Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider informatieadvies en ondersteuning (zzp)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: YIS 9162452
Plaats
Groningen
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 19 jan. 2025
Tarief
95 - 108.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 30 jul. 2024 12:00

Duur: 1 sept - 31 dec 2024

Inzet: 24 uur

Schaal 12, CAO Gemeenten.

Gemeente Groningen

Max tarief: € 108,50

Ben jij een verbinder die zeer sterk is in goede werkrelaties opbouwen en onderhouden? Weet jij onze professionals te faciliteren en op een heldere manier richting en sturing te geven? Hier lees je verder!

Hier werk je aan mee

Bij de directie Informatie & Services staat de business altijd centraal.  We ontwikkelen en leveren digitale informatie en facilitaire producten en diensten voor inwoners, instellingen en medewerkers van de gemeente Groningen. Met onze producten en diensten dragen we bij aan beleidsontwikkeling en goede bedrijfsvoering en daarmee aan goede dienstverlening aan inwoners, instellingen en bedrijven.

We helpen de organisatie bij het benutten van kansen en mogelijkheden van toenemende digitalisering waardoor we een (duurzame) bijdrage kunnen blijven leveren aan mens en maatschappij.  Ook zorgen we voor een werkomgeving die optimaal bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen.

Hier ga jij je mee bezig houden

Als afdelingshoofd Informatieadvies & Ondersteuning ben je eindverantwoordelijk voor de dienstverlening van jouw twee teams. Jouw teams hebben ieder een heel eigen rol binnen de organisatie en met jouw innoverende en inspirerende aanpak weet je alle teamleden te enthousiasmeren en motiveren. Je brengt nieuwe ideeën en perspectieven naar voren en stimuleert anderen om hun volledige potentieel te benutten. Tegelijkertijd ben je in staat om op een duidelijke manier richting en sturing te geven, zodat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt. Je zorgt ervoor dat de teams gemotiveerd en gefocust blijven op het behalen van resultaten, terwijl je ook aandacht hebt voor individuele persoonlijke ontwikkeling.

Je committeert je aan de ingeslagen koers van de ontwikkeling en stimuleert de informatie adviseurs in hun rol als overtuigende adviseur en businesspartner van de directies binnen de afgesproken kaders. Je ziet het als een uitdaging om de afdeling en haar dienstverlening verder te ontwikkelen en te verbeteren. Je zet de afdeling actief op de kaart, ziet kansen en legt verbindingen daar waar nodig.

Samen met het secretariaat kijk je continue naar de juiste inzet van de aanwezige teamleden en de benodigde ondersteuning van het management. Daarnaast beheer je de personele en financiële budgetten, neem je deel aan afdeling overstijgende overleggen en vertegenwoordig je de afdeling zowel in- als extern als expert op jouw vakgebied. Jij bewaakt de voortgang en resultaten en rapporteert daarover aan de directeur.

Hier kom je te werken

Als afdelingshoofd Informatieadvies & Ondersteuning geef jij leiding aan een multidisciplinair team van 20 professionals binnen een ambitieuze organisatie. Binnen de afdeling wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling. Als afdelingshoofd motiveer jij de teams om hun kennis te verbreden en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Team Informatieadvies

Het team Informatieadvies is een belangrijke schakel tussen de informatiesystemen en de uitvoering van onze gemeenteprojecten. De informatieadviseurs adviseren gevraagd en ongevraagd over de informatiesystemen en de doorontwikkeling hiervan De informatieadviseurs werken in een team waar iedereen met elkaar samenwerkt maar waarbij ook de samenwerking met andere disciplines zoals bijvoorbeeld architecten, functioneel beheer, servicemanagement binnen I&S continue wordt gezocht.

De informatieadviseurs vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren, ondersteunen elkaar met de werkzaamheden en er is altijd een collega aanwezig om mee te sparren.

Secretariaat

Het secretariaat ondersteunt de directie binnen I&S. Zij zijn verantwoordelijk voor de gehele secretariële ondersteuning en zij zijn het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en externen. Het team bestaat uit drie collega's die vol enthousiasme samenwerken om ervoor te zorgen dat de directie zich volledig kan concentreren op hun taken.

Security awareness officer 

De security awareness officer geeft als programmamanager richting aan het interne gedragsveranderingsprogramma voor informatieveilig werken. Binnen dit programma staan de thema’s security, privacy en informatiebeheer centraal. 

Hier staan wij voor

Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei.

Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

Je beschikt over een voldoende kennis van ICT en weet op bevlogen wijze binnen en buiten de organisatie de verbinding te creëren.

Je neemt graag het voortouw bij het stimuleren van innovatie en krijgt er energie van om tijdens verschillende interne verbeterprojecten een leidende rol te hebben. Met jouw energie en enthousiasme ben je constant op zoek naar mogelijkheden om samen met je teams, de afdeling naar een hoger niveau te tillen.

Daarnaast vinden we voor deze functie een aantal specifieke vaardigheden van belang:

 wo werk- en denkniveau;

 aantoonbare leidinggevende ervaring aan hoogopgeleide professionals;

 ervaring met en/of een visie op het relatiemanagement naar de managementteams en directeuren van de verschillende directies;

 inhoudelijke kennis van HR, HR-innovaties en verandermanagement.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten