Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider beleid & ontwikkeling sociaal domein (zzp)

Geplaatst 14 jun. 2023
Project ID: YIS 9135189
Plaats
Ridderkerk, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 aug. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
90 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 jun. 2023 15:00

Optie tot verlenging? Nee

•   32-36 uur per week

•   Per direct (uiterlijk 01 augustus) tot 31 december 2023

•   Het team bestaat uit 15 personen

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Geen vaste werkdagen, wel minimaal 3 dagen per week op kantoor aanwezig vereist.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Schaal 12.

Richtlijn uurtarief? Maximaal € 110.

Sta jij sterk in roerige tijden?

Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn op zoek naar een teamleider voor het team Beleid & Ontwikkeling Sociaal Domein. Hier zijn zaken onderbracht als Participatie, Wmo en Jeugdwet.

We zoeken een energiek, gedreven, motiverend, daadkrachtig en verbindend teamleider wie dit team op inhoud kan coachen, in complexe dossiers zelf het voortouw neemt, bestuurlijke gesprekken voert over prioritering van taken. En het team ook meeneemt in de organisatie ontwikkeling om van de BAR-organisatie over te gaan naar drie gemeentelijke organisaties. Kortom een veelzijdige baan in een roerige organisatie!

Hierbij heeft het team behoefte aan een teamleider die hen kan motiveren en aansturen met soms met een aai over de bol, soms met een relativerende grap, soms stevig en doortastend én altijd met het maatschappelijke doel in het vizier. 

Werken bij ons maakt gelukkig

Het domein maatschappij is een prachtig domein met bevlogen medewerkers. En onze organisatie is gewoonweg een mooie organisatie om in te werken, zeker in de huidige transitie waarin de organisatie zich bevind. Veel energie, beweging, flexibiliteit, grote opgaven, fijne mensen, gericht op talentmanagement en volop in ontwikkeling. 

Het gaat om de inzet voor de rest van dit jaar, vanaf 2023 zullen de nieuwe (gemeentelijke) organisaties van start gaan en worden de huidig medewerkers ‘verspreidt’ over de drie gemeenten.  

De rol van teamleider vraagt flexibiliteit. We zoeken iemand met kennis van de hiervoor genoemde werkvelden; van gemeentelijke beleidsprocessen, gemeentelijke budgetten, P&C proces, maar ook het motiveren en coachen van medewerkers (en zaken als begeleiding op ziekteverzuim en het voeren van functioneringsgesprekken). We zijn op zoek naar een kandidaat met talent voor veranderen, verbinden en doorpakken. Als jij als ervaren teamleider daarover beschikt, dan is onze BAR-organisatie een prachtige plek. 

Wat ga je doen?

Je bent (mede)verantwoordelijk om de bestuurlijke doelstellingen van het team BOSD te behalen. Hierin werk je nauw samen met de (andere) teamleider(s), met name de teamleider van beleid en ontwikkeling Maatschappelijke Zaken en het MT. Je hebt, bij voorkeur, ervaring met gemeentelijke beleidsprocessen op het gebied van Participatie, Wmo en Jeugdwet. Hierin weet je de medewerkers te motiveren, prioriteiten te stellen en de rust binnen het team te bewaken.  

Er zijn momenteel verschillende vacatures binnen het team, waarbij er deels taken opgepakt zijn door inhuurmedewerkers. Dit vergt een goede bestuurlijke afstemming, waarover je ook afstemming hebt met het MT. Het inwerken van de inhuurkrachten is ook een aandachtpunt, zij dienen ook meegenomen te worden in gemeentelijke processen en gemeentelijke speerpunten.

Daarnaast ben je sterk in administratieve processen op gebied van financien (afhandelen van facturen, P&C product) en personeelszaken. Waar nodig heb je ook contact met collega’s buiten het cluster, zoals financien, HRM, maar ook de collega’s van Vastgoed.


Veranderkracht

Jouw belangrijkste opgave is het sturing geven aan de medewerkers en het takenpakken binnen het team. Belangrijk hierin in het bieden van bestuurlijk comfort aan de portefeuillehouders binnen onze drie gemeenten. Je bent in staat om effectief en doelgericht om te gaan met bestaande processen en waar nodig pak je ook taken binnen het team op. 

Verbindend vermogen

Het op een goede manier invulling geven aan de sturing op medewerkers en het takenpakket binnen het team vraagt om een constructief samenspel tussen de medewerkers. Je bent in staat om medewerkers met elkaar te verbinden en hen allen te laten werken aan hetzelfde doel. 

Het is voor jou vanzelfsprekend om actief te luisteren, vanuit interesse vragen te stellen en open te staan voor goede ideeën en oplossingen. Je creëert hierdoor een veilige en transparante werkomgeving waarin de professionaliteit van medewerkers zo goed mogelijk tot uiting komt. 

Wat vragen wij van je?

Van de teamleider veel kennis, ervaring en talent verwacht. Je functioneert op HBO werk-/denkniveau. Je bent een ervaren teamleider en beschikt over de nodige kennis m.b.t. beleidsprocessen op het gebied van Participatie, Wmo en Jeugdwet. Je hebt aantoonbare ervaring met vergelijkbare opdrachten in het sociaal domein, en beschikt over een resultaatgerichte instelling. Ondernemend, doortastend en betrokken zijn onderdeel van jouw reeks aan talenten.

Organisatie: BAR-organisatie.

Standplaats: Ridderkerk.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? Minimaal 5 jaar.

Must haves (knockouts)?

•   Ervaring als teamleider binnen Sociaal Domein;

•   Kennis van de beleidsonderwerpen Wmo, Participatie en Jeugdwet.

Wanneer gesprekken?

Woensdag 28 juni tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur.

Locatie gesprekken?

Gemeentehuis Ridderkerk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten