Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance stedenbouwkundige (zzp)

Geplaatst 20 apr. 2022
Project ID: YIS 9112907
Plaats
Zuidplas
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 29 apr. 2022
Einde: 25 apr. 2023
Tarief
100 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mei 2022 14:00

Aantal uur: 24-32 uur per week

Duur van de opdracht: 1 jaar met uitzicht op verlenging

Start per zo snel mogelijk. Kandidaten worden voorgedragen bij binnenkomst.

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.
 

 

Sr. Stedenbouwkundige / Trekker Ruimte en Kwaliteit Zuidplaspolder Middengebied

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelf organiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Het team Stedenbouw, Planologie en Landschap is één van de teams binnen het Cluster Ruimtelijk Beleid. Dit cluster houdt zich in de meest brede zin bezig met de inrichting van de ruimte in de gemeente Zuidplas. 

Hierbij zijn de disciplines ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw, landschap, wonen, verkeer & mobiliteit, milieu & duurzaamheid, economische zaken en integrale strategische advisering in teams vertegenwoordigd. 

Het cluster levert ondersteuning en advies voor zowel algemene beleidsdoelstellingen en visies van de gemeente Zuidplas als de diverse opgaven, programma’s en projecten binnen de gemeente, van de invoering van de Omgevingswet, landschappelijke opgaven tot het unieke Middengebied waar het Vijfde Dorp ontwikkeld wordt. Hierbij wordt onder meer nauw samengewerkt met het cluster Gebiedsontwikkeling & Planeconomie en het cluster Beleid Samenleving waar de maatschappelijke beleidsvelden zijn ondergebracht. 

Omdat de gemeente groeit, groeit het cluster Ruimtelijk Beleid, nu ca 30 collega’s groot, de komende jaren mee. Dat biedt volop kansen en inspirerend werk voor alle collega’s! 

Ga jij ervoor om samen met ons een hecht en sterk team te bouwen?

 

Voor het Middengebied in de Zuidplaspolder wordt een Vijfde Dorp ontwikkeld: https://www.zuidplas.nl/de-nieuwe-zuidplaspolder

Wat ga je doen als Sr. Stedenbouwkundige?

De sr. stedenbouwkundige waar we naar op zoek zijn zal als onderdeel van het kernteam tactische sturing aan de ontwikkeling geven, die zich in de m.e.r. fase bevindt. Het gaat daarbij om inhoudelijke sturing, confrontatie van doelstellingen en de uitwerking daarvan, en onderlinge afstemming. De kernteam leden zijn als trekker / projectleider voor hun werkgroep verantwoordelijk voor de oplevering van producten en bijbehorende college- en raadsvoorstellen en de afstemming met de andere werkgroepen.

Ben jij een senior stedenbouwkundige, heb je ruimschoots ervaring als trekker/coördinator van stedenbouwkundige uitwerking grootschalige gebiedsontwikkeling opgaven én ben je geïnteresseerd om bij een dynamische groeigemeente een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Zuidplaspolder Middengebied? Kortom: laat jij ons groeien én groei jij met ons mee? Dan is gemeente Zuidplas op zoek naar jou

 

Jij brengt mee:

·       Je hebt 15+ jaar werkervaring, een relevante WO opleiding & WO werk/denkniveau;

·       Je hebt minimaal jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een (middel)grote gemeente in landelijk-stedelijk/bebouwd gebied

·       Je hebt de kracht om snel te schakelen en prioriteiten te stellen

·       Je hebt een toekomstgerichte aanpak en visie en overtuigingskracht;

·       Je bent een netwerker en in staat om op verbindende wijze zowel intern als extern draagvlak te creëren en een relevant netwerk te bouwen en onderhouden

·       Je hebt ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet hierin met de nodige sensitiviteit je weg in de te vinden

Je bent een senior professional die met jouw energie en vakkennis collega’s inspireert en gemeente Zuidplas laat groeien!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten