Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Strategisch adviseur (ZZP)

Geplaatst 12 nov. 2021
Project ID: YIS 9104286
Plaats
Laarbeek
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 nov. 2021
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 17-11 10:00

Einddatum maart/april 2022

Uur per week: 24

Schaal 11

 

De organisatie

In Laarbeek werken ca 120 medewerkers. Er zijn vier afdelingen, namelijk Samenleving, Leefomgeving, Omgevingsbeheer en Bedrijfsvoering.

De gemeentesecretaris/algemeen directeur geeft samen met vier afdelingshoofden leiding en sturing aan de ambtelijke organisatie. Deze vormen met elkaar het MT, de concerncontroller en de strategisch adviseur zijn “agenda-lid”.

 

Wat ga je doen?

Als adviseur van de gemeentesecretaris, het MT en het bestuur houd je je op strategisch en tactisch niveau bezig met de vertaalslag van ontwikkelingen in de omgeving naar de organisatie van Laarbeek. Je maakt van daaruit de verbindingen tussen strategie, toekomstvisie, regionale samenwerkingen en de diverse beleidsvelden. Je richt je vooral op integrale vraagstukken en hebt een coördinerende rol m.b.t. samenwerkingsverbanden. Je adviseert over en werkt mee aan strategische herinrichtingsvraagstukken, doorontwikkelingen en/of governance vraagstukken

 

Je bent projectleider als het gaat om organisatieontwikkeling; hierin bouw je mee aan verdere professionalisering van de organisatie. Je zorgt daarbij voor overzicht, analyse, structuur  en voortgang in het proces. Je adviseert in samenwerking met de concerncontroller over interne procesverbeteringen. 

 

Wie ben je?

  • Je bent een echte procesdenker en tegelijkertijd een doener. Je bent in staat snel tot de kern van een probleem te komen en hierop te adviseren. Je werkt van nature pro-actief en geeft gevraagd en ongevraagd een onafhankelijk advies aan MT en College.
  • Je bent hierin een stevige, constructieve gesprekpartner die gemakkelijk en helder schrijft. Het regisseren van de organisatieontwikkeling en bestuurlijke complexe processen is voor jou een uitdaging die je graag aangaat. Je schakelt snel en doeltreffend en blijft in verbinding met je belangrijkste stakeholders.
  • Je bent in staat om regionale en landelijke ontwikkelingen te vertalen naar Laarbeek. Je hebt een “handson” mentaliteit en helpt mee om zaken concreet gerealiseerd te krijgen. Je werkt nauw samen met je collega’s van P&O, en bent in staat om zelf vorm te geven aan je werkomgeving.

 

Wat neem je mee?

  • Je beschikt over een WO-opleiding bij voorkeur met bestuurskundige achtergrond en hebt 3 tot 5 jaar werkervaring binnen een politiek-bestuurlijk omgeving.
  • Je hebt ervaring op het gebied van proces- en programmamanagement en organisatieontwikkeling.
  • Je communiceert gemakkelijk en to the point, zowel verbaal als op papier.

 

Gewenste Competenties

  • Analytisch: Je hebt een sterk analytisch vermogen en je weet snel de kern te raken.
  • Plannen en organiseren: je werkt vanuit structuur en overzicht.
  • Strateeg; Je bent iemand die die middels een helikopterview een strategische bijdrage levert aan- en verantwoordelijkheid neemt voor gemeentebrede en regionale beleidsontwikkeling.
  • Politieke sensitiviteit: je politieke antenne staat scherp afgesteld; je begrijpt de belangen in het bestuurlijke speelveld, kunt daarin hoofd van bijzaken onderscheiden.
  • Verbinder; je bent in staat de verbinding te creëren tussen het bestuur en de organisatie en stimuleert op juiste wijze het samenspel tussen deze partijen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten