Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Teammanager Participatie (ZZP)

Geplaatst 28 dec. 2021
Project ID: YIS 9107018
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 1 mei 2022
Tarief
Onbekend

Teammanager Participatie

verbindend en maatschappelijk bewust

 

Gemeente Lansingerland: waar iedereen er toe doet

 

De uitdaging

Je stuurt het team aan op de aanpak van thema’s, zoals participatie, schuldhulpverlening, armoedebestrijding en integratie van kwetsbare inwoners naar werk. Dedoelgroepen arbeidsbeperkten en statushouders vragen om een zorgvuldige aanpak met de veranderende wet- en regelgeving. Het team (33 fte) werkt in de volgende subteams aan deze uitdagingen: Werk, Inkomen en de Uitkeringsadministratie. Zij leverde gezamenlijk input voor de nieuwe doelstellingen. Deze doelstellingen vertalen zich in de volgende opgaven:

 

  • De Nieuwe Wet Inburgering: Het doel van de wet is dat inburgeringsplichtigen zo snel mogelijk meedoen in Nederland. De implementatie is op de belangrijkste onderdelen geslaagd. Als eindverantwoordelijk stuur je naast de uitvoering van de wet ook op de verdere implementatie voor de eerste helft van 2022.
  • Integrale schuldhulpverlening: je werkt toe naar de volgende stap en de uitvoering van het beleidsplan ‘De schaamte voorbij’: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR655830#d113467722e75. Onderdeel van dit plan is de werving van een Ketenregisseur Schuldhulpverlening.
  • Samenwerking: Enerzijds neemt de multi-problematiek toe waardoor samenwerking met onze partners essentieel is. Anderzijds is er een toenemende mismatch op de arbeidsmarkt, ondanks het groeiende aantal vacatures. Je stuurt op samenwerkingsverbanden in de arbeidsmarktregio en het creëren van de beste kansen voor uitkeringsgerechtigden.
  • De ‘Next Step’: je leidt het team naar rolvastheid, naar bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid (eigenaarschap) en zorgt voor de ontwikkeling van het team als geheel. Ook stimuleer je medewerkers om ‘van buiten naar binnen te denken’ en de vertaling te maken naar concrete acties. Je enthousiasmeert en stimuleert de medewerkers om zichzelf continu te ontwikkelen en faciliteert ze met opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

 

Wie ben je

Jouw visie sluit aan bij de ontwikkeling op het gebied van samenredzaamheid en maatschappelijke deelnamen. Je enthousiasmeert jouw omgeving voor het aangaan van uitdagingen en stimuleert medewerkers tot het beste resultaat te komen. Je draagt de ingezette koers uit en levert aan die koers een bijdrage. Jouw expertise op het gebied van participatie zet jij in om de verbinding te maken tussen inwoners, hulpinstanties en vrijwilligersorganisaties. Je creëert draagvlak en neemt mensen mee in jouw ideeën en toekomstvisie. Je vertaalt visie ook gemakkelijk naar tactische operationele doelen en werkzaamheden. Je schakelt hiervoor makkelijk in jouw communicatiestijl tussen bestuurder, directie en operatie. Dit alles doe je met de zorgvuldigheid die past binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

 

 

Requirements:

Wat neem je mee

Je weet mensen met elkaar te verbinden, de ruimte en kaders te creëren om het werk goed uit te voeren. Hiervoor vragen wij het volgende van jou:

  • Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau, blijkende uit een afgeronde opleiding of relevante werkervaring;
  • Je beschikt over meerdere jaren werkervaring als leidinggevende;
  • Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen en het door vertalen van politiek- bestuurlijke wensen naar heldere en haalbare uitvoering;

 

De gemeente Lansingerland is op zoek naar een teammanager die zich of tijdelijk wil inzetten (opdracht voor 3 maanden met een optie tot verlenging) of een teammanager die naar maximaal 1 jaar inhuur/ ZZP vast in dienst wil komen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten