Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider maatschappelijke ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 7 feb. 2022
Project ID: YIS 9109022
Plaats
Papendrecht
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 7 feb. 2022
Einde: 7 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 14-02 10:00

Aantal uren p/w: 24 tot 28 uur

Duur: 3 a 4 maanden

Max all-in tarief: open obv functieschaal 12

 

Teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling a.i. 

Wat ga je doen?

Gezien de maatschappelijke uitdagingen en de organisatieontwikkeling, sta je als Teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling stevig in je schoenen en heb je zin om verder aan de slag te gaan met de onderstaande hoofdthema’s:

 

1.      Opgavegericht werken: o.a. transformatie sociaal domein;

2.      Van ad hoc handelen naar lange termijn (prioriteiten stellen);

3.      Leiderschap (persoonlijke en teamontwikkeling);

4.      Financial control (budgetbeheersing);

5.      Evenwicht bewaren tussen (bestuurlijke) ambities en realisatiekracht.

 

De uitvoering van het sociaal domein is belegd bij partners zoals Sterk Papendrecht en verbonden partijen. Als teamleider ben je in staat om goed te kunnen acteren in regionaal verband (Drechtsteden en Zuid Holland Zuid) en op verschillende niveaus.

 

Wat is de doelstelling?

Samen met het team en bestuur is de visie op het maatschappelijk en sociaal domein helder. Een vertaling naar de dagelijkse praktijk vindt plaats.

Je hebt positie verworven in de regio, staat in verbinding met partners en stuurt (met het team) op gemaakte afspraken en bijdragen.

Het team heeft een volgende stap gemaakt in de teamontwikkeling en medewerkers zijn toegerust om (nieuwe) bestuurders goed te kunnen faciliteren. Opgavegericht werken is nog meer ingebed en projectmatig werken is de norm geworden. De lange termijn focus overheerst bij het (gezamenlijk) stellen van prioriteiten. Ook kostenbeheersing staat bij eenieder op de agenda.

 

Hoe ga je dat aanpakken?

Als teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor complexe projecten en beleidsprogramma’s binnen de gemeente Papendrecht. Je zorgt dat er uitvoering wordt gegeven aan de opdrachten uit het coalitieakkoord en programmabegroting. Jouw inhoudelijke kennis en ervaring op het vlak van maatschappelijk en sociaal domein helpt jou om de ontwikkelingen te overzien en gemakkelijk verbinding te leggen tussen de verschillende disciplines en externe partijen. Je hebt een duidelijke visie op de toekomst van het maatschappelijk en sociaal domein.

 

Alle projecten en programma’s hebben prioriteit! Opgavegericht werken vraagt om prioriteren. Het is aan jou om, samen met het bestuur en het team, keuzes te maken en prioriteiten te stellen voor het domein Maatschappelijke Ontwikkeling.

 

Om de opdracht te kunnen realiseren is verbinding met de medewerkers in de veranderende organisatie essentieel. Alleen zo kun jij het beste uit je mensen halen. De doorontwikkeling en professionalisering van het team is een continu proces. Coaching en begeleiding van de individuele medewerker staat hierin centraal. Door het stimuleren van de autonomie van je medewerkers en persoonlijke begeleiding, kun je als teamleider steeds een stapje terugzetten in de operationele communicatie met o.a. de bestuurders en maatschappelijke partners.

 

De planning, organisatie en uitvoering van de projecten en jouw rol als budgethouder vragen om een zakelijke aanpak. Je bent in staat om de geformuleerde visie op het maatschappelijk en sociaal domein te vertalen in innovatieve werkwijzen en efficiënte en resultaatgerichte manieren van samenwerken. Je bewaakt, samen met de beleidsadviseurs, de voortgang van de lopende projecten en monitort of de uitgaven van de verschillende disciplines in lijn lopen met de beschikbare financiële middelen. Het budget voor maatschappelijk en sociaal domein is een groot onderdeel in de algehele begroting en het vraagt aandacht om deze te beheersen.

 

Daarnaast vorm je samen met de andere 8 teamleiders een team. In deze rol is het belangrijk dat je goed communiceert over de voortgang van de operationele doelstellingen van je team en dat je samenwerking opzoekt met andere teams en programma's. Tevens adviseer je in deze functie het DT over jouw vakgebied en vertegenwoordig je de gemeente Papendrecht extern.

 

De 8 teamleiders worden aangestuurd door de directie. Papendrecht kent een tweehoofdige directie, bestaande uit de gemeentesecretaris / algemeen directeur en een 2e Directielid. Het directielid stuurt de zes teamleiders aan van de teams gericht op beleid & uitvoering, waaronder teamleider MO. De teamleiders van de drie bedrijfsvoeringsteams worden aangestuurd door de gemeentesecretaris.

 

Wat neem je mee?

·      WO werk- en denkniveau;

·      Ervaring, kennis en visie op maatschappelijk en sociaal domein;

·      Ervaring in het aansturen van teams, opgavegericht werken en managen van processen en projecten;

·      Faciliterend en coachend leiderschap;

·      Zakelijke en professionele werkhouding en resultaatgerichte werkwijze;

·      Politiek bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust, mensgericht, koershoudend, verbindend en besluitvaardig;

·      Sterke communicatieve vaardigheden op verschillende niveaus (bestuur, teamleden, externe partijen en MT-leden);

·      Financieel bewustzijn;

·      Enthousiasme en een positieve mindset!

 

Waar kom je te werken?

Papendrecht – een gemeente met ruim 32.000 inwoners – ontwikkelt zich in hoog tempo en kent vele initiatieven. Prettig wonen, werken en recreëren willen we mogelijk maken en aantrekkelijk houden. Er is een unieke mix van groen, water en stedelijk gebied. Papendrecht maakt deel uit van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: samen stad aan het water.  De ambitie van de gemeente Papendrecht is een bruisend Papendrecht realiseren door het vergroten van nauwe samenwerking met de lokale samenleving en de flexibiliteit van de gemeentelijke organisatie!

 

De organisatie heeft korte lijnen en stimuleert het nemen van initiatief. Je bent bij ons aan het juiste adres als je het leuk vindt om in een open cultuur te werken waarin initiatieven tot verbetering worden gestimuleerd.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten