Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch beleidsadviseur (zzp)

Geplaatst 8 dec. 2022
Project ID: YIS 9124973
Plaats
Gennep, Limburg
Uren
20 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 jan. 2023
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 14 dec. 2022 13:00

Startdatum: 1-1-2023

Duur opdracht: 1-4-2023

Uren p week: tussen de 20 en 28 uur ( dagen en uren in overleg)

Functieschaal: 12, Tarief: 110 euro

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomstFocus op coaching, een sterkere adviesrol, én investeren in een communicatieve organisatie. Dat is de koers die we als gemeente hebben uitgezet. Onze organisatie bestaat uit circa 140 medewerkers. Wij werken op een pragmatische manier en hebben korte lijnen naar het management en naar het bestuur. We doen dit op een informele manier. De organisatie bestaat uit de afdelingen Omgeving, Inwoners en Bedrijfsvoering. Jouw uitdaging In verband met het enkele vacatures is de oplevering in 2022 van enkele belangrijke beleidsstukken op het gebied van financiële en beleidscontrol, risicomanagement niet gelukt. Het gaat daarbij onder andere om: - Actualisatie verordeningen 212, 213 en 213a - Kadernota rechtmatigheid n.a.v. invoering rechtmatigheidsverklaring - Actualisatie nota bestrijding misbruik en oneigenlijk gebruik in combinatie met frauderisicoanalyse - Actualisatie nota reserves en voorzieningen en nota weerstandvermogen en risicomanagement

Het is aan jou om vanuit een stevige visie op controlling het gesprek aan te gaan met de organisatie en haar bestuur. En de gewenste resultaten op te leveren. Zodat we in 2022 weer up-to-date zijn met ons beleidskader. Als strategisch adviseur zie je verbanden tussen de diverse aspecten van controlling. Je bent niet alleen in staat om het op papier uitstekend in te regelen, maar slaagt er ook in om de regels te vertalen naar gedragen uitvoerbaarheid. Je schrijft college, raads- en MT-voorstellen. Je brengt ons politiek bestuur in stelling om besluiten te nemen met heldere informatie en doordachte argumenten.


Functie-eisen

• Je hebt WO werk- en denkniveau.

• Je hebt een brede blik op het control domein en de bestuurlijke omgeving.

• Je beschikt over een grote mate van kennis van de relevante ontwikkelingen en trends bij de lokale overheid;

• Je hebt ruime ervaring in een functie als concerncontroller of strategisch adviseur concerncontrol in een gemeentelijke of organisatie.

Competenties

• Overtuigen • Organiserend vermogen • Omgevingsbewustzijn

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten