Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Senior Stedenbouwkundige (zzp)

Geplaatst 2 feb. 2022
Project ID: YIS 9108758
Plaats
Zwijndrecht
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 feb. 2022
Einde: 14 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 9-2 12:00

Schaal: 12 afhankelijk van ervaring, richttarief €100

Uren: 8-12 uur per week, liefst verspreid over 2 dagdelen, maar dit altijd in overleg.

Duur: opdracht 6 maanden met optie op verlenging tot maximaal eind 2022.

Start: z.s.m., dit in overleg.

 

Wil je een actieve bijdrage leveren aan de realisatie van het Stationskwartier project? Kun je verbinden en ben je gedreven om een ruimtelijke kwaliteitsslag te maken? Heb je daarbij oog voor de samenleving als partner bij jouw werk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Senior Stedenbouwkundige

Als Stedenbouwkundige adviseer jij voor het project Zwijndrecht Stationskwartier. Jij zal je bezig houden met het inpassen van maatschappelijk elementen. Als stedenbouwkundige heb jij veelal overleg met externe- en marktpartijen, je kan hierbij denken aan Rijkswaterstaat of Prorail. Je neemt de leiding in het regie team en zal dit zelf organiseren en sturen. Je draagt bij aan strategische visies en stedenbouwkundige plannen. Je doet ruimtelijk en programmatisch onderzoek, maakt analyses, visies en ontwerpvoorstellen. Plannen werk je op diverse schaalniveaus uit, met de nodige kennis van maatvoering en gebouwtypologieën.          

 

Verdere werkzaamheden bestaan uit:

·       Bijwerken en bijhouden van de Acad stedenbouwkundige plankaart;

·       Het leveren van stedenbouwkundig advies en –ontwerp;

·       Het opstellen van kavelpaspoorten;

·       Het bijwonen van besprekingen en afstemming met de interne organisatie;

·       Het aanleveren van aantallen, eenheden en oppervlaktes;

·       Het opstellen van een parkeerbalans, het berekenen van grondgebruik, etc.

 

Project Stationskwartier

Het te (her)ontwikkelen gebied Stationskwartier beslaat een oppervlakte van ruim 30 hectare, voornamelijk de ruimte rondom het spoor en de A16, tussen de Burgemeester Doumaweg en de Lindtsedijk. Stationskwartier kent diverse ontwikkellocaties, die in samenhang worden uitgegeven. Behalve het Maasterras tussen het spoor en de A16 behoren ook de direct aangrenzende gebieden ten noorden van het spoor en ten zuiden van de A16 (Indische Buurt/ Dolfijn) tot het plangebied. Aan de ontwikkeling van deze locaties worden investeringen gekoppeld die de woon- en leefomgeving verbeteren. Op dit moment is de initiatie fase net geweest. Nu is de ontwerpfase op weg naar realisatie. Voor meer informatie over het project:   https://www.diztrikt.nu/projecten/stationskwartier

 

Waar kom jij te werken?

Je komt te werken binnen het projectteam. Binnen dit projectteam zijn er meerdere kleinere teams met ieder hun eigen rol. Zo heb je een regieteam waar jij de leiding in hebt, maar ook een team financials, ontwerp en control waarmee je veelvuldig zult samenwerken.

Wie zijn wij

Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad.

Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaventeams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise of talent een bijdrage aan! Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven. 

 

Wat breng jij mee? 

·       Je beschikt over een afgeronde HBO of universitaire opleiding. Daarbij is je studie gericht geweest op stedenbouw;

·       Ervaring als stedenbouwkundige bij complexe projecten;

·       Je bent politiek en bestuurlijk sensitief;

·       Je drukt je mondeling en schriftelijk uitstekend uit;

·       Je bent analytisch, creatief en beschikt over strategisch inzicht. 

 

Vanuit een gezonde ambitie wil je het verschil maken voor inwoners, ondernemers en onze maatschappelijke partners. Wij zoeken iemand die de uitdaging aan gaat om – met alle betrokken partijen – (de juiste) keuzes te maken. Daarbij gaat het natuurlijk om de inhoud, maar weet je ook mensen te binden. Dit vraagt van jou overzicht in het dynamische speelveld waarbinnen je acteert maar ook ondernemerschap. Daarnaast weet jij hoe het is om te presenteren in bestuurlijke context.

 

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende opdracht voor 8-12 uur per week voor de komende 6 maanden. Dit is maximaal te verlengen tot eind 2022.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten