Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur economie (zzp)

Geplaatst 25 mrt. 2022
Project ID: YIS 9109461
Plaats
Hendrik-Ido-Ambacht
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 apr. 2022
Einde: 30 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Start: zsm

Duur: opdracht voor 3 tot 6 maanden

Aantal uren: 16 uur

Schaal: Beleidsadviseur 11 / richttarief €90

 

Hendrik-Ido-Ambacht is een kleine organisatie. Ruim 100 medewerkers zetten zich voortdurend in voor de inwoners, ondernemers en instanties en sluiten aan bij wat er leeft en speelt in de gemeente. Om dit met zo’n compacte organisatie te kunnen realiseren, is flexibiliteit en voldoende inzet van hoogwaardige professionals een randvoorwaarde.

 

De ambtelijke organisatie bestaat uit de afdelingen Bestuurszaken, Beheer Openbare Ruimte, Beleid en Ontwikkeling en het projectbureau De Volgerlanden. 

Het domein economie valt binnen het team Ruimte. Dit domein omvat o.a. het algemeen (lokaal) economisch beleid en de ontwikkeling van het vestigings- en ondernemersklimaat. 

Het team Ruimte werkt hard aan de ontwikkelingen in het ruimtelijk domein in deze gemeente: de implementatie van de Omgevingswet, maar ook de energietransitie zijn actuele thema’s binnen dit team. Binnen de afdeling is er ook een team Welzijn & Onderwijs dat de taakvelden binnen het sociaal domein bestiert. 

Tot slot zijn ook de grote projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen, binnen de afdeling ondergebracht.

 

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is op zoek naar een interim strategisch adviseur die de komende 3 tot 6 maanden aan de slag kan gaan met:

 

-       Behandelen van / aanspreekpunt voor/ beleidsmatige vragen op het gebied van economie;

-       Adviseren bij gebiedsontwikkelingen en bedrijventerreinenontwikkelingen;

-       Aanspreekpunt kan zijn voor het Ambachtse bedrijfsleven;

-       Gesprekspartner en adviseur voor het bestuur/de portefeuillehouder op het gebied van economie;

-       Vertegenwoordiging in regionale overleggen en verzorgen van regionale advisering;

-       Projectleider ondernemersfonds;

-       Adviseren op inkoop- en aanbestedingsbeleid.

 

Je bent dé zelfstandige adviseur binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waar men moet zijn met beleidsmatige vragen op het gebied van economie. Daarnaast leg je binnen de organisatie de verbinding naar economische thema's binnen bestaande projecten. Zo adviseer je bij diverse gebiedsontwikkelingen en bedrijventerreinontwikkelingen. Ook zoek je vanuit economie nadrukkelijk de verbinding met het sociaal domein en de thema's die spelen op het gebied van arbeidsmarkt. Je adviseert de portefeuillehouders, het college en de gemeenteraad. Daarbij heb je oog voor verschillende belangen. Je analyseert informatie en vertaalt dit vervolgens naar bestuurlijke adviezen en beleid.

 

Naast de lokale opdracht vertegenwoordig je de gemeente in de regionale economische samenwerking, waarbij je de regionale ambitie vertaalt naar een lokale visie. Je levert een bijdrage aan het team Groeiagenda Drechtsteden. Hierbij ben je deels verantwoordelijk voor een aantal lopende projecten vanuit de Groeiagenda Drechtsteden.

 

Jij neemt mee:

  • Een afgeronde wo-opleiding of aantoonbaar kennis en denk wo-niveau;
  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring bijvoorbeeld binnen een gemeentelijke organisatie in een (soortgelijke) extern gerichte functie;
  • Kennis van relevante ontwikkelingen op het gebied van economie en de vaardigheid om dit te vertalen naar beleid;
  • Een actieve rol zodat je binnen het regionaal netwerk zowel lokale als regionale belangen kan vertegenwoordigen;
  • Het vermogen om met ondernemers en bestuur samen te werken en hierin een breed netwerk op te bouwen;
  • Gevoel voor de belevingswereld van ondernemers.

 

​​​​​​​Deze functie vraagt om sterke analytische vaardigheden. Als goede zelfstandige adviseur kun je mondeling je onderwerpen zeer goed voor het voetlicht brengen. Maar ook bij het geven van schriftelijk advies heb je aan een aantal woorden genoeg om tot de kern te komen.

​​​​​​​

Je bent open, proactief en zoekt de verbinding. Medewerkers van de gemeente, partners en ondernemers weten je te vinden. Ze kennen jou als een gesprekspartner die niet alleen makkelijk benaderbaar is, maar ook meedenkt en ideeën aandraagt. Politieke-bestuurlijke sensitiviteit is essentieel in deze opdracht, je hebt daarbij oog voor de belangen van verschillende partijen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten