Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager Informatievoorziening & Digitalisering (zzp)

Geplaatst 3 mei 2022
Project ID: YIS 9114088
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 16 mei 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet: 16-5-2022

Einddatum inzet 31-8-2022

Uren per week: 36

 

De uitdaging
Je bent verantwoordelijk voor het op een inspirerende, betrokken, verbindende en samenwerkingsgerichte wijze leiding te geven aan het team Informatievoorziening & Digitalisering.
 
De opgaven
OPGAVE 1, de belangrijkste opgave waaraan je werkt. Je stuurt het team aan op de aanpak van ten aanzien van de expertisegebieden informatievoorziening, Geo-informatie, applicatiebeheer, ICT en informatiebeheer. Je inspireert, enthousiasmeert en coacht jouw team om het beste uit zichzelf te halen. Met jouw stijl van leidinggeven geef je ruimte aan groei en stimuleer je de professionaliteit van je teamleden. Een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling is de afronding en implementatie van het teamontwikkeltraject, Het team bestaat uit ca. 30 fte en heeft door het traject de groeipotentie naar 40 fte.
 
OPGAVE 2: je stuurt op het bewaken en bevorderen van de informatievoorziening voor de werkprocessen van de teams in de organisatie en de te leveren diensten.

OPGAVE 3: leidt het team naar rolvastheid, naar bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid (eigenaarschap) en zorgt voor de ontwikkeling van het team als geheel. Ook stimuleer je medewerkers om ‘van buiten naar binnen te denken’ en de vertaling te maken naar concrete acties. Je enthousiasmeert en stimuleert de medewerkers om zichzelf continu te ontwikkelen en faciliteert ze met opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 
 

Wie ben je
Je enthousiasmeert jouw omgeving voor het aangaan van uitdagingen en stimuleert medewerkers tot het beste resultaat te komen. Met jouw affiniteit met ICT maak je met gemak de verbinding tussen de vakinhoudelijke collega’s en (externe) stakeholders. Je handelt strategisch en weet wanneer te reageren of alleen te luisteren. Zo schakel je makkelijk in jouw communicatiestijl tussen bestuurder, directie en operatie. Dit alles doe je met de zorgvuldigheid die past binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.
 

Wat neem je mee.
Je weet mensen met elkaar te verbinden, de ruimte en kaders te creëren om het werk goed uit te voeren. Hiervoor vragen wij het volgende van jou:


•      Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau, blijkende uit een afgeronde opleiding en relevante werkervaring;
•      Meerdere jaren werkervaring als leidinggevende is een absolute eis, je bent een uitstekende mensgerichte manager;
•      Affiniteit met de expertisegebieden informatievoorziening, ICT, applicatiebeheer is een pré
•      Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen en het door vertalen van politiekbestuurlijke wensen naar heldere en haalbare uitvoering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten