Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider HR advies & services (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2024
Project ID: YIS 9168028
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 nov. 2024
Einde: 4 mei 2025
Tarief
0 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2024 12:00
  • Startdatum: 4-11-2024

  • Duur opdracht: 1-11-2025

  • Aantal uren week: 32 uur p/w

  • Inschaling: 12 CAO Provincie

  • Maximum tarief: €118,-

  • Aanwezigheid op locatie minimaal 3 van de 4 dagen. Liefst zoveel als mogelijk

  • Gesprekken: vrijdag 25 oktober, live op het Provinciehuis in Leeuwarden

  • Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt

  • Let op: dit is een project bij de Provincie Friesland, niet de gemeente Leeuwarden



Wij werken samen aan een mooi en sterk Fryslân

Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

De afdeling HR staat aan de vooravond van een belangrijke doorontwikkeling, en in deze functie speel je een cruciale rol in dat proces. Samen met de collega beleidsadviseurs, de HR-businesspartner en de coördinator salarisadministratie vorm je het kernteam van de afdeling, waar ongeveer 20 mensen werkzaam zijn. Je rapporteert aan het stafhoofd HR & Flexpool en vervangt hem of haar tijdens vakanties.

In deze rol draag je bij aan de versterking van de organisatie door de HR-processen te professionaliseren en medewerkers te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Je vertaalt strategisch HR-beleid naar praktische toepassingen, wat zorgt voor een efficiëntere en toekomstgerichte organisatie. Daarmee lever je een waardevolle bijdrage aan zowel de ontwikkeling van de organisatie als de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Kortom, een uitdagende functie waarin je volop de ruimte krijgt om je expertise in te zetten en onze afdeling naar een hoger niveau te tillen!


Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Als teammanager HR-Advies & Services speel je een centrale rol in de doorontwikkeling van de HR-afdeling. Naast het hiërarchisch aansturen van de collega's die operationeel advies geven aan teammanagers en de HR-businesspartner, ben je nauw betrokken bij de aankomende digitaliseringsslag. Deze transitie, die binnen anderhalf jaar wordt verwacht, zal ervoor zorgen dat administratieve taken grotendeels bij de HR-medewerkers worden belegd. Bovendien vervul je in deze functie de rol van HR-businesspartner voor één van de uitvoerend directeuren en enkele domeinmanagers. Hierdoor combineer je strategisch inzicht met hands-on ondersteuning, wat de verdere professionalisering van HR bevordert.

De taken en verantwoordelijkheden die bij je functie horen:

  • Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het team en de ontwikkeling van medewerkers, met focus op efficiënte en effectieve samenwerking.

  • Je draagt bij aan de tactische en operationele koers om de afgesproken resultaten met Gedeputeerde Staten (GS) en ambtelijke organisaties te behalen.

  • Je zorgt voor de implementatie en werking van het click-call-face-principe en de inrichting van HR-accountteams. Als sparringpartner voor de directie en het management integreer je domeinspecifieke ontwikkelingen in je adviezen.

  • Als lid van het bouwteam voor organisatieontwikkeling verbind je beleid, ideeën en praktijk om de groei van de organisatie te bevorderen.

  • Je adviseert over beleidsaspecten zoals gesprekscycli, duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning. Daarnaast bied je ondersteuning bij complexe HR-vraagstukken en veranderprocessen, en lever je proactief input op strategische en tactische HR-uitdagingen.

Het betreft vooralsnog een opdracht voor één jaar, met mogelijk een verlenging. In deze periode is sturing op de professionalisering van de adviesfunctie essentieel, wat je kunt bereiken door verbinding met de praktijk. In deze coördinerende rol werk je samen met strategische HR-instrumenten, zoals strategische personeelsplanning. Daarnaast draag je als lid van het leidend team bij aan de verbinding tussen beleid en uitvoering op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. 


Wie ben jij?

Wa bisto?

Wij zoeken een energieke en ervaren HR-professional die vanuit een dienstverlenende houding het vak vormgeeft. Je bent een sterke gesprekspartner met een heldere visie, die makkelijk verbinding maakt op alle niveaus. Je hebt een goed oog voor organisatiedynamiek en weet deze te vertalen naar cultuur en ontwikkeling. Als onafhankelijke denker inspireer, adviseer en verbind je. Met jouw overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit breng je verandering tot stand en schakel je op het juiste moment met de juiste partijen. Innovatie, pro activiteit en analytisch vermogen maken jou een waardevolle adviseur.

Naast dat leiding geven niet nieuw voor je is, beschik je verder over:

  • Een afgeronde hbo-opleiding, op het gebied van HR of bedrijfskunde;

  • Actuele HR-kennis op het gebied van onder andere organisatie ontwikkeling, verandermanagement, strategische personeelsmanagement, projectmanagement en het verbeteren van (HR) processen;

  • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in een senior HR-adviesfunctie en in een politiek bestuurlijke context;

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het aansturen van dagelijkse werkzaamheden;

  • Bij voorkeur ervaring binnen de zakelijke dienstverlening.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten