Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur (zzp)

Geplaatst 25 nov. 2022
Project ID: YIS 9124285
Plaats
Weert, Limburg
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 dec. 2022
Einde: 1 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 dec. 2022 17:00

Startdatum: 1-12-2022

Duur opdracht: 1-12-2023

Uren p week: 24

Functieschaal: 12/13

Tariefindicatie: 95-105

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Strategisch adviseur gemeente Weert 

Wie zijn wij

Weert is een levendige en ondernemende stad in Midden-Limburg met circa 50.000 inwoners. Een stad met een kwalitatief hoogwaardig woon- en leefklimaat en een grote sociale samenhang. Een stad met vitaliteit en een ruime, gevarieerde werkgelegenheid waarin het voor alle groeperingen uit de samenleving prettig leven is. Een stad met goede voorzieningen op het terrein van onderwijs, sport, kunst en cultuur, vrije tijd, zorg en welzijn, een royaal scala aan accommodaties, een grote gemeenschapszin en een rijk verenigingsleven. Een stad die door haar ligging goed bereikbaar is en een groen karakter heeft. Weert ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant (Brainport).

 

Wat ga je doen

Als strategisch adviseur binnen de afdeling Ruimte en Economie ben jij een echte generalist. De afdeling bestaat uit 45 medewerkers. Je bent de strategisch adviseur van het directieteam en het bestuur. Je hebt een sterke externe focus en je bevindt je aan de voorkant van processen. Observeren, analyseren, verbinden, aanjagen en dan weer loslaten.

Met jouw hulp kunnen Weert en de regio zichzelf nog beter op de kaart zetten. Je bent in staat om verschillende krachtenvelden te analyseren om dit vervolgens te betrekken in je strategische advies. Je bent strategische sparringpartner en adviseur van het bestuur voor urgente en complexe vragen die concern breed zijn en een langere termijnperspectief hebben.

 

Enkele voorbeelden van je taken

·        Je bent lid van het strategisch kernteam in de regio met als doel om de Regiodeal uit te werken en te adviseren over de Governance structuur dan wel de Investeringsagenda verder te brengen;

·        Je coördineert de regionale samenwerking namens de gemeente Weert;

·        Je adviseert en ondersteunt bij het bewerkstelligen dan wel versterken van een goede relatie met de partners in de stad, de regio, Brainport, de Euregio, in de provincie en onderhoudt de daarvoor noodzakelijke netwerken cq. neemt deel aan de ambtelijke overleggen (o.a. M50, Euregio Maas-Rhijn).

 

Wie ben jij

Je bent een teamspeler en bent toegankelijk. Je bent nieuwsgierig en hebt een creatieve en scherp analytische geest. Je hebt inzicht in maatschappelijke, politiek-bestuurlijke, economische, sociale en technologische ontwikkelingen. Je zorgt voor verbinding waarbij jouw goede communicatieve vaardigheden en open houding goed van pas komen. Met een gezonde dosis moed en realisatiekracht zorg jij ervoor dat je van betekenis bent.

 

Wat breng je mee

·        Minimaal enkele jaren ervaring als strategisch adviseur binnen een bestuurlijke context

·        Een opleiding op minimaal hbo-niveau bij voorkeur met een bestuurlijke en economische specialisatie

·        Aantoonbare strategische denk -en realisatiekracht en ‘out of the box’ kunnen denken 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten