Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance specialist vergunningen (WABO/Wro/Omgevingswet)- zzp

Posted Apr 5, 2022
Project ID: YIS 9112413
Location
Horst , Limburg
Duration
3 maanden
(Oct 6, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Oct 5, 2022 2:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-12-2022

Aantal uur: 36 / 4 dagen. (kan je minder of meer uren graag ook voorstellen)

Tarief: is bespreekbaar


 

 

Horst aan de Maas is een dynamische gemeente. Een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren is het realiseren van 1.000 woningen in onze dorpen en wijken. Dat doen we op basis van het Masterplan Wonen: Voor iedereen iets te kiezen. 

Maar ook ons buitengebied is continu in beweging. Denk aan ontwikkelingen rond attractiepark Toverland, Maaspark Ooijen-Wanssum en hippische zone Grandorse. 

De uitdagingen op het gebied van (agrarische) bedrijvigheid liggen o.a. in Greenport Venlo, glastuinbouwgebieden, meer dan 175 intensieve veehouderijen en vele hectares aan tuinbouwbedrijven met teelt ondersteunende voorzieningen.


Deze dynamiek wordt door de Omgevingswet nog uitdagender. Wil jij bijdragen aan onze ambities?

 

Dit ga je doen:

Als specialist vergunningen ben jij degene die mensen helpt om hun ideeën te verwezenlijken. Een eenvoudig verzoek of een vraag over het bestemmingsplan wordt door onze entree afgevangen. Pas als een afweging over de wenselijkheid van een initiatief niet eenvoudig te maken is ben jij aan zet. 

Van een eerste verzoek tot en met de verlening van een vergunning begeleid jij onze klanten in dit proces. Het gaat meestal om ideeën die niet in een bestemmings- of omgevingsplan passen. Samen met andere specialisten en de omgevingsregisseurs zoek je naar mogelijkheden. Je gebruikt hierbij de intaketafel waar verschillende collega's meedenken over het initiatief. Je communiceert in dit proces assertief en open met de klant. 

Je zorgt ervoor dat de klant tevreden is over onze service, wat het antwoord op de vragen ook is. Natuurlijk heb je ook oog voor de belangen van het college van B&W en de verantwoordelijk wethouder. Je stemt daarom regelmatig met hen af.


 

Concrete taken & verantwoordelijkheden:

- Je begeleidt het proces van ruimtelijke initiatieven, van idee tot en met vergunning. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de klant. Je behandelt informatieverzoeken en aanvragen, toetst aan geldende wet-, regelgeving en beleid.

‐ Je beoordeelt de wenselijkheid van initiatieven samen met collega’s, of gebruikt daarvoor de intaketafel. Je bereidt de behandeling op de intaketafel voor.

‐ Voor de complexe initiatieven schakel je de hulp in van de omgevingsregisseur en gebruik je de omgevingstafel om de haalbaarheid van initiatieven af te wegen.

‐ Je begeleidt zelfstandig de reguliere en uitgebreide procedures van de omgevingsvergunning. Dat doe ook je binnen de nieuwe spelregels van de Omgevingswet.

‐ Je communiceert assertief en open met onze klanten en zorgt ervoor dat klanten snel een antwoord krijgen.

‐ Je schrijft adviezen voor de verantwoordelijk wethouder en het college van B&W en de Raad.

‐ Je kan daar waar nodig een bijdrage leveren aan werk- en projectgroepen.


 

We werken al in de geest van de Omgevingswet. De inrichting van ons klantproces is op hoofdlijnen uitgewerkt.


 

Dit is jouw achtergrond

‐ Hbo-werk- en denkniveau, ABW-1 en/of ABW-2 is een pre.

‐ Kennis van WABO, Wro en AWB.

‐ Kennis van de Omgevingswet is tevens een pre.

 

Similar projects

+ Search all projects