Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance tactisch informatiemanager portfolio (zzp)

Geplaatst 10 nov. 2023
Project ID: YIS 9143075
Plaats
Assen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 20 nov. 2023
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 nov. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duur: tot juli 2024

Inzet: 36 uur per week

Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten 

Richtlijntarief: €93,75 (senior)

LET OP: alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden.


Opdracht:

 Jij

Als informatiemanager ben je de expert als het gaat om de informatiebehoefte en informatievoorziening van de gemeente Assen. Jouw uitdaging ligt bij het optimaal ondersteunen van de klant (management, proceseigenaren, projectleiders, medewerkers) ten aanzien van informatievragen. Hierbij hou je de gewenste informatie architectuur en de vastgestelde uitgangspunten in de gaten.

Je beheert, prioriteert en ontwikkelt de I-projecten portfolio. Dit betekent dat je een goed beeld hebt van de wensen en de projecten van de organisatie. Daarnaast heb je een beeld van de capaciteit van de ondersteunende teams om deze uit te voeren.

 

Uitdaging

Als Tactisch Informatiemanager heb je een zeer divers werkveld binnen de gemeente Assen. Van het Sociaal Domein tot de Omgevingswet en participatie, in alle hoeken van de organisatie kan je een bijdrage leveren.

In hoofdlijnen bestaat dit uit:

A. Vraag/aanbod

Als Tactisch Informatiemanager adviseer je de opdrachtgever (management, projectleiders, medewerkers) ten aanzien van informatievragen.

·        Je weet de business wensen helder te krijgen en geeft advies over mogelijke oplossingen

·        Je ondersteunt en adviseert de klanten bij het opstellen van business cases vanuit een geaccordeerd startdocument

·        Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten en vertaalt deze naar structurele oplossingen

·        Je bewaakt de voortgang van de verbetervoorstellen/Business cases in afstemming met de opdrachtgever

 B. Beleid en inrichting

Als Tactisch Informatiemanager ben je in staat om de strategische informatievisie/beleid te vertalen naar kaders en richtlijnen ten aanzien van de inrichting informatiehuishouding, zoals inrichting archief- en informatiebeheer, informatie ontsluiting, gebruik vak- en procesapplicaties, informatiearchitectuur, etc.

Daarnaast beheer en bewaak je de integrale samenhang van de informatiearchitectuur en je beheert daarbij ook het applicatieportfolio. Verder volg je en signaleer je interne en externe ontwikkelingen en adviseer je de klant over de mogelijkheden en consequenties. Je participeert in deze functie in verschillende projecten.

 C. Informatieverstrekking

Als Tactisch Informatiemanager adviseer je de klant (bestuur, management, medewerkers) ten aanzien van informatievragen. Je weet de vraag /wensen helder te krijgen en geeft advies over de ontsluiting van de gewenste informatie. Vervolgens bewaak je de voortgang van informatievragen.

 D. Portfolio

Als portfoliomanager breng je samen met de organisatie de ontwikkelingen en projecten van de domeinen in beeld. Samen met je collega informatiemanagers stel je vervolgens het portfolio met de informatieprojecten(programma’s) op. Ook adviseer je het Strategisch Informatie Overleg (SIO) over de prioritering van het informatie portfolio. Daarnaast bewaak je de planning, risicobeheersing en ingezette middelen.

Je rapporteert elke maand richting het SIO over de voortgang van de projecten en verzorgt de communicatie richting belanghebbenden.

 

Team

Je komt te werken in het team Informatiemanagement. Dit team bestaat op dit moment uit 2 Informatiemanagers, een CISO, Privacy en Security Officers, een Functionaris Gegevensbescherming, een Projectleider, Project- en procesondersteuners en procesmanagers. Het is een enthousiast en professioneel team van verschillende leeftijden.

 

Jouw competenties

  • Je bent een generalist en in staat veel ballen tegelijk in de lucht te houden.

  • Je werkt zelfstandig, bent resultaatgericht, stelt de waarom vraag en denkt in mogelijkheden.

  • Jij kunt snel het onderscheid maken tussen kern- en bijzaken.

  • Verder ben jij een verbinder. Zowel ten aanzien van mensen als ten aanzien van inhoudelijke zaken.

  • Je volgt nauwlettend alle ontwikkelingen in je vakgebied en beoordeelt deze op relevantie.

  • Je bouwt en onderhoudt daarvoor een efficiënt relatienetwerk.



Wij vragen

  • Meerjarige aantoonbare ervaring met het vertalen van business wensen naar informatie- en ICT-oplossingen

  • Hbo-werk- en -denkniveau in relevant vakgebied zoals informatica, (bestuurlijke) informatiekunde of informatiemanagement

  • Klantgerichte instelling

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

  • Aantoonbare ervaring in een adviseursrol

  • Kennis van en ervaring met project en portfoliomanagement

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten