Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider verduurzaming bedrijven (zzp)

Geplaatst 28 nov. 2023
Project ID: YIS 9144012
Plaats
Assen, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 8 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 dec. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur: 2 jaar

Inzet: 28-36 uur per week

Inschaling: Schaal 11a CAO Gemeenten 

Richtlijntarief: € 100 (senior)

LET OP: alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden.

Belangrijk is de ervaring gericht op bedrijven en minder op woningen/particulieren.



Team

Als projectleider Verduurzaming Bedrijven heb je te maken met het team Project- en programmamanagement. In dit team zetten programmamanagers, projectleiders, projectsecretarissen en projectsecretaresses zich dagelijks in voor de ontwikkeling van de stad Assen.

Opdracht

Als Projectleider Verduurzaming Bedrijven werk je aan de ambities van het Programma Energietransitie.

Onze ambitie is om een CO2 neutrale stad in 2050 te zijn. We stimuleren we de Asser economie om verder te verduurzamen. Ons doel is om in 2030 bij bedrijven en instellingen het aardgasverbruik met 18% te verminderen en 0,1 TWh hernieuwbare elektriciteit te produceren op daken met zonnepanelen.

Je werkt aan meerdere multidisciplinaire projecten, waarbij de focus ligt op realisatie van het verduurzamen van de bedrijven en industrieterreinen van de stad. 

Je daagt bedrijven, kantoren en instellingen uit om energie te besparen en ‘Zon op Dak’ te realiseren, op basis van een door jou op te stellen totaalaanpak.

Daarnaast ontwikkel en realiseer je innovatieve projecten om netcongestie tegen te gaan. Je ontwikkelt en realiseert op een industrieterrein in Assen het 1e smart-grid en een Energy Hub waarin bedrijven verschillende duurzaam opgewekte energiestromen, opslaan en/of uitwisselen.

Jouw competenties

•   Resultaatgericht

•   Planning en organisatie

•   Samenwerken, Sociale en communicatieve vaardigheden

•   Omgevingssensibiliteit/politieke sensibiliteit

•   Analytisch vermogen

Wij vragen

•   Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau en ruime kennis van (gemeentelijk) beleid met betrekking tot het verduurzamen van onze energievoorziening;

•   Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in projectmatig werken binnen het publieke domein; 

•   Je kunt zakelijk snel schakelen tussen meerdere stakeholders, en laveren tussen meerdere belangen, die tegelijkertijd spelen.

•   Je bent omgevingsbewust om te kunnen anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen, rekening houdend ook met de politiek bestuurlijke verhoudingen. 

•   Je hebt natuurlijk leiderschap en draagt dit uit: je inspireert en motiveert jouw projectteam om zo slim en goed mogelijk tot resultaat te komen;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten