15 sept. ook mogelijk)

Duur: februari 2023

Inzet: 36 uur

Schaal 12: CAO Gemeenten.

Mogelijkheid om deels thuis te werken.

 

 

Zoek je een managementfunctie met een grote maatschappelijke impact en zit je vol energie en lef? Lees dan snel verder!

 

Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling zijn we op zoek naar een energieke Teammanager Sociaal Domein voor 36 uren per week die op korte termijn één van de inhoudelijke beleidsafdelingen wil komen versterken. 

Het betreft in ieder geval de afdelingen Sociale Gebiedsontwikkeling, de afdeling WMO Beschermd Wonen & Maatschappelijke Opvang en de afdeling Werk, Inkomen, Maatschappelijke Participatie & Onderwijs.

 

Wat ga je doen?

  • De gedreven professionals in jouw team werken samen met andere partners uit de gemeente aan de opgaven en de maatschappelijke effecten die de afdeling heeft te realiseren. In jouw rol als teammanager denk je, onder verantwoordelijkheid van de afdelingsmanager, actief mee over de ontwikkeling die de afdeling moet maken om dit te bereiken. Dit doe je bijvoorbeeld door het creëren van een professionele werkomgeving voor de hoogopgeleide medewerkers. Een dynamische omgeving waar mensen het beste uit zichzelf halen en plezier hebben in wat ze doen. Jouw positieve houding draagt hier aan bij!
  • Je bent ook inhoudelijk gedreven. De stap van denken naar doen geeft je energie en is de basis voor je aanpak om samen met je medewerkers succes te boeken. Je draagt zelf ook actief bij aan de opgaven van het sociaal domein, want in afstemming met de manager sociaal domein heb je een inhoudelijke verantwoordelijkheid voor een project, opgave of team binnen de afdeling. 
  • Naast het dagelijkse werk is DMO onlangs gestart met een ontwikkelproces voor de afdeling. We doen dit met elkaar in pilotvorm: door te doen, te ervaren, te evalueren en bij te sturen leren we gedurende de pilot hoe we de opgave van de afdeling het best kunnen organiseren en sturen en wat daarbij nodig is. Als teammanager verwachten wij van jou een actieve rol hierin.

 

 

Wat breng je mee?

Om als teammanager sociaal domein succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

·        Je hebt academisch werk- en denkniveau;

·        Je hebt leidinggevende ervaring, bij voorkeur in het publieke domein;

·        Ervaring met passend acteren in politiek bestuurlijke dynamiek;

·        People manager vaardigheid, je kan luisteren, maar ook overtuigen. Je hebt een goede balans tussen sturen, delegeren en zelf actief zijn;

·        Je hebt ervaring in projectmatig en programmatisch werken en je voelt je verbonden met het Sociaal Domein;

·        Je hebt bedrijfskundig inzicht;

·        Ervaring met personeels- en financiële informatiesystemen.

 

Over welke competenties beschik je?

  • Binnen de Gemeente werk je in een politieke omgeving. Vanuit een goed ontwikkelde omgevingssensitiviteit, weet je wat jouw invloed hierop is en hoe hiermee om te gaan.
  • Jij bent een initiatiefrijk persoon die komt met eigen oplossingen of nieuwe ideeën. Je stelt doelen en onderneemt vanuit jezelf de activiteiten om die te bereiken.
  • In je werk ben je resultaatgericht, proactief en durft knopen door te hakken. Tegelijkertijd weet je de rust te bewaren, als de druk groot wordt.
  • Je hebt een heldere communicatiestijl. Je weet andere te motiveren en probeert het beste bij de ander naar voren te halen.

 

 

Waar kom je te werken?

De gemeente Groningen is een moderne overheidsorganisatie waar bevoegdheden laag in de organisatie zijn belegd, mensen verantwoordelijkheid nemen, aanspreekbaar zijn en eigenaarschap voelen. Vanuit 16 directies worden de reguliere taken van de gemeente uitgevoerd en wordt invulling gegeven aan het collegeprogramma. 

 

De directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) is een van de directies binnen de Gemeente Groningen. Dagelijks werkt zij met ongeveer 350 DMO-ers in opdracht van het gemeentebestuur aan de sociale opgaven van de gemeente Groningen: een leefbare, veilige en aantrekkelijke gemeente voor álle inwoners én iedereen doet mee en helpt mee in een gezonde gemeente. Als directie Maatschappelijke Ontwikkeling halen we in het sociale domein merkbare en meetbare resultaten. We maken in het sociale domein het verschil voor de inwoners van Groningen gedurende hun levensloop. Vanuit de leefwereld zorgen we voor de randvoorwaarden voor de sociale infrastructuur in de gemeente Groningen en zetten we in op een langjarige integrale gebiedsaanpak om tot sterke wijken en dorpen met sociale veerkracht te komen. Als DMO zijn we van betekenis.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten