Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider projecten en grondbedrijf (zzp)

Geplaatst 29 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130122
Plaats
Zwijndrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 5 apr. 2023
Einde: 13 sep. 2023
Tarief
85 - 103.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 30 apr. 2023 17:00

Start: z.s.m

Opdracht van 6 maanden

Aantal uur: 36

Tarief: schaal 12, richttarief €103,50

Teamleider Projecten en Grondbedrijf

Jij mag dit nieuwe team vormgeven; structuur bieden en door integrale verbinding het team duidelijk positioneren in de organisatie.

 

Zwijndrecht met haar ruim 45.000 inwoners ligt aan de rivieren de oude Maas en de Noord in de Zwijndrechtse Waard. Het bekende drierivierenpunt is het drukste bevaren water in Nederland. Zwijndrecht heeft diverse vormen van binnenvaart en (voedings)industrie, ontwikkelt haar spoorzone en de inwoners staan bekend om haar no-nonsense-en aanpakkersmentaliteit. Deze mentaliteit zie je terug in de gemeentelijke organisatie. Een plek waar het bruist van ideeën, waar je de ruimte en vrijheid van handelen krijgt om het verschil te maken. Korte lijnen en een informele platte organisatie zijn kenmerkend voor de onderlinge relaties. Een organisatie met betrokken medewerkers waar een prettige werksfeer, resultaat en talentontwikkeling centraal staan.

 

De circa 250 medewerkers van de gemeente worden aangestuurd door de gemeentesecretaris en vier concernmanagers. De afdelingsmanagers sturen ieder een wisselend aantal teamleiders aan; zie ook het organogram.

 

De organisatie is volop in ontwikkeling. De rol van de overheid verandert en daarom stimuleert men de samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners bij de uitvoering van het werk. Het raadsprogramma omvat een stevige ambitie (zie memo voor link). De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. Wij gaan uit van de kracht van de samenleving bij het beantwoorden van maatschappelijke vraagstukken.

 

Rollen en verantwoordelijkheden

Team Projecten en Grondbedrijf is één van de vijf teams die vallen onder de afdeling Realisatie (120 FTE). Het team is nieuw; samengesteld uit het onderdeel Projecten (10 medewerkers) en het onderdeel Grondbedrijf (5 medewerkers) (bestaande uit planeconomie, juridisch advies en projectondersteuning) Dit laatste onderdeel valt nu nog rechtstreeks onder de concernmanager Realisatie. De medewerkers zijn grotendeels hoogopgeleide specialisten: planeconomen projectleiders, projectcontrollers, een jurist en projectsecretarissen. Het merendeel van de projectleiders wordt momenteel ingehuurd. Er wordt nauw samengewerkt over de team en afdelingsgrenzen heen, met name met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (RO). Het teamonderdeel Grondbedrijf ‘staat’; men werkt zelfstandig en zelfsturend.

 

·       Samen met het afdelingshoofd, de vier collega teamleiders en twee beleidsadviseurs vorm jij het afdelings-MT Realisatie (MTR). Het MTR, faciliteert om integraal en afdeling overstijgend, opgaven die spelen, op te pakken.

·       Je bent resultaat-, budget- en personeelsverantwoordelijk voor team Projecten en Grondbedrijf en werkt aan doorlopende ontwikkeling door onder meer het maken en bijstellen van een team-ontwikkelplan samen met je team en in afstemming met de afdelingsvisie.

·       Als teamleider ben je verantwoordelijk voor professioneel (intern) opdrachtnemerschap voor projecten; belangrijk is jouw rol naar alle interne disciplines, een actieve verbindende en ophalende rol, zodat projecten tijdig worden gedefinieerd en worden vastgelegd. Als teammanager en opdrachtnemer signaleer je tijdig op haalbaarheid, capaciteit, budget en voortgang en escaleer je waar nodig naar het afdelingshoofd.

·       Voor het zelfstandig opererende teamonderdeel Grondbedrijf vervul je een managementrol, die gaat over capaciteit versus opdrachten, aandacht voor medewerkers, samenbindend vermogen en het zijn van een aanspreekpunt.

 

Opgave

Door ontwikkelen van structuur en projectmatige werkwijzen,

Het teamonderdeel Projecten houdt zich bezig met alle beheerprojecten vanuit het investeringsprogramma (IP-projecten) en daarnaast met name met projecten op het gebied van vastgoed, gemeentelijk verkeer en vervoer, klimaat en waterhuishouding. Gebiedsontwikkelingsprojecten worden door de afdeling RO opgepakt. Jij gaat met de programmanager IP en de teamleden aan de slag met een duidelijke inrichting van processen, werkwijzen en overlegstructuren, zodat rollen en taken helder zijn.

 

Persoonsprofiel

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bent aantoonbaar civieltechnisch onderlegd.

  • Je beschikt over leidinggevende vaardigheden en een heliview waardoor je in staat bent het grotere en verbindende geheel te zien.

  • Als persoon heb je relevante ervaring in projectmatig werken in de rol als (gedelegeerd) opdrachtgever van civieltechnische projecten.

  • Je kunt bruggen bouwen tussen de projectleiders, beleidsafdelingen en beheerders die het leuk vinden nieuwe abstracte beleidsthema's (waaronder klimaatadapatie, verduurzaming en circulariteit) naar de dagelijkse praktijk te vertalen en hier richting aan kan geven.

  • Je bent iemand die een team bij elkaar weet te brengen en de neuzen dezelfde kant op kan krijgen.

  • Je bent ervaren in projectmanagement en hebt aantoonbare affiniteit met het vakgebied en civiele techniek.

  • Ervaring met een politiek-bestuurlijke omgeving is een pré.

 

Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

 

Wat bieden wij jou?

Zwijndrecht biedt jou een uitdagende opdracht van 6 maanden waarin jij aan de slag gaat met het bouwen aan het team. Door structuur te bieden en door integrale verbinding kun jij het team duidelijk positioneren in de organisatie. Is dit jouw nieuwe opdracht? 

 

Link Raadsprogramma: https://www.zwijndrecht.nl/Bestuur_en_organisatie/Alle_onderwerpen/Gemeenteraad/Raadsprogramma_NOG_VULLEN/Raadsprogramma_Krachtig_Zwijndrecht_2018_2022_verkorte_versie 


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten