Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectmanager (zzp)

Geplaatst 8 apr. 2024
Project ID: YIS 9154754
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 22 apr. 2024
Einde: 21 apr. 2025
Tarief
115 - 140 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Richttarief: 125,-

Max tarief € 133,50

Startdatum inzet: 22-4-2024

Einddatum inzet: 21-4-2025, optie tot verlengen

Uren per week: minimaal 32, tot 36u bespreekbaar.

Het betreft een zware, verantwoordelijke rol; gewenste ervaring minimaal 10 jaar! Echter ingezet vanaf 5 jaar ervaring.

Schaal 13


HET PROJECT HET RIVIUM

Rivium aan de Nieuwe Maas transformeert de komende jaren naar een gave hoog stedelijke woonwerkwijk, met circa 5.500 stadswoningen. Hiermee transformeert het verouderde kantoren- en bedrijvenpark Rivium tot een toekomstbestendig en prachtig stuk stad.

Een dynamische stadswijk met woningen in hoge dichtheid, innovatieve woonvormen voor vooral kleinere huishoudens die flexibiliteit bieden. Een wereld vol dynamiek en reuring. Maar ook eentje van rust: in de eigen woning of werkplek, op het eigen balkon of dakterras of in een van de vele binnentuinen.

Ontsloten door (innovatieve) openbare vervoersoplossingen en met een centrale autovrije groene boulevard die de blokken aan elkaar verbindt en uitmond in een centraal marktplein dat het bruisende hart vormt van deze nieuwe wijk.

Een deel van de kantoortorens zal blijven bestaan of zelfs weer opbloeien, wat ook geldt voor een aantal bedrijfjes in de wijk. Er komen medische voorzieningen, hotelconcepten, ruimten voor zakelijke en persoonlijke dienstverlening en een diversiteit aan winkeltjes met een foodcourt en supermarkt. In de eerste fase verrijzen circa 4.500 nieuwbouwwoningen die de skyline van Capelle aan den IJssel gaan veranderen.

Voor dit fantastische project zijn wij op zoek naar een ervaren, stevige en verbindende senio projectmanager.

FUNCTIEOMSCHRIJVING SENIOR PROJECTMANAGER

Als senior projectmanager ben je eindverantwoordelijk voor de aansturing van de gemeentelijke projectorganisatie die werkt aan de realisatie van de nieuwe wijk Rivium. Je zorgt voor monitoring van de verschillende beheersaspecten en legt verantwoording af over de voortgang van het project richting ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever.

Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de marktpartijen die de nieuwe wijk gaan realiseren en andere initiatiefnemers in het gebied. Je bent de schakel tussen hen en de gemeente die de ontwikkeling faciliteert en mogelijk maakt.

Het project bevindt zich in de fase dat de inhoudelijke, ruimtelijke en financiële kaders van het project worden afgerond. De planning is dat het concept ontwerp omgevingsplan einde 2024 ter inzage kan worden gelegd en de belangrijkste overeenkomsten met publieke en private partijen zijn ondertekend.

Jouw opdracht is om Rivium naar de volgende fase te krijgen door afronding van het omgevingsplan en de overeenkomsten, en vervolgens sturing te geven aan de ontwerpfase waarin ook de deelgebieden verder uitgewerkt moeten worden. Belangrijk onderdeel van jouw opdracht is om een robuuste projectorganisatie verder te ontwikkelen waarbij je in staat bent om zowel interne als externe partijen met en aan elkaar te verbinden. Je draagt zorg voor een goede projectaanpak en zorgt ervoor dat die ook uitgevoerd wordt.

FUNCTIE EISEN

Als senior projectmanager verenig jij in je persoonlijkheid, je capaciteiten en je ervaring die elementen die nodig zijn om dit mooie, omvangrijke en complexe project tot een goed resultaat te brengen. Je bent daarmee in staat om verschillende rollen aan te nemen die van tijd tot tijd van je gevraagd worden, zoals die van strateeg, ondernemer, onderhandelaar, regisseur, procesbegeleider, inspirator, spelverdeler en coach Je hebt visie en overzicht. Je bent in staat om partijen bijeen te brengen in een weg naar een gezamenlijk en gedragen resultaat.

Je hebt een helicopterview en overziet gemakkelijk de onderlinge afhankelijkheden tussen de projectonderdelen en maakt deze inzichtelijk. Je stuurt op strategisch niveau op voortgang en vermindering van kwetsbaarheden.

Je bent besluitvaardig. Als deelprojectleiders of medewerkers er onderling of met externe partijen niet uitkomen, komt het op jou aan. Bij tegenslagen is het jouw taak om te besluiten wat er gedaan moet worden om de schade te beperken of het probleem op te lossen.

Je bent het gezicht van het project en weet het verhaal achter het project goed en overtuigend te vertellen. Daarnaast beschik je over een hoge bestuurlijke en politieke sensitiviteit waardoor je je heel goed weet te bewegen en te positioneren in complexe situaties waarin de belangen groot zijn en niet in altijd in lijn zijn met elkaar.

Je schakelt makkelijk tussen de verschillende partijen waarmee je te maken hebt, kunt goed en stevig onderhandelen en voelt goed aan wat bestuurlijk en politiek speelt, zodat je het draagvlak voor het project goed borgt.

Je bent intrinsiek gemotiveerd om tot samenwerking en verbinding van belangen en mensen te komen. Daarmee ben je in staat om een hecht team te bouwen van gemeentelijke medewerkers en externe adviseurs.

Vanuit je staat van dienst en je kennis van en ervaring met het aansturen van complexe gebiedsontwikkelingen ben je natuurlijk gesprekspartner voor bestuurders, directies en externe stakeholders.

ERVARING EN COMPETENTIES

· Je hebt aantoonbare ervaring (>10 jaar) met het opzetten en aansturen van grote en complexe ruimtelijke projecten als eindverantwoordelijk projectmanager of -directeur

· Je hebt aantoonbare ervaring met het succesvol doorlopen van complexe onderhandelingstrajecten en met ingewikkelde politiek, bestuurlijke besluitvormingsprocessen bijvoorbeeld op het gebied van de planuitwerking van grote projecten

· Je hebt aantoonbare ervaring met het vormgeven en borgen van langdurige samenwerking tussen marktpartijen en overheden

· Je hebt het vermogen om zowel stevig als verbindend te zijn, zowel creatief als risico-bewust en zowel visionair als faciliterend.

· Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden

· Je opleidingsniveau is WO

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten