Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch projectleider (zzp)

Geplaatst 16 dec. 2022
Project ID: YIS 9125376
Plaats
Gennep, Limburg
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 dec. 2022 13:00

Startdatum: 1-1-2023

Einddatum: 30-06-2023

Aantal uur per week: 8

Tariefindicatie: € 125

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wie zijn wij? 

De samenleving verandert steeds en de overheid beweegt mee. Dat geldt ook voor de gemeente Gennep. We denken meer van buiten naar binnen. We verminderen waar mogelijk de regels en werken mee aan initiatieven van onze inwoners. Dit doen we met een organisatie waarin de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk liggen. Focus op coaching, een sterkere adviesrol, én investeren in een communicatieve organisatie. Dat is de koers die we als gemeente hebben uitgezet. Onze organisatie bestaat uit circa 140 medewerkers. Wij werken op een pragmatische manier en hebben korte lijnen naar het management en naar het bestuur. We doen dit op een informele manier. De organisatie bestaat uit de afdelingen Omgeving, Inwoners en Bedrijfsvoering.

Jouw uitdaging

In ons coalitieakkoord staat dat we in 2023 een onderzoek doen naar de toekomst van een beschutte werkomgeving voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben hierin al vele jaren een succesvolle samenwerking met de Stichting INTOS. Deze Stichting heeft de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Daarnaast is INTOS een waardevolle partner in het toeleiden van onze inwoners naar arbeid vanuit de doelstellingen vanuit de Participatiewet.

 

Het aantal Wsw-werknemers neemt de komende jaren verder af en daarmee ook de Wsw-taken.  Dat maakt dat we nu vanuit een open blik willen kijken naar de wijze waarop we de taken vanuit de Wsw en Participatiewet voor de Gennepse samenleving willen organiseren.

Het is aan jou om vanuit een stevige visie op participatie én de werkvoorziening de verantwoordelijke projectleider van onze gemeente te adviseren en te ondersteunen.  Je levert veel kennis van het taakveld én van projectmanagement. Je kent de wijze waarop elders in het land gemeenten dit taakveld georganiseerd hebben. Je kunt je kennis vertalen naar de vraagstukken die in dit kader voor onze gemeente relevant zijn. En weet welk participatief proces met alle stakeholders leidt tot een gedragen antwoord op deze vraagstukken.

 

Als strategisch adviseur zie je verbanden tussen de diverse aspecten. Je bent niet alleen in staat om het op papier uitstekend weer te geven, maar slaagt er ook in je visie in woord uit te dragen naar de verantwoordelijk projectleider en waar nodig naar de diverse stakeholders. Je schrijft mee aan college, raads- en MT-voorstellen. Je brengt ons politiek bestuur mee in stelling om besluiten te nemen met heldere informatie en doordachte argumenten.

 

Het eindresultaat van jouw advisering en ondersteuning van de projectleider van de gemeente is een visiedocument Participatiewet / Wsw dat in september aan de gemeenteraad kan worden aangeboden.

Functie-eisen

·      Je hebt WO werk- en denkniveau.

·      Je hebt een brede blik op het sociaal domein en de bestuurlijke omgeving.

·      Je beschikt over een grote mate van kennis van de relevante ontwikkelingen en trends bij de lokale overheid op het gebied van sociale werkvoorziening en Participatiewet.

·      Je hebt ruime ervaring in een functie als adviseur sociaal domein in een gemeentelijke of organisatie.

·      Je bent bekend met de relevante lokale situatie in Gennep en bij INTOS.

 

Competenties

·      Overtuigen

·      Organiserend vermogen

·      Omgevingsbewustzijn

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten