Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance sr. mobiliteitsmakelaar werkgeversaanpak (zzp)

Geplaatst 22 jan. 2024
Project ID: YIS 9148438
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 1 jaar (mogelijkheid met verlenging tot eind 2025)

Uren: 16 uur per week . Voor de verdeling van het aantal uren over de werkdagen wordt van de kandida(a)t(en) een flexibele opstelling verwacht)

Schaal 10

Tarief indicatie € 100 (afhankelijk ervaring)


Over het programma 

Samen met vele partners helpen Trendsportal (Noord-Limburg) en Midden Limburg Bereikbaar reizigers slimmer op weg. We werken aan een bereikbare, sociale, gastvrije en ondernemende regio. We willen bezoekers, forenzen en inwoners verleiden anders en slimmer te reizen en de auto vaker te laten staan. 

 

Eén van de manieren waarop we werken aan structurele gedragsverandering is de werkgeversaanpak; hiermee delen wij onze jarenlange mobiliteitskennis en helpen we organisaties met duurzaam en slim reizen. In de werkgeversaanpak helpen we werkgevers door inzicht te geven in de mogelijkheden voor verandering: minder reizen, meer fietsen, verduurzamen autogebruik (schoner, samen, andere tijden/routes), thuis werken. De oplossingen die hierbij nodig zijn, zijn waarschijnlijk al ontworpen en bewezen. Wij maken gebruik van landelijke best practices en best of breed van andere werkgevers.  

 

In 2023 is een visie ontwikkeld op de manier waarop we willen werken in de regio. In 2024 werken we aan de hand van deze visie verder om werkgevers in de regio handvatten te beiden om de reizen van hun werknemers zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Werkgevers kunnen zowel individueel als via intermediairs (parkmanagement, werkgeversverenigingen) benaderd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een CRM/ klantenvolgsysteem (Pipedrive).  

 

Als voorbeeld: een van de middelen die we inzetten is de mobiliteitsscan. Mobiliteitsscans maken inzichtelijk hoe medewerkers reizen en hoe ze dit gezonder en slimmer kunnen doen. Het stopt niet bij het maken van een scan, de mobiliteitsmakelaar helpt organisaties op weg. Daarbij is het leveren van maatwerk uitgangspunt. Naast de individuele benadering, helpen we werkgevers ook collectief op weg, middels Webinars en bijeenkomsten.  

 

Trendsportal zoekt een (senior) mobiliteitsmakelaar voor 16 uur in de week, voor de regio Noord-Limburg.  

 

Dit is je werk

De functie bestaat uit het werven, bewust maken en begeleiden van (grote) werkgevers die je anders laat kijken naar de manier waarop hun medewerkers van en naar hun werkreizen. Met jouw hulp gaan ze aan de slag met het verduurzamen van de mobiliteit van hun medewerkers.

 

Dat gebeurt structureel en projectgericht. Als mobiliteitsmakelaar ben je aanspreekpunt voor de huidige en toekomstig aangesloten werkgevers. Tot je belangrijkste taken behoren: 

·      Je vervult de rol van accountmanager, adviseur en verbinder; 

·      Je stelt een overtuigende pitch op, gericht op betreffende werkgevers, en ontwikkelt deze door; 

·      Je rolt de acquisitie-strategie uit en voert acquisitiegesprekken om werkgevers te laten deelnemen; 

·      Je organiseert en modereert fysieke en digitale bijeenkomsten gericht op het over de streep trekken van geïnteresseerde werkgevers; 

·      Je denkt mee in mobiliteitsoplossingen voorzien van de bijbehorende mobiliteitscampagne en communicatiemiddelen; 

·      Je voert een mobiliteitsscan van het woon-werkverkeer uit en je stelt m.b.v. de mobiliteitsscantool een compacte en overtuigende sheetpresentatie op; 

·      Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit van de inbreng vanuit de uitvoeringsorganisatie; 

·      Je brengt actief je kennis en expertise in, in het projectteam; 

·      Je werkt mee aan de monitoring en evaluatie van de werkzaamheden.  



Dit is jouw inbreng

Voor deze functie is het belangrijk dat je een proactieve houding hebt. Je wacht niet totdat je verteld wordt wat je moet doen, maar je komt zelf met ideeën en gaat aan de slag.

 

Je beschikt over de volgende expertise, ervaringen en eigenschappen. Je:

·      Spreekt de taal van de werkgevers, zowel op directieniveau als in het operationele veld; 

·      Bent enthousiasmerend en overtuigd kunnen presenteren en gesprekken voeren; 

·      Bent in staat om overheidsbeleid rondom de thema’s mobiliteit, duurzaamheid en vitaliteit te vertalen in kansen voor werkgevers; 

·      Kan snel, efficiënt, gefocust en samenwerkingsgericht werken; 

·      Bent de trekker en motivator voor werkgevers. Oók als de werkgever tijdelijk andere prioriteiten moet stellen; 

·      Hebt affiniteit zowel met werkgevers uit de publieke als de private sector; 

·      Hebt regiokennis of het vermogen om dit snel eigen te maken.

 

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

·      Minimaal vijf jaar ervaring in de functie van mobiliteitsmakelaar; 

·      HBO werk en denkniveau met bij voorkeur een bedrijfseconomische of bedrijfskundige achtergrond.

Waar kom je te werken? 

Trendsportal en Midden Limburg Bereikbaar zijn dé uitvoeringsorganisaties die faciliteren in keuzes richting een structurele gedragsverandering. Beide organisaties bestaan uit een team van professionals om de bereikbaarheidsopgave, de duurzaamheidsopgave en de mobiliteitstransitie van de regio’s Noord en Midden-Limburg aan te pakken, door middel van communicatie, afstemming over verkeershinder, gedragsverandering en met een palet aan producten om alternatieve vervoerwijzen te stimuleren. 

 

·      Je werkt in het team voor de werkgevers- en bezoekersaanpak voor Noord- en Midden-Limburg; 

·      Het team werkgevers- en bezoekersaanpak bestaat uit een coördinator, diverse mobiliteitsmakelaars, een communicatieadviseur en een medewerker werkgeversaanpak;

·      Je werkt voornamelijk in de regio Noord-Limburg.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten